Möttölällä ja Dynamolla kovat panokset Belgiassa

10.4.2006 Hanno Möttölän edustama Moskovan Dynamo pelaa tiistaina Belgian Charleroissa äärettömän kovin panoksin.

Dynamon on kukistettava koripallon ULEB-cupin finaalissa kreikkalainen Aris BSA, jotta se saavuttaa tämän kauden ykköstavoitteensa, eli nousun Euroliigaan.

ULEB-cupin voitto on Dynamolle ainoa mahdollisuus, sillä edes Venäjän mestaruus ei toisi joukkueelle paikkaa Euroopan arvostetuimpaan sarjaan, jossa Moskovan TsSKA:n paikka on taattu.

- Dynamossa tehty työ on tähdännyt kaikessa Euroliigapaikan saavuttamiseen. Olemme nyt yhden voiton päässä siitä, viittaa Möttölä finaaliin.

Finaaliin, jossa on tiivis tunnelma niin kentällä kuin katsomossakin. Lehtereilleen 6300 katsojaa vetävä Charleroin Spiroudome-areena on myyty jo ajat sitten loppuun.

- Perinteikkäällä Arisilla on jotain sellaista, mitä muilla eurooppalaisseuroilla ei ole. Heillä on aivan uskomattomat fanit, toteaa tyynesti huutomyrskyyn valmistautuva Moskovan Dynamon 62-vuotias serbivalmentaja Dusan Ivkovic.

Oman lisämausteensa kiihkeään finaaliin tuo edelleen se, että Dynamon riveissä pelaa kaksi kreikkalaista Euroopan mestaria, Lazaros Papadopoulus ja Antonios Fotsis.

Amerikkalaistyylinen Aris

Ensimmäistä suurta voittoaan Euroopan koreilta hakeva Dynamo raivasi tiensä loppuotteluun kukistamalla välierissä israelilaisen Hapoel Jerusalemin.

Italialaisen Andrea Mazzonin valmentama Aris pudotti puolestaan jatkosta serbiamontenegrolaisen Hemofarmin.

Arisin pelityylin pitäisi sopia NBA-kokemusta omaavalle Möttölälle, 29, ja Dynamolle.

- Aris on Jerusalemin tapaan hyvin vahvasti jenkkeihinsä luottava ja heidän varassaan oleva joukkue.

- He pelaavat hyvin jenkkityyppistä koripalloa, mikä on tietenkin luonnollista, kun lähes puolet joukkueesta on amerikkalaisia, kertoo Möttölä.

Stack, Brewer ja Padius ovat merkattuja miehiä

Möttölä noukkii esiin Arisin viiden yhdysvaltalaisen nipusta erityisesti 211-senttisen Ryan Stackin ja 188-senttisen Corey Brewerin nimet.

- He ovat ehdottomasti tärkeimmät pysäytettävät. Myös Dynamossa pari vuotta pelannut venäläinen Nikolai Padius on merkattu mies meidän papereissamme.

Kreikkalaisjoukkueen hyökkäys perustuu paljolti 1-1 -tilanteisiin.

- Olemme vahvoilla finaalissa, jos pystymme pysäyttämään joukkueen nopeatempoisen hyökkäyspelin ja pakottamaan heidät 5-5 -peliin kummassakin päädyssä.

- Meidän on otettava ottelu hallintaamme heti alussa. Aris on vaikeaa pysäyttää, jos se saa kovan itseluottamuksen päälle, painottaa Möttölä.

Möttölä muistuttaa, että yksittäisissä finaalipeleissä voi aina tapahtua mitä tahansa.

- Ennakkoasetelmilla ei ole niin paljon väliä tällaisessa ottelussa, jossa joukkueet kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa.

Ivckovic on pitänyt Dynamon ringin koossa

Dusan Ivkovic, yksi Euroopan arvostetuimmista valmentajista, siirtyi rakentamaan Dynamon menestystä täksi kaudeksi naapuriseura TsSKA:n peräsimestä.

Dynamo hankki laadukkaaseen ryhmäänsä viisi ulkomaalaista pelaajaa, joista yksi oli juuri Ivkovicin riveihinsä haluama Hanno Möttölä.

Kausi on ollut vaikea välillä vähille peliminuuteille jääneelle Möttölälle, mutta nyt kaikki on käännettävissä voitoksi ULEB-cupin mestaruuden myötä.

- Dynamo uusiutui merkittävästi. Tarvitsimme aikaa pelataksemme yhtenäisenä joukkueena. Loukkaantumisista huolimatta emme ole vaihtaneet ainuttakaan pelaajaa kauden aikana, korostaa Ivkovic.

- Eikä se ole ollut rahasta kiinni. Minulla on ollut vahva usko nykyisiin pelaajiini ja heidän kunnianhimoonsa kovaan työhön. Siksi me olemme nyt finaalissa.

Arisin valmentaja Andrea Mazzon tietää, että hänen joukkueensa kohtaa Charleroissa vaikeimman mahdollisen vastustajan.

- Dynamo on ehdottomasti Euroliigan tasoinen joukkue.

- Se on vahva ryhmä, jossa vastustaja ei voi keskittyä yksittäisiin pelaajiin. Dynamolta löytyy tarvittaessa eri ratkaisija vaikka jokaiseen otteluun, pukee Mazzon Dynamon vahvuuden sanoiksi.

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia