ToPon hermokontrolli kaatoi Hongan

10.4.2006 A-poikien SM-finaaliin ei jännittävämpää asetelmaa olisi voinut olla. Vastakkain asettuivat kaksi suurseuraa, ToPo ja Honka perinteikkäässä Munkkiniemen Yhteiskoulun salissa. Täpötäyden katsomon edessä nähtiin suuri joukko suomalaisen koripallotaivaan tulevaisuuden tähtiä.

Kummankin joukkueen otteissa paistoi ottelun alussa hermostuneisuus. Pelaajat tiedostivat ottelun tärkeyden, joka näkyi erityisesti hyökkäyspäässä. Hongan pojat löysivät pelirytmin nopeammin ja siirtyivät johtoon erityisesti liigapelaaja Petteri Koposen henkilökohtaisella panoksella. Topo tuli takaa ja ohitse niinikään liigassa kunnostautuneen Tero Laitisen koreilla. Ensimmäisen neljänneksen loppuun Torpan pojat nykäisi kolmen pisteen johdon lähinnä Jussi Eskolan vahvoilla koreilla.

Honka näytti karkaavan

Toinen neljännes oli täysin Hongan. Koponen heitti kaukaa, ajoi ja syötti. Lisätukea Koponen sai Teemu Rintalalta ja tarkasti heittäneeltä Henri Hakalalta. Honka voitti toisen neljänneksen 11 pisteellä, kun ToPo samaan aikaan pyöritti suurta rotaatiota ja pyrki väsyttämään taitavia espoolaisia. ToPon onnistujia toisella jaksolla olivat penkiltä lisävoimaa tuoneet Tuomas Mantere ja Jesse Suhonen.

Henkien taisto

Läpi ikänsä toisiaan vastaan vääntäneet ToPon ja Hongan pelaajat alkoivat toisella puoliskolla vääntää tosissaan. Honka siirtyi Koposen ja vikkelän Toni Svärdin koreilla parhaimmillaan jo 10 pisteen johtoon. Honka otti aikalisän ja espoolaiskatsomo intoutui kovaan kannustukseen. Aikalisä tuotti tulosta Topolle ja ToPo nousi jo 2 pisteen päähän. ToPon Jarkko Kyllönen alkoi ottaa roolia ja korien lisäksi pysäytti espoolaishyökkäyksen. Honka onnistui kuitenkin repimään 6 pisteen johdon ennen viimeistä neljännestä.

ToPon taktiikka tuotti tulosta

ToPon päävalmentaja Eero Nikkarisen taktiikka tuotti tulosta. Isommalla rotaatiolla läpi ottelun pelanneen ToPon jalat toimivat lopussa tiuhemmin ja Hongan avainmiehiltä oli eväät syöty. Kyllönen pusersi voiton Koposesta ja ToPon kapteeni Mikko Pehkonen pimensi pistenikkarina runkosarjassa toimineen Joonas Saariniemen pelin. Läpi ottelun varmasti peliä johtaneen Pehkosen tiukka vartiointi kuumensi alussa hyvin pelanneen Saariniemen ja mies virheili itsensä suihkuun viimeisellä neljänneksellä. Samalla hetkellä myös ToPon liigassakin esiintynyt Jussi Eskola astui esiin ja puolusti ”tappajanasenteella" yhdessä Kyllösen Laitisen, Pehkosen sekä loisto-ottelun pelanneen Sad Niskasen kanssa.

ToPon, ja erityisesti Sad Niskasen kasetti kesti vapaaheittoviivalla ja viimeinen neljännes kirjattiin Stadilaisille 27-7. SM-mitalit ja kiertopalkinto jäi Munkkiniemeen pistein 81-67.

Erinomaista juniorityötä

Finaaliottelu oli osoitus kahden pitkäjänteistä työtä suomalaisen juniorikoripalloilun eteen tekemän seuran mallikkaasta toiminnasta. ToPon -87-pojat voittivat B-poikien SM-kultaa 2003 ja nyt saavutettu mestaruus on erinomainen osoitus tästä juniorityöstä ja erinomaisesta valmennuksesta. Myös Tapiolan Hongan hopeamitalistien päiden on syytä pysyä ylhäällä.

ToPon mestaruutta avitti vuosi sitten solmittu yhteistyö Rekolan Urheilijoiden kanssa. Nuoret pelaajat ovat saaneet vastuuta 1-divaripeleissä ja A-pojat, 1-divari ja ToPon liigajoukkue pelaavat samalla systeemillä kaikissa joukkueissa. Näin jo junioritasolla pelaajia valmistetaan miesten sarjojen pelityyliin ja kuvioihin.

Lisäksi ToPon 89-poikien tänä keväänä päättynyt kaksivuotinen EYBL-turnausprojekti on tarjonnut kovia kansainvälisiä pelejä ToPon A-poikien nuorimmalle ikäluokalle ja omalta osaltaan tuonut vastuuta ja kehittänyt näitä nuoria junioreita.

Prossia A-pojissa voitti KTP, joka pronssiottelussa kukisti Namika Lahden luvuin 99-69.

Finaalin palkitut
Pyttykerhon palkinto Jarkko Kyllönen
Hongan tsempparit Toni Svärd, Petteri Koponen
ToPon tsempparit Jussi Eskola, Mikko Pehkonen
Ottelun MVP Tero Laitinen
Ottelu All Stars pelaajat: Toni Svärd, Petteri Koponen, Tuomas Mantere, Tero Laitinen, Sad Niskanen

ToPon mestaruusjoukkue:
4 Emil Lundsten -89
5 Juho Laakkonen -89
8 Jussi Eskola -87
9 Jesse Suhonen -87
10 Petteri Ihamäki -88
11 Ilpo Pehkonen -89
12 Jarkko Kyllönen -87
13 Sad Niskanen -88
15 Tuomas Mantere -87
20 Mikko Nietosvaara -88
23 Mikko Pehkonen (C -87
30 Henri Kämärä -88
32 Martin Tasmuth -88
35 Jouko Heiskanen -87
41 Tero Laitinen -87
Toivo Virtanen -89
Teemu Spiridovitsh -89
Valmentaja: Eero Nikkarinen
Valmentaja: Pekka Hartikainen
Valmentaja : Sami Saarikoski
Joukkueenjohtaja Arto Rautiainen



Lisätietoja: http://www.koris.net/sarjat_tulokset/poikien_sm-sarjat_i_divisioonat/a-pojat/
 
13.1.2021 12:15 Koronavirus

Koripalloliitto lähestyi Olympiakomitean ja muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen kanssa ministeriä avoimella kirjeellä

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta. Koripalloliitto lähestyi tiistaina muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa avoimella kirjeellä.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

19.8.2020 08:27 Lasten ja nuorten liikunta

Haku Pukinmäen SUSI Campukseen on käynnissä

Pukinmäenkaaren peruskoulun urheiluluokkien yhteydessä toimii SUSI Campus. Tuleva harjoituskausi käynnistyy 1.9.

16.5.2020 10:37 Korisleirit

Topias Palmi -korisleiri 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla

Topias Palmi liittyy niiden suomalaisten maajoukkuepelaajien joukkoon, jotka järjestävät kotimaassa oman nimikkoleirin koripallojunioreille. 2005-2010 syntyneille suunnattu leiri pidetään 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla.

26.8.2019 11:27 Seurauutinen

Seurauutisia #19: Sporttitetissä nuori ja liikunta-ala kohtaavat

Sporttitetti tarjoaa liikunta-alasta kiinnostuville nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään liikuntaorganisaatiossa. Seurat voivat ilmoittautua mukaan Sporttitettiin ja ottaa nuoret uudella tapaa mukaan toimintaan.

18.6.2019 09:00 Seurauutinen

Seurauutisia #15: Urheilun eettiset asiat keskustelussa

Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunta otti kantaa lasten ja nuorten valmennuskulttuuriin ja haastaa kaikki liikunta- ja urheilusektorilla toimimaan aktiivisesti valmennuksen ongelmien tunnistamiseksi, ehkäisemiseksi ja niihin puuttumiseksi. Epäasiallisesta käytöksestä urheilun parissa voi ilmoittaa Et ole yksin -palvelun lisäksi jatkossa myös SUEKin ILMO-palveluun.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

10.4.2019 11:37 Seurauutinen

Seurauutisia #9: Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle

Koripalloliitto on laatinut toimintaohjeet häirintään ja syrjintään puuttumiseen. Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle -dokumentti on kaikkien liiton jäsenseurojen käytettävissä.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

2.11.2018 09:56 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin kevätsarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden niihin sarjoihin, joihin otetaan uusia joukkueita kevätkaudeksi, on alkanut. Syksyllä sarjaa pelannut joukkue ei ilmoittaudu uudelleen sarjaan, vain uudet joukkueet siis ilmoittautuvat sarjanhallinnan kautta.

Näytä lisää vastaavia