Rovaniemen NMKY nousee miesten I divisioonaan

10.4.2006 Koripalloliiton liittohallitus on tänään päättänyt täydentää miesten I divisioonaa karsintasarjan kolmanneksi parhaalla joukkueella, joka on Rovaniemen NMKY.

Miesten I divisioonassa vapautui yksi sarjapaikka, kun Korisliigassa pelannut Aura Basket luopui SM-karsintasarjasta. Karsintasarjan kautta sarjapaikkansa ovat jo varmistaneet TuNMKY-66 ja Hongan Akatemia-joukkue.

Rovaniemellä tehtiin jo viime syksynä päätös, että jos pohjoissuomalaista koripalloilua halutaan kehittää ja kasvattaa, täytyy edustusjoukkue saada valtakunnalliseen sarjaan. Päätöstä tehtäessä tiedettiin, että RoNMKY saa valmentajakseen useassa nuorten maajoukkueissakin valmentaneen Jarmo Dementjeffin.

- Nuorten pelaajien täytyy saada pelata hyvässä valtakunnallisessa sarjassa, jotta he kehittyvät pelaajina. Rovaniemellä on erittäin hyvät mahdollisuudet harjoitella, koska Lapin Urheiluakatemia tarjoaa opiskeleville nuorille huippuolosuhteet harjoittelua varten kertoo valmentaja Jarmo Dementjeff.

Edustusjoukkueen myötä on tarkoitus saada koripalloinnostusta Rovaniemelle ja koko pohjoiseen Suomeen.

- Nyt kun saimme seuran lippulaivan valtakunnalliseen sarjaan, voimme myös innostaa uusia nuoria pelaajia mukaan koripallotoimintaan. Tavoitteena on kasvattaa RoNMKY:n lisenssimäärä ainakin sadalla pelaajalla tulevien kahden, kolmen vuoden aikana.

- Tulevan kauden joukkue muodostetaan pääsääntöisesti rovaniemeläisistä ja pohjoissuomalaisista pelaajista. Kauden tavoitteena on menestyä sarjassa, pelkkä sarjapaikan säilyttäminen ei riitä. Haastamme kaikki ”divarijoukkueet” ja tähyämme sarjan puolenvälin paremmalle puolelle.

Henkilöt

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia