Kataja ja LrNMKY voiton päässä finaalista

13.4.2006 Hallitseva Suomen mestari Lappeenrannan NMKY ja Joensuun Kataja ovat enää voiton päässä korisliigan tämän kevään finaaleista.

Molemmat johtavat välieräsarjaansa voitoin 2-1. Finaalipaikat ovat katkolla perjantaina Lappeenrannassa ja Lahdessa, jossa Namika vie ratkaisuottelun Katajaa vastaan jäähalliin suojiin.

LrNMKY kävi hakemassa keskiviikkona jo toisen peräkkäisen voittonsa Hongasta, joka kaatui numeroin 88-81 (47-40).

Kataja pystyi sen sijaan pitämään kiinni jo kerran hukkaamastaan kotiedustaan kukistamalla Lahden Joensun Areenassa lukemin 94-80 (44-37).

Lahdesta kolmen päivän sisään toisen voittonsa ottaneen Katajan kapellimestarina toimi jälleen Petri Virtanen 22 pisteellä.

Kovalla prosentilla viimeistellyt Clifton Jones rankaisi Lahtea 17 pisteellä ja 14 levypallolla. Alex Wesby (19/10) oli myös mainiolla pelipäällä.

Tasaisesta vierasjoukkueesta kovimmat tehot keräsi kolmikko Michael Kuebler (15/4)-Jonathan Jones (13/10)-Teemu Laine (12/6).

Namika Lahden kokenut kapteeni Laine löysi jälleen Joensuussa heittojyvänsä. Laine upotti seitsemästä kolmen pisteen heitostaan neljä.

Kataja voitti ottelun levypallot 46-39.

Kumpulainen kova Espoossa

LrNMKY kävi ryöväämässä jo toistamiseen kotiedun Espoon Hongalta viemällä Tapiolan trillerin nimiinsä.

Päätösneljänneksellä seitsemän pisteen etunsa hukanneella Hongalla oli paikka tasoittaa ottelu vielä 30 sekuntia ennen loppua LrNMKY:n johtaessa 84-81, mutta Tim Kisnerin kolmen pisteen heitto pyörähti korirenkaasta ulos.

Vierasjoukkue ei sen sijaan jättänyt sille tarjottuja tilaisuuksiaan käyttämättä. Jussi Kumpulainen, Matt Williams ja Pasi Riihelä olivat ladanneet kovat kaukoheittonsa sisään ennen Kisnerin kohtalokasta kolmosta.

- Lappeenrannan tasoinen joukkue ei jätä rankaisematta vastustajan puolustuksen herpaantumista. Joukkueeni kadotti keskittymisen viimeisen neljänneksen parin ensimmäisen minuutin jälkeen, totesi Hongan hiljainen päävalmentaja Mihailo Pavicevic.

Alusta lähtien vahvalla asenteella ja itseluottamuksella Tapiolan parketilla esiintynyt Kumpulainen rankaisi Honkaa 22 pisteellä ja 11 levypallolla. Ison miehen pisteistä 12 syntyi kaukaa kolmoskaaren takaa.

- Saimme lopun kovilla heitoilla käännettyä tämän voiton itsellemme. Näihin Tapiolan koreihin heitto näyttää uppoavan helpommin kuin Lappeenrannassa, virnisti Kumpulainen.

- Sitä paitsi osaamme näköjään pelata vieraissa paremmin.

LrNMKY hallitsi ottelua kaksi ensimmäistä neljännestä ja vielä osan kolmattakin, kunnes tempoa lisännyt Honka intoutui esittämään parastaan. Vierasjohto 52-42 kääntyi hetkessä Hongan eduksi numeroin 59-52 Kisnerin kolmosilla ja Olli Nikitin uhrautuvalla esityksellä.

- Marginaalit näissä otteluissa ovat todella pienet. Saimme siinä vaiheessa tuntea nahoissamme Ollin oppivuodet, jotka meille tarjosi Nikitin, totesi voittajien valmentaja Mika Turunen.

- Voitto oli omissa käsissämme, mutta emme saaneet vieraiden kaukoheittäjiä kuriin. No, perjantaina haetaan voitto Lappeenrannasta ja sitten onkin vuorossa todella kova peli sunnuntaina Espoossa. Kyllä me menemme tästä parista vielä jatkoon, loi kahdeksan pistettä tehnyt Nikitin uskoa omiinsa.

Lappeenrannassa maanantaina pelattu ottelu ratkesi Hongan järkevästi junailemiin viimeisiin kymmenteen minuuttiin. Espoossa osat vaihtuivat täysin.

- Hoidimme ratkaisun maltilla ja riskeittä. Voitimme levypallot 33-30 ja se oli hyvä juttu. Nyt pitää taas vain pystyä keksimään jotain uutta perjantain peliin, mietiskeli Turunen, joka nosti hattua erityisesti kahdelle pelaajalleen.

- Kumpulainen keskittyi pelaamiseen ja tulos oli todella kova. Andre Foreman jaksoi puolestaan uurastaa Kisnerin kanssa.

LrNMKY:n ratkaisijat eivät tulleet yllätyksenä, eivätkä tule jatkossakaan. Kumpulainen sai hyvää tukea Foremanin (18/7) lisäksi Riihelältä (15/7) ja Chanan Colmanilta (16/3).

Williams (7/4) oli odotettua pehmeämpi ja penkiltä viiden pisteen arvoisesti irti päästetty Lasse Hintsala kiitti luottamuksesta.

Hongasta Kisner keräsi läheltä ja kaukaa 21 pistettä. Kisner upotti 12:sta kolmen pisteen heitostaan viisi, eli Hongan kannalta juuri sen yhden tärkeimmän liian vähän.

Kaikki seitsemän vapaaheittojaan pussittanut, mutta alta haparoinut Monte Cummings keräsi saldon 17/6, Danny Horace 13/6 ja Kimmo Muurinen 10/1.

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia