Anssi Kinnaslampi ja Joensuun Kataja kaksivuotiseen sopimukseen

20.4.2006 Viikonloppuna taistelun Korisliigan mestaruudesta aloittava Joensuun Kataja on solminut tulevan kauden ensimmäisen uuden pelaajasopimuksensa. Päättyneellä runkosarjakaudella kasvattajaseuraansa KTP:ta edustanut 24-vuotias ja 191-senttinen Anssi Kinnaslampi siirtyy seuraan kaksivuotisella sopimuksella.

Kinnaslammella oli KTP:n kanssa voimassaoleva sopimus, joka kuitenkin purettiin yhteisymmärryksessä takamiehen haluttua vastaanottaa saavuttamansa opiskelupaikka Joensuun yliopistossa jo nyt. Tulevana syksynä Kinnaslampea odottavat OKL:n luokanopettajaopinnot.

Päättyneellä kaudella, joka oli KTP:n kannalta kovin alavireinen seuran jäätyä ulos pudotuspeleistä, Kinnaslampi oli joukkueensa paras kotimainen pistemies 14,7:n keskiarvolla. Levypalloja näppeihinsä tarttui 2,4/ottelu.

Lisäksi mies jakoi keskimäärin 1,29 koriin johtavaa syöttöä ja riisti pelivälineen vastustajalta 1,51 kertaa/ottelu. Kahden pisteen heitot putosivat hyvällä 51,7 %:n tarkkuudella. Myöskään kolmosissa, kuten vapaaheitoissakaan, ei ollut moittimista: tarkkuudet 36,0 ja 84,6 % (jälkimmäisessä kategoriassa sarjan 5. paras).

Pitkä projekti

Joukkueenjohtaja Jukka Törmälä kertoo, että ensimmäiset kontaktit Anssiin otettiin jo kauan aikaa sitten.

- Taisi olla tasan viisi vuotta sitten kun soitin Anssille ensimmäisen kerran.
 
Tämän yhteydenoton jälkeen Kinnaslammen puhelin soikin sitten joka kevät.

- Kyllähän tämä on pitkä projekti ollut, Törmälä tunnustaa.

- Iso kiitos kannaltamme onnistuneesta lopputuloksesta kuuluu ilman muuta KTP:lle, joka suhtautui hienosti Anssin sopimuksen purkamiseen.

Kinnaslampi on luonnollisesti tyytyväinen siirrostaan.

- Odotan todella innolla, että pääsen edustamaan Katajaa. Seurasta ja organisaatiosta olen kuullut, pääasiassa täällä aikaisemmin pelanneilta, ainoastaan hyvää.

Tulevan kauden sopimuspelaajalista herättää takamiehessä kunnioitusta.
 
- Enpä ole ennen moisen ryhmän kanssa seuratasolla pelannutkaan. Tilannehan on vähän kuin maajoukkueeseen tulisi. Virtanen-Lehtonen -parivaljakko pystyy omiin ratkaisuihin, mutta saa myös muut pelaajat ympärillään näyttämään hyvältä. Toivottavasti myös meikäläisen, Anssi hymyilee.

Kinnaslampi muuttaa Joensuuhun viimeistään loppukesästä, kun ensi kauden joukkue aloittaa yhteisharjoituksensa.
 
Päävalmentaja Timo Heinosen mielessä pyörivät päällimmäisinä luonnollisesti lauantaina alkavat finaalipelit, mutta Kinnaslammen tulon varmistumisen myötä muutama ajatus irtoaa jo tulevastakin pelikaudesta.

- Uskon, että ensi kaudella meillä on vieläkin parempi joukkue kasassa. Anssin tulo tänne on hieno asia sekä meille että opiskelujen järjestymisen myötä myös hänelle.

Ensi kauden joukkueesta puhuttaessa Heinonen on luottavaisin mielin.

- Vahvistuksiimme olemme olleet jokaiseen tyytyväisiä. Kun uusien ulkomaalaisten hankinta-aika koittaa, teemme valintamme kaikessa rauhassa. Yhdeltäkään nykypelaajaltamme ei ole suljettu ovea, päinvastoin. Kaikki on vielä auki.

Kaudelle 2006–07 Katajalla on tällä hetkellä neljä valmista pelaajasopimusta (suluissa sopimuksen voimassaoloaika): Anssi Kinnaslampi (2006-08), Jyri Lehtonen (2006-08), Sami Lehtoranta (2006-07) ja Petri Virtanen (2006-07). Päävalmentajana jatkaa yhdeksättä peräkkäiskauttaan Timo Heinonen (2006-07).

Koripallourallaan Kinnaslampi pelasi KTP:n edustusjoukkueessa kaudet 1998–03, jonka jälkeen hän siirtyi Kouvolaan. Kouvoissa Kinnaslampi oli ratkaisuroolissa seuran voitettua Suomen mestaruuden keväällä 2004.

Koripalloliitto valitsi hänet tuolloin SM-finaalien tärkeimmäksi pelaajaksi (MVP). Vuonna 2002 Kinnaslampi palkittiin SM-sarjan parhaana puolustuspelaajana. A-maaotteluja takamies on pelannut 15 sekä nuorten maaotteluja 27. Hänen yhden ottelun piste-ennätyksensä SM-sarjassa on 30.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia