LrNMKY:ltä levypallot vienyt Kataja voiton päässä mestaruudesta

26.4.2006 Joensuun Katajalle tarjoutuu tilaisuus juhlia historiansa ensimmäistä koripallon Suomen mestaruutta lauantaina Lappeenrannassa. Kataja järjesti finaalisarjan katkolle kukistamalla kotikentällään hallitsevan mestarin Lappeenrannan NMKY:n numeroin 85-81 (43-29).

Kataja johtaa finaalisarjaa voitoin 2-1.

- Ei tässä ole kuitenkaan varaa leijua missään tapauksessa ilmassa. Finaalisarja on edelleen kesken, muistutti Katajan valmentaja Timo Heinonen.

- Lauantain peliin on panostettava kaikki mahdollinen. Tämäkin ottelu osoitti miten voi käydä, jos lähdetään liian aikaisin varmistelemaan, viittasi Heinonen

LrNMKY:n löytämään kirivaiheeseen kahden viimeisen neljänneksen aikana.
LrNMKY tosin aloitti ottelun siitä, mihin se viimeksi Joensuun avarassa Areenassa jäi.

Kaukoheitot eivät pudonneet, Kataja korjasi levypallot molemmilla koreilla ja karkasi avausneljänneksellä parhaimmillaan 20-9 -johtoon Mikko Kyrön kolmen pisteen heitolla. Toinen neljännes ei tuonut  tahtiin muutosta. 

Vain hetkeksi ennätysyleisönsä, 3102 katsojaa, edessä otteensa kadottanut Kataja puolusti lujaa ja pakotti vieraat kaukoheittoihin, jotka pyörivät pääosin koriraudassa vapaista paikoista huolimatta. Välittömästi tauon jälkeen Kataja karkasi jo 19 pisteen johtoon, kunnes Namika heräsi ja tarttui tilaisuuteensa.

Kapteeni Andre Foreman karisti kipsinsä ja penkiltä parketille juossut Kimmo Tolvanen teki kaksi kovaa koria. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin lappeenrantalaisittain jo tuntuvasti  lohdullisimmista lukemista 57-48.

Levypallot 55-27 Katajalle

LrNMKY:n kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaikka se pystyikin järjestämään Alex Wesbyn ja Bastian Kordyakan viiden virheen rasittamina penkille. Kataja naulasi käytännössä lopullisen niittinsä eteläkarjalaisten arkkuun tilanteessa 74-63, kun Clifton Jones haki pitkän hyökkäyksen päätteeksi vielä kovan hyökkäyslevypallon.

Peliaikaa oli siinä vaiheessa jäljellä enää reilut kaksi minuuttia. Lappeenranta tuli 30 sekuntia ennen loppua vielä kolmen pisteen (82-79) päähän Pasi Riihelän ansiosta.

LrNMKY ei kuitenkaan rikkonut seuraavassa hyökkäyksessä riittävän ajoissa kotijoukkuetta, joka sinetöi voittonsa sekavien loppuhetkien aikana vapaaheittoviivalta Sami Lehtorannan ja Kyrön koreilla.

-  Yhdelle pelaajallemme sattui siinä vaiheessa puolustuksessa kardinaalimunaus, myönsi LrNMKY:n valmentaja Mika Turunen.

Se ei kuitenkaan ottelua ratkaissut. Kataja voitti levypallot peräti 55-27. Jones nappasi niistä komeat 16 ja teki siinä sivussa vielä 15 pistettä. Jo taukoon mennessä Kataja oli korjannut irtopallot nimiinsä 32-12.

- Mikään joukkue ei ansaitse voittoa tällaisella levypallopelillä. Hävisimme ensimmäisessä finaalissa levypallot Katajalle kahdeksalla, voittamassa kotiottelussa enää neljällä, mutta tämä oli täydellinen floppi, jyrähti Turunen, joka kaipaa enemmän asennetta omiensa otteisiin.

- Levypallopeli on enemmän tahto- kuin taitokysymys, emmekä me toisaalta häviä pituudessa paljoakaan Katajalle. Nyt vain joukkueeni oli aivan kuutamolla. Kataja vei pahimmillaan viisi levypalloa samassa hyökkäyksessään, ynnäsi Turunen.

Levypallorohmu Jonesin lisäksi Katajasta erottuivat tehojen valossa täydet minuutit pelannut Petri Virtanen (17/3) ja Wesby (19/7), jonka pisteistä kahdeksan syntyi kovalla prosentilla vapaaheittoviivalta.

Ville Vesala pelasi pirteästi tehoin 11/7. Täsmälleen samaan ylsi myös Lehtoranta. Kordyaka ehti poimia yhdeksän irtopalloa ja nostaa kuusi pistettä.
LrNMKY:stä Yasin Merzoug heitti 16 pistettä, joista 12 syntyi kolmoskaaren takaa.

Riihelä (15/9), Williams (15/2) ja Chanan Colman (14/2) ylsivät Merzougin lisäksi kaksinumeroisille luvuille. Jussi Kumpulainen sai tyytyä tällä kertaa seitsemään pisteeseen ja neljään levypalloon. Virhetilinsä täyteen ottaneen Foremanin saalis oli 9/4.

- On sanomattakin selvää, että lähdemme voittamaan lauantain ottelua ja tuomaan ratkaisun sunnuntaina viidenteen peliin  Joensuuhun. Totta, olemme hävinneet ottelumme Joensuussa, mutta ei sillä ole mitään merkitystä mahdollisessa viimeisessä finaalikohtaamisessa, korosti Turunen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia