Pantteri-patsas pysyy LrNMKY:n hallussa

30.4.2006 Lappeenrannan NMKY uusi koripallon Suomen mestaruutensa riehakkaasti vapunaattona Joensuussa kukistamalla Katajan viidennessä finaaliottelussa numeroin 85-76 (50-41).

Viime kaudella mestaruuden lisäksi Suomen cupin juuri Katajan kustannuksella voittanut Namika otti pitkän kauden tärkeimmät voittonsa 83. ja 84. ottelussaan.

LrNMKY nousi sillasta mestariksi ja riemu oli rajaton, kun joukkueen kokenut kapteeni, kentän kovimman pistemäärän 30 upottanut Andre Foreman kohotti komean Pantteri-patsaan kohti Joensuun Areenan korkeaa kattoa. Foreman teki pisteistään 23 kovalla prosentilla jo taukoon mennessä.

LrNMKY oli pystynyt vihdoinkin valloittamaan Katajan linnakkeen ja se valloitus merkitsi samalla mestaruutta.

Mestaruus ratkesi lopullisesti, kun kellossa oli jäljellä peliaikaa 1.30 ja tilanne vieraille 79-76 Clifton Jonesin (13/9) tuotua isännät jo kolmen pisteen iskuetäisyydelle.

Europelien koulima LrNMKY ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan otti omansa Chanan Colmanin (16/5) ja Matt Williamsin (18/10) koreilla.

Williamsin raju donkki käynnisti käytännössä eteläkarjalaisten intiaanitanssin samalla kun Pohjois-Karjalan koripalloylpeys ja vielä runkosarjan voittanut Kataja sai jäädä nuolemaan edelleen näppejään mestaruuden osalta.

LrNMKY hallitsi hankalat tilanteet

- Olimme olleet tällä kaudella jo monta kertaa selkä seinää vasten ja osasimme pelata tällaisessa huutomyrskyssä, viittasi LrNMKY:n valmentaja Mika Turunen Areenan lähes 3000 katsojaan.

Turunen on ollut päättyneellä kaudella monta kertaa myös ylpeä joukkueestaan - syystäkin.

- Viime kauden tuplamestaruuden jälkeen hankittu neljäs sija Euroopan haastajacupissa ja siihen päälle vielä tämä mestaruus ovat kovia juttuja.

- Pelimme pysyi ratkaisevissa otteluissa  paremmin kasassa kuin Katajalla. Levypallopeli oli tietysti avainsana voittoihin, korosti LrNMKY:tä viimeistä kauttaan valmentanut Turunen.

Namika voitti levypallot viimeisessä finaalissa 40-37.

- Lappeenranta hallitsi ilmatilaa kahdessa viimeisessä ottelussa, myönsi Katajan Jones.

Katajasta kovimmat tehot keräsi Alex Wesby, 28 pistettä ja seitsemän levypalloa. Täydet 40 minuuttia pelannut Petri Virtanen sai kokoon lukemat 14/3.

Virtasen taitavista käsistä lähti edelleen seitsemän koriin johtanutta syöttöä voittajien Colmanin malliin.

“Kataja kaatui saappaat jalassa”

- Kova taistelu, jossa kaaduimme saappaat jalassa. LrNMKY oli joukkueena tasaisempi, totesi ensimmäistä aikuisten sarjojen mitaliaan vielä alakuloisena maistellut Virtanen.

Katajan valmentaja Timo Heinonen kuittasi pelintekijänsä puheet.

- Lappeenrannalla oli selkeästi leveämpi materiaali. Joukkue oli yksinkertaisesti liian kova meille. Minun on pyydettävä anteeksi faneiltamme, että mestaruus jäi edelleen saavuttamatta.

Mika Turunen ei lähtenyt vielä ruotimaan tulevia suunnitelmiaan.

- Nyt haluan nauttia vain ja ainoastaan tästä kaulassani riippuvasta kultamitalista. Palataan niihin muihin asioita loman jälkeen myöhemmin toukokuussa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia