Rannikon ja Koposen pudotuspeliurakka alkaa

18.5.2011 Teemu Rannikon Cimberio Varese ja Petteri Koposen Virtus Bologna käynnistävät puolivälieräsarjansa Italian Serie A:ssa keskiviikkona ja torstaina. Molemmat "suomalaisjoukkueet" lähtevät pudotuspeleihin altavastaajina, mutta sekä Rannikko että Koponen uskovat omiensa yllätysvalmiuteen.

Teemu Rannikon Cimberio Varese kohtaa puolivälierien paikallisderbyssä Cantùn.

Petteri Koposen Virtus Bologna käy jättiläisen kimppuun: puolivälierissä vastassa on Montepaschi Siena. Kuvat: Ville Vuorinen.

Keväällä 1999 Italian mestaruutta juhlinut Varese on jäänyt viimeisenä neljänä keväänä Serie A:n pudotuspelien ulkopuolelle, eikä joukkueelle povailtu kaksista menestystä myöskään kuluvan pelikauden alussa. Varese yllätti kuitenkin italialaisen koripallokansan kypsällä pelillään ja haki runkosarjakauden aikana monia makeita päänahkoja ruokkien kasvavaa innostusta perinteikkäässä koripallokaupungissa.

- Pudotuspelipaikan saavuttaminen on todella iso juttu Varesen organisaatiolle ja kaupungille. Joukkueen sisäinen tavoite on nyt saavutettu, mutta meillä on niin paljon nälkää, että tarkoituksena on ottaa pudotuspeleissä niin monta voittoa kuin mahdollista, Rannikko linjaa.

Varese voitti runkosarjakauden ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan kuusi, mutta ajautui joulukuussa syvään lamaan ja voitti seuraavasta kymmenestä ottelustaan vain yhden. Kevään korvilla joukkue löysi kuitenkin vireensä uudelleen ja voitti viimeisestä kahdestatoista runkosarjan ottelustaan kahdeksan.

- Loukkaantumisten taakse on helppo mennä, mutta meillä oli joulu-tammikuussa paljon loukkaantumisia, emmekä päässeet kahteen kuukauteen treenaamaan koko jengillä. Helmikuussa joukkueeseen tehtiin kuitenkin vähän pelaajamuutoksia, ja uudet pelaajat hitsautuivat hyvin yhteen joukkueessa jo aiemmin pelanneiden kanssa. Aloimme pelata taas joukkueena ja mitä enemmän voittoja tuli, sitä korkeammaksi itsevarmuus nousi, selvittää Rannikko.

Pudotuspelien avauskierroksella Varese haastaa Serie A:n sarjakakkonen Cantùn, joka voitti 30 runkosarjaottelustaan 22 ja oli runkosarjaykkönen Montepaschi Sienan ohella Serie A:n paras kotijoukkue vain yhdellä kotitappiolla. Puolivälieräsarjaan tuo lisämausteensa Cantùn ja Varesen myrskyisä historia.

- Cantùlla on ollut kaksi vuotta melkein sama joukkue yhdessä, ja he pelaavat erittäin hyvin yhteen. Heillä on kahdeksan kaveria, ketkä pystyvät tekemään reilut kymmenen pistettä, ja he liikuttavat palloa hyökkäyksessä erittäin hyvin. Meidän on pakko puolustaa erityisen huolellisesti, koska Cantù jaksaa jauhaa puolustustaan maltilla eikä ota huonoja ratkaisuja oikeastaan ollenkaan, Rannikko luennoi.

- Lisäksi Cantù-Varese on Italian kovimpia derbyjä. Viimeisessä runkosarjaottelussamme Cantùssa fanimme eivät päässeet paikalle, koska poliisi ei pystynyt takaamaan heidän turvallisuuttaan. Nyt saimme tiedon siitä, että 150 faniamme pääsee sarjan avausotteluun, joten hallissa on varmasti tunnelmaa.

Rannikko urakoi Serie A:n runkosarjassa 7,6 pistettä, 2,9 syöttöä, 1,4 riistoa ja 1,3 levypalloa 24,4 minuutissa ottelua kohden.

Koposen Bologna jättiläisen kimppuun

 

Tiensä Serie A:n pudotuspeleihin runkosarjan viimeisen ottelun viime hetken heitolla selvittänyt Petteri Koposen Virtus Bologna käy puolivälierissä jättiläisen kimppuun. Runkosarjavoittaja Montepaschi Siena on tuttuun tapaan dominoinut Serie A:ta voittamalla 30 runkosarjaottelustaan 26, eikä Sienan lähihistoriakaan osoita horjumisen merkkejä: neljä perättäistä Italian mestaruutta, neljä perättäistä Italian Supercupin mestaruutta ja kolme perättäistä Italian cupin mestaruutta.

- Siena on niin kokenut ja hyvä joukkue, että yhteenkään virheeseen ole varaa. Siena rankaisee jokaisesta menetyksestä ja puolustuspään nukahduksesta. Heillä on niin kova tekemisen rutiini, että he ovat jo sillä askeleen edellä muita Serie A:n joukkueita, analysoi Koponen tulevaa pudotuspelivastusta.

Virtus Bologna voitti runkosarjan 30 ottelustaan 15 ja sijoittui runkosarjassa kahdeksannelle sijalle. Koponen myöntää, että kahdeksas sija oli joukkueen ennakkoasetelmiin nähden pettymys.

- Ei tosiaan ollut sitä, mitä haettiin. Meillä oli muutama kierros ennen runkosarjan loppua hyvät saumat vielä kotietuunkin, mutta hävisimme kaksi kertaa kotona täysin voitettavissa olleet matsit ja näin kävi. Toisaalta näin tasaisen runkosarjan päätteeksi voi olla sinänsä tyytyväinen siitä, että selvisi playoffseihin, Koponen pohtii viitaten siihen, että Serie A:n runkosarjassa 6.-12. sijoittuneet joukkueet mahtuvat neljän voiton sisään.

Vaikka Montepaschi Siena lähtee pudotuspeleihin selkeänä ennakkosuosikkina, Koponen tietää, että hallitsevalla mestarilla ja Italia-koriksen lippulaivalla on myös heikot kohtansa.

- Runkosarjan lopussa Sienalle tuli pari sellaista tappiota, joita heille ei normaalisti tule, johtuiko sitten panostuksesta Euroliigan Final Fouriin vai mistä. Siena erottuu muista ennen kaikkea suoritusrutiinillaan ja virheettömyydellään, mutta jos pystymme pitämään pallosta huolta ja pakottamaan heidät 5-5-peliin, meillä on saumat yllättää.

Koponen viimeisteli kolmannella kaudellaan Bolognassa 12,1 pistettä, 2,6 levypalloa, 2,1 syöttöä ja 1,4 riistoa 30,0 minuutissa ottelua kohden.

Cantùn ja Varesen välinen ottelusarja alkaa Cantùn kotikentällä keskiviikkona 18.5. ja Siena-Bologna-ottelusarja Sienassa torstaina 19.5. Serie A:n puolivälierät pelataan paras viidestä -menetelmällä. Lisätietoja Serie A:n pudotuspeleistä ja otteluiden televisioinnista osoitteessa www.legabasket.it.

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia