Katukoriskesä on käynnistynyt iloisissa merkeissä

10.5.2006 Suomen yksi suurimmista urheilukiertueista aloitti maan valloittamisen toukokuun alussa Nokialta, jossa ala-asteille tarkoitettu Fun -tapahtuma keräsi 83 joukkuetta pitämään hauskaa kolme vastaan kolme -pelin merkeissä. Katukorista tullaan pelaamaan kesän aikana yhteensä 37 tapahtumapaikalla ja tuttuun tapaan tapahtumia on Funin lisäksi kaikille korisfaneille suunnattu Nordea Street Basket ja varuskunnissa pelattava SA-INT.

Nordea Street Basket Fun –kiertueella on mukana nuoria suomalaisia huippukoripalloilijoita. Tänä vuonna nuorten maajoukkuepelurit Kaisa Valtakari ja Juho Nenonen viihdyttävät oppilaita ja opettajia katukorispäivän aikana.

Nuoren kaksikon lisäksi kiertueella on mukana jo osalle oppilaista tutuksi tullut kokenut Fun-kiertuekävijä Espanjassa kolmatta vuotta ammattilaisena pelaava Mari Puustinen.

- Kiertue on alkanut todella hyvin ja aurinkoisessa säässä. Oppilaita on ollut jokaisessa tapahtumassa paljon ja hyvin näyttävät viihtyvän, kertoo Puustinen.

Yhteistyökumppaneiden jokavuotiset puuhateltat ovat keränneet suuren suosion koripallon pelaamisen lisäksi. Oheistoimintaa löytyy Nordea -teltan ketjunheittokisasta aina DNA -teltan pingispallon puhaltamiskilpailuun asti.

- Nuoret pääsevät myös kokeilemaan Pantteriloikkaa eli vauhditonta pituushyppyä sekä heittämään koreja kilpaa kaverin kanssa, lisää Puustinen.

Puustinen, Valtakari ja Nenonen pitävät tuttuun tapaan koripallo shown, johon haastetaan oppilaita mukaan.

- Otetaan heittokilpailuja nuorten kanssa ja näytetään muutamia mallisuorituksia esimerkiksi donkkeja vinkeiksi tulevaisuutta varten, Puustinen paljastaa.

Uuden KISSin musiikin tahdittama nuoria innostetaan liikuntaan ja koripalloon. Lisäksi opettajille kerrotaan kahvikupin ääressä koripalloilusta.

- Yritetään jokaisessa tapahtumassa saada lisää koripalloharrastajia ja lisäksi kannustaa opettajia ottamaan koripalloa enemmän mukaan liikuntatuntien ohjelmaan, Puustinen sanoo.  

Uusia tulevaisuuden koristähtiä ei kiertueelta ole puuttunut, sillä ensimmäisellä tapahtumaviikolla neljässä tapahtumassa joukkueita oli pelaamassa yhteensä 366, joissa on keskimäärin 4 pelaajaa.

Ensimmäisen viikon isoin turnaus pelattiin Hyvinkäällä 110 joukkueen voimin ja viikon iloisin yllättäjä oli toista kertaa turnauksen järjestävä Karkkila, mikä lähes tuplasi osallistujamäärän 71 joukkueeseen. Koripalloliittoon saapunut positiivinen palaute antaa edelleen hyvää kannustusta kiertueen taustavoimille.

- On mukavaa, kun te järjestätte noita katukoris juttuja. Kaikki meitin luokkalaiset (melkein kaikki) oli innoissaan. Mää ainakin. Tosi kivaa!!!, kirjoitti joukkue J.A.N.S :in jäsen oman turnauspäivänsä jälkeen.

Katukoriksen nettisivuille on avattu kuvagalleria, jota päivitetään uusilla kuvilla noin kerran viikossa. Käy katsomassa Fun –tapahtumien iloista tunnelmaa http://www.katukoris.net/ sivun kautta.

Katukoris näkyy myös Opetushallituksen EDU.fi verkkopalvelun perusopetuksen liikunnan ainesivuilla. Vieraile sivuilla tästä.

Nordea Street Basket starttaa 10.6.

Ala-asteiden kiertue päättyy 31.5. Oulussa pidettävään tapahtumaan. Katukoriskesä on kuitenkin vasta alkamassa ja ensimmäinen Nordea Street Basket turnaus järjestetään Uudessakaupungissa 10. kesäkuuta.

Tämän kesän aikana tavoitteena on ajaa sisään vieläkin toimivammat ja yhtenäisemmät peliohjelmat. Sarjoja pyritään luomaan tapahtumapaikoille niin, että kaikki saavat varmasti tarpeeksi pelejä. Useat turnaukset järjestetään muiden tapahtumien kanssa yhtaikaa, ja monella paikkakunnalla on satsattu myös omaan oheisohjelmaan.

Käy katukoris.net sivuilla, kerää oma porukka kasaan ja ilmoittaudu mukaan kesän kuumimpaan tapahtumaan.



Lisätietoja: /katukoris/
 
3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Seurauutisia #3: Jaa parhaat korishetket ja yhdessä saavutetut onnistumiset

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #1: Koulutustukea haettavissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

27.7.2017 Junioriturnaus

Delfin Basket täydentää koripalloväen juhlavuoden

Tampereella järjestettävä koripalloturnaus Delfin Basket Tournament täyttää 30 vuotta. Ensimmäisen kerran vuonna 1988 järjestetty koripalloturnaus on vakiinnuttanut paikkansa Suomen suosituimpana koripalloturnauksena.

14.3.2017 EM-kilpailut

Susijengi mukana presidentti Niinistön #kannustusryhmä-kampanjassa kiusaamisen vähentämiseksi

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi on mukana tasavallan presidentti Sauli Niinistön, Diandran ja Robinin kanssa #kannustusryhmä-kampanjassa, jonka tavoite on nostaa esiin, tehdä tunnetuksi ja saattaa käyttöön hyväksi koettuja kannustamisen keinoja, jotka saavat kiusaamisen loppumaan.

3.3.2017 Erotuomarit

3x3 Finnish Tour jatkuu Helsingissä 17.-19.3.2017

GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 18.3. järjestetään satelliittitasoinen 3x3-turnaus Helsingin Messukeskuksessa.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

29.7.2016 Valmentajat

Delfin Basket Tournament 2016 käynnistyy Tampereella

Jo 29. kansainvälinen Delfin Basket -koripalloturnaus pelataan Tampereella 29.-31.7. Tapahtuma kerää kaikkiaan noin 5,000 osallistujaa Tampereelle pelaajien, huoltajien, valmentajien, katsojien ja vapaaehtoisten muodossa. Delfin Basketin yhteydessä nähdään myös kaksi juniorimaaottelua sekä Susijengin ja Belgian välinen maaottelu.

3x3-koristapahtuma Helsingissä U20 EM-kisojen yhteydessä

Suomen Koripalloliitto yhteistyössä Susijengi-fanien ja HNMKY Yökoriksen kanssa järjestää 3x3 Finnish Open -turnauksen Helsingissä 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen yhteydessä 16.-23. heinäkuuta. Turnaus huipentuu Finnish Open -lopputurnaukseen, joka järjestetään Kampin Narinkkatorilla 23.7.

Näytä lisää vastaavia