Naisten maajoukkuerinkiin 31 pelaajaa

19.5.2006 Italiassa vuonna 2007 pelattaviin EM-kisoihin paikkaa hakeva Suomen naisten maajoukkue aloittaa valmistautumisensa syyskuun karsintoihin kesäkuun alussa. Avausleirille maajoukkueen valmennustiimi on nimennyt yhteensä 31 pelaajaa. Kesän ohjelmaan kuuluu tiiviin leirityksen lisäksi kolme kovaa kansainvälistä turnausta, joista yksi pelataan Vierumäellä 18–20.08.

EM-kisat olivat lähellä jo kaksi vuotta sitten ja jälleen maajoukkueella on tilaisuus palauttaa Suomi Euroopan parhaiden maiden joukkoon. Maajoukkueen valmennustiimi päävalmentaja Hilpi Savikko apunaan Janne Silander ja Lea Hakala ovat pitkin kautta seuranneet niin kotimaan SM-sarjan pelaajien kuin ulkomailla pelaavien ammattilaisten ja yliopistopelaajien otteita. Valmennusjohto päätyi lopulta kutsumaan 31 pelaajaa mukaan maajoukkueen toimintaan.  

Maajoukkueen terävimmän kärjen tulevat muodostamaan tutut nimet aikaisemmilta vuosilta. Vuoden pelaajaksi valittu Sanna Jämsen, Susanna Rinta, Heta Korpivaara, Jenni ja Niina Laaksonen, Reetta Piipari ja Taru Tuukkanen ovat nimiä, joita on totuttu näkemään maajoukkueen paidassa.

Savikko mainitsee lisäksi muutamia uusia nimiä, joiden kiinnostus maajoukkuetta kohtaan on erittäin positiivinen asia suomalaiselle naisten koripallolle.

- Juttelin Annika Jaakkolan (Lappeenrannan Catz) kanssa ja olin todella iloinen hänen valmiudestaan satsata maajoukkueeseen täysillä, kertoo Savikko.

Tämän kauden Suomen mestareista Hanna Rotisen lisäksi Savikko nostaa esille Saara Eskolan, jonka taistelutahto ja voitonhalu palvelevat varmasti hyvin myös maajoukkuetta.

Espoo Teamin Heidi Lönnberg, joka palkittiin kuluneen kauden kehittyneimpänä, tuo maajoukkuerinkiin Savikon mukaan tarvittavaa kokemusta. Yliopistokentiltä nuorta tulevaisuuden voimaa tuovat 193-senttinen Viorica Badinici sekä Sanna Helenius.

Molemmilla nuorilla pelureilla on takanaan yliopistokaudet, joissa valmentajan vaihtuminen on vaikuttanut peliminuutteihin, mutta harjoittelu A-maajoukkueen mukana luo Savikon mukaan vahvaa pohjaa seuraavia vuosia ajatellen.

Savikko toteaa myös Tiina Stenin ja Laura Sarion kuuluvan pelaajiin, joita on ehdottomasti pidettävä maajoukkueringissä. Yliopistokentiltä odotetaan lisäksi Riikka Terävää, Eva Mäkelää ja Juta Jahiloa leiritykseen mukaan.   

- Eva, Riikka ja Juta ovat pelaajia, joita tarvitaan, mutta kaikilla on kuntoutuminen kesken loukkaantumisten jäljiltä. Toivottavasti saadaan heidät mukaan harjoituksiin kesän aikana, sanoo Savikko.

Euroopassa suomalaispelaajista pisimmälle FIBA Euroopan cupissa edennyt Unkarissa Zala Volania edustanut Michaela Moua on nimetty niin ikään maajoukkueryhmään.

Viime EM-karsinnoissa vuonna 2004 Moua toi joukkueeseen tarvittavaa kokemusta ja fyysisyyttä puolustuspelaamiseen. Viime kausien otteet Euroopan kentillä ovat osoittaneet Mouan vaarallisuuden myös hyökkäyskorilla. 

Pelaajista kysymysmerkkinä on vielä loistavan kauden pelanneen ja kovan uran jo tähän mennessä saavuttaneen Heli Roukanojan saaminen joukkueeseen.

Osallistuminen maajoukkueen leiritykseen riippuu paljon siitä, kuinka kirurgiaan erikoistuvan lääkärin työt antavat periksi. Roukanoja oli kuluneen SM-sarjakauden korikuningatar ja hänellä on takanaan 67 naisten maaottelua. Viimeksi Suomi-paita oli sentterin päällä vuonna 2001.

Pelituntumaa pidetään yllä läpi kesän

Maajoukkueen yhteiset viikkoharjoitukset käynnistyvät 9. kesäkuuta avausleirillä. Leirien välillä maajoukkueelle on luotu mahdollisuus harjoitella kahdesti päivässä pääkaupunkiseudulla. Muilla paikkakunnilla asuvat maajoukkuepelaajat osallistuvat mahdollisuuksiensa mukaan harjoituksiin ja tavoite on pitää maajoukkueelle yhteiset harjoitukset kerran viikossa.

Naiset tulevat kesäharjoittelun ohessa hiomaan yhteispeliään pelaamalla alkukesästä poikien nuorten maajoukkueita vastaan. Naiset kohtaavat vuonna 1991-syntyneiden ja vuonna 1990-syntyneiden poikien maajoukkueet. Ensimmäinen kansainvälinen turnaus on elokuun alussa Ruotsissa. Malmossa 10-13.08. järjestettävä Baltic Games –turnaukseen on osallistumassa emäntämaan lisäksi Viro ja Latvia.

Elokuun loppupuolella Vierumäen Urheiluopiston maisemissa järjestetään 17–20.08. kansainvälinen turnaus. Suomen lisäksi Vierumäellä on mahdollisuus nähdä Belgian, Israelin ja Ruotsin maajoukkueet. Vastustajista Israel ja Ruotsi hamuavat samoihin EM-kisoihin.

Maajoukkueen viimeiset harjoitusmaaottelut ennen EM-karsintoja pelataan Turkissa 28–30.08. Turnauksessa on mukana Slovakia, Liettua ja Latvia. Karsintojen ensimmäinen kohtaaminen on 09.09., jolloin Suomi matkustaa Serbia & Montenegron vieraaksi.

Suomella kovat vastustajat

Syksyllä pelattavissa EM-karsinnoissa Suomella on vastassaan kaksi viime vuoden EM-kisakävijää Serbia & Montenegro ja Romania. Joukkueet pelaavat kerran kotona ja kerran vieraissa ja lohkon voittoja pääsee suoraan kisoihin. Lisäksi edellä mainittujen viiden lohkon neljä parasta kakkosta pääsevät suoraan kisoihin. Viimeisestä EM-kisapaikasta järjestetään vielä lisäkarsinta vuonna 2007 ennen EM-kisoja.  

Maajoukkueella on herkullinen tilanne käsissään, sillä vaikka vastustajat ovat kovia, niin mahdollisuudet ovat realistiset. Maajoukkue on kohdannut Serbia & Montenegron kahdesti aiemmin viime karsinnoissa ja ottikin kovan vierasvoiton Navi Sadissa. Voitot ovat 1-1, sillä Suomi hävisi samojen karsintojen avausottelunsa Kotkan Karhuvuoressa.

Romania jäi EM-kisoissa sijalle 12. Suomi on pelannut historian aikana Romaniaa vastaan 12 kertaa ja voitto on irronnut kerran vuonna 1986 kotikentällä. Naisten maajoukkueen päävalmentaja Hilpi Savikko näkee molemmat vastustajat hyvin aggressiivisesti puolustavina ja erittäin hyvin liikkuvina joukkueina.

- Seurasimme Turkin EM-kisoissa 2005 molempien joukkueiden pelejä sekä olemme katsoneet videolta maiden otteluita. Haaste meille tulee olemaan isojen pelaajien puolustaminen sekä hyökkäyspelissä vaarallisuus korin alla. Toisaalta molemmat maat tulevat painostamaan pelintekijää paljon, joten meidän on löydettävä lääkkeet hyökkäyspelin avaamista varten, kertoo Savikko.

- Jos meidän pakettimme pysyy ehjänä ja saamme kaikki pelaajat mukaan joukkueeseen, niin meillä on tarjota vastaan sellaisia yksilöitä, jotka voivat haastaa vastustajien pelaajat tasapuolisesti. Joukkueen nappipelillä mahdollisuudet ovat vaikka mihin, arvioi Savikko.

Naisten maajoukkuerinki 2006:

1

Badinici

Viorica

2

Eskola

Saara

3

Helenius

Sanna

4

Jaakkola

Annika

5

Jahilo

Juta

6

Jämsen

Sanna

7

Kojola

Kira

8

Korpivaara

Heta

9

Laaksonen

Jenni

10

Laaksonen

Niina

11

Latimer

Erika

12

Launiainen

Jonna

13

Lähde

Maija

14

Lönnberg

Heidi

15

Moua

Michaela

16

Myllylä

Minna

17

Mäkelä

Eva

18

Pekkarinen

Maiju

19

Piipari

Reetta

20

Pounds

Dionne

21

Puranen

Sari

22

Puustinen

Mari

23

Raatikka

Minna

24

Rinta

Susanna

25

Rotinen

Hanna

26

Roukanoja

Heli

27

Sario

Laura

28

Sten

Minna

29

Sten

Tiina

30

Terävä

Riikka

31

Tuukkanen

Taru

Naisten maajoukkueen ohjelma:

pp/kk

 

Tapahtuma

 

Paikka

 

Lisätiedot

9.-11.06

 

Leiri

 

Helsinki

   

13-16.06

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

19-21.06

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

26-29.06

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

30.6-02.07

 

Leiri

 

Vierumäki

   

04.07.

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

19-20.07

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

21-23.07

 

Leiri

 

Vierumäki

   

25-28.07

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

31.7-04.08

 

Leiri

 

Helsinki

   

07.09.

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

10-13.08

 

Baltic Games

 

Malmö (SWE)

   

15.08.

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

17-20.08

 

Kv. Turnaus

 

Vierumäki

   

22-25.08

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

28-30.08

 

Kv. Turnaus

 

Turkki

   

02.09.

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

09.09.

 

Serbia-Montenegro - Suomi (EM)

 

paikka avoin

   

12.09.

 

Harjoitukset

 

Helsinki

   

13.09.

 

Suomi - Romania (EM)

 

Helsinki

 

YLE TV-peli

17-19.09

 

Leiri

 

Helsinki

   

20.09.

 

Suomi - Serbia-Montenegro (EM)

 

Helsinki

   

23.09.

 

Romania - Suomi (EM)

 

paikka avoin

   



Lisätietoja: /maajoukkueet/naisten_maajoukkue/
 
31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

7.3.2019 11:16 Susiladies

Naisten universiadijoukkue, 20-vuotiaiden maajoukkue ja Susiladies yhteistyössä maajoukkuekesänä 2019

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on laittanut kutsun naisten universiadijoukkueen ehdokkaille, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle ja Susiladies-pelaajille muodostaakseen yhden ison harjoitusryhmän maajoukkuekesälle 2019.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

Näytä lisää vastaavia