Lea Hakala ja Jouko Vuolle jatkavat itsenäisen FIBA Euroopan komiteoissa

2.6.2006 Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n merkittävimmän alueen, itsenäisen FIBA Euroopan hallitus on valinnut viime viikolla pitämässään kokouksessa jäsenet eri osa-alueidensa komiteoihin (työryhmiin). Lea Hakala jatkaa seuraavat neljä vuotta naiskomiteassa. Jouko Vuolle jatkaa nuorisokomiteassa toimien seuraavat neljä vuotta yksikön varapuheenjohtajana.

Kokouksessaan FIBA Euroopan hallitus valitsi varapuheenjohtajikseen Sergey Chernovin (RUS), Mr. Turgay Demirelin (TUR) ja Mr. Fausto Maifredin (ITA). Puheenjohtajana toimii kreikkalainen George Vassilakopoulos. Hän kuuluu myös FIBA Euroopan yhtenä edustajana FIBA maailman hallituksessa yhdessä Marion Grethenin (LUX), Yvan Maininin (FRA) ja Mr. Jose Luis Saezin (ESP) kanssa.

Naisten komiteaan uusia jäseniä

Naiskomitean uudeksi puheenjohtajaksi valittiin unkarilainen Ivan Bodrogvary. Ensimmäistä kertaa komiteaan valittiin myös varapuheenjohtaja. Hän on Debbie Massey Irlannista. Lea Hakalan lisäksi komiteassa on kaksi edustajaa, jotka olivat mukana myös edellisen neljävuotiskauden. Uusia jäseniä on yhteensä seitsemän ja nyt ovat edustettuna isot naiskoripallomaat Ranska, Espanja, Italia, Venäjä, Unkari ja Liettua.
 
- Uskoisin, että isojen naiskoripallomaiden mukaan tuleminen kertoo siitä, että komitean työ on koettu tärkeäksi. Kokouksia pidetään 2-3 vuodessa seuraavan ollessa syksyllä. Esityslistan kärjessä on varmasti naisten teemavuoteen liittyvät asiat, kuten vuoden 2007 EM-kisat Italian Chietissä, kertoi Hakala. 

Suomeen nuorten koulutusvastaavien tapaaminen

Jouko Vuolle valittiin kaudelle 2006-2010 FIBA Euroopan nuorisokomitean varapuheenjohtajaksi. Kyseessä on Vuolteen neljäs nelivuotiskausikausi eurooppalaisen nuorisokoripallon parissa. Vuolle aloitti vuonna 1994 FIBA Euroopan minikoripallokomiteassa ja toimi myöhemmin komitean puheenjohtajana. Hän on myös FIBA nuorisokomitean jäsen.
 
FIBA Euroopan nuorisokomitean puheenjohtajana jatkaa Asterios Zois Kreikasta. Nuorisokomitea tulee jatkossa keskittymään erityisesti nuorten koulutukseen ja valmennukseen liittyviin asioihin.
 
- Nyt kun 16-, 18- ja 20-vuotiaiden kilpailujärjestelmä on saatu kohtuullisen hyvään järjestykseen, on komitean erityinen painopistealue tulevalla kaudella hyvän koulutus-, leiri- ja turnausjärjestelmän luominen alle 14 vuotiaiden ikäryhmälle, kertoo Vuolle.
 
- Tämä pitää sisällään muun muassa II kansainvälisen nuorten koulutusvastaavien tapaamisen ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä se järjestetään Vierumäellä 8-9.10.2006. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, kokoontuvat Vierumäen tapahtuman yhteydessä sekä nuoriso- että naiskomitea, sanoo Vuolle. 

Youth Commission

President:
Mr. Asterios Zois (GRE)

Vice-President:
Mr. Jouko Vuolle (FIN)

Members:
Mr. Tor Christian Bakken (NOR)
Mr. Simone Cardullo (ITA)
Mr. Paul De Coster (BEL)                                                                  
Mr. Alberto Gomez (ESP)
Ms. Natasha Hrisenkova (SVK)
Mr. Tone Krump  (SLO)
Mr. Lucien Legrand (FRA)
Mr. Pétur Hrafn Sigurðsson (ISL)
Mr. Ingo Rolf Weiss (GER)

Women's Commission

President
Mr. Ivan Bodrogvary (HUN)

Vice-President
Ms. Debbie Massey (IRL)

Members:
Ms. Elisabeth Cebrian (ESP)
Mrs. Lea Hakala (FIN)
Mr. Theodoros Leftakis (GRE)
Mr. Ruzica Marusic (CRO)
Ms. Sandra Palombarini (ITA)
Ms. Marie Noelle Servage (FRA)
Ms. Irina Sumnikova (RUS)
Mr. Arvydas Tamasauskas (LTU)
Ms. Emilia Carmen Tocala (ROM)

 

Henkilöt

 

Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Zitting FIBA Europen hallitukseen

Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting on valittu Euroopan koripalloliiton (FIBA Europe) hallitukseen. Zitting on vuonna 2002 organisoituneen FIBA Europen historian ensimmäinen suomalainen hallituksen jäsen. FIBA Europen hallitus- ja puheenjohtaja-valinnat suoritettiin lauantaina Münchenissä, Saksassa.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

8.8.2018 12:32 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa

Koripalloliitto järjestää yhteistyössä KTP:n kanssa I-tason koulutuskokonaisuuden Kotkassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

Näytä lisää vastaavia