Vuoden pelaaja Kaunisto Honkaan

24.5.2011 Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Ville Kaunisto, 29, siirtyy Espoon Honkaan Kouvolan Kouvoista. Siirtomarkkinoiden kuumimpiin nimiin lukeutunut Kaunisto allekirjoitti sopimuksen Hongan kanssa maanantaina, kertoi espoolaisseura tiistaina.

Korisliigan vuoden pelaaja Ville Kaunisto liitelee Kouvolasta ensi kaudeksi Honkaan.

Lupaava Villematti Kopio jatkaa puolestaan espoolaisseurassa. Kuvat: Matti Koskinen & Francois Perthuis.

- On erittäin hienoa liittyä Hongan kaltaiseen menestyvään organisaatioon. Odotan ensi kautta innolla ja uskon, että meillä tulee olemaan kasassa mestaruuteen kykenevä joukkue. Lisäksi tämä sopimus mahdollistaa minulle asumisen Helsingissä, joka on siviilielämäni kannalta tällä hetkellä paras ratkaisu, valottaa Kaunisto siirtonsa taustoja.

204-senttinen Kaunisto pelasi kauden 2010-11 Kouvoissa 13,9 pisteen ja 10,6 levypallon ottelukohtaisilla tehoilla. Levypalloissa Kaunisto oli sarjan toiseksi paras levypallopelaaja.

Kaunisto on juhlinut uransa aikana kerran Suomen mestaruutta, keväällä 2004 Kouvojen paidassa. Sen jälkeen kaarinalaisen Uran kasvatti ehti pelata viiden kauden aikana Jesissä (Italia), Fribourgissa (Sveitsi), Plasenciassa (Espanja), Cajasolissa (Espanja), Oviedossa (Espanja), Tarragonassa (Espanja) ja BBC Nyonissa (Sveitsi) ennen paluutaan Kouvolaan.

- Ville oli yksi siirtomarkkinoiden mielenkiintoisimmista nimistä, ellei mielenkiintoisin. Hänen perässään oli moni muukin seura. Olen erittäin iloinen, että Ville päätti siirtyä Honkaan, iloitsi Hongan manageri Sampsa Rekonen.

Kopio jatkaa Hongassa 

Jo viime kaudella Honkaa edustanut Villematti Kopio, 19 on solminut Hongan kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Kopio pelasi viime kaudella Hongassa 43 ottelua tehden 3,5 pistettä ja ottaen yhden levypallon ottelua kohden.

- Villematti on yksi Korisliigan ehdottomasti kovimmista tulevaisuuden nimistä. Hänellä on potentiaalia kehittyä huippupelaajaksi. Hän on hieno esimerkki siitä työstä, jota junioriseura Tapiolan Hongassa tehdään, kertoo Rekonen.

Kopio pelasi viime kesänä Euroopan A-divisioonaan nousseessa Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueessa ollen joukkueen paras korintekijä 13,0 pisteen keskiarvollaan. Kaikkiaan Kopio on ehtinyt edustaa Suomea 62 nuorten maaottelussa.

Aiemmin Honka on tehnyt ensi kautta koskevat pelaajasopimukset Tuomas Iisalon ja Bojan Sarcevicin kanssa. Joukkueen valmentajana jatkaa Pekka Salminen.  

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia