Phil Hickey Hongan korin alle

19.6.2006 Koripalloliigassa pelaava Espoon Honka vahvistaa rivejään jo pitkään Suomen kentillä viihtyneellä amerikkalaissentterillä Phil Hickeylla. Honka ja Hickey ovat solmineet vuoden mittaisen sopimuksen. Lisäksi Honka on solminut jatkosopimuksia.

Massiivinen, 211-senttinen ja 120-kiloinen Hickey valmistautuu jo kuudenteen kauteensa Suomessa. Niistä Hickey, 29, pelasi neljä ensimmäistä Vantaan Pussihukissa ja viimeisen helsinkiläisessä ToPo:ssa. Tosin ToPon kausi jäi Hickeyn osalta lyhyeen, kun hänen nilkkansa murtui marraskuussa.

- Nilkka on nyt täysin kunnossa ja motivaatio korkealla. Odotan innolla yhteistyötä uuden joukkueeni ja valmentajana jatkavan Mihailo Pavicevicin kanssa, kertoo järkälemäinen Hickey, joka on tosin nähty jo ennenkin Hongan paidassa.

Honka lainasi Hickeyn edellisenä syksynä PuHu:sta Helsingin Jäähallissa pelattuun kansainväliseen turnaukseen, jossa espoolaisjoukkue kohtasi liettualaisen Zalgiris Kaunasin ja italialaisen Scavolini Pesaron. Tällöin Hickey taisteli tasaisesti huippujoukkueiden senttereiden kanssa.

- Tunnen Hickeyn jo pitkältä ajalta ja pidän hänen pelityylistään. Hän on iso ja oikean asenteen omaava pelaaja, josta Hongalla on vielä paljon iloa korin alla, sanoo Pavicevic.

Hickey on pelannut Suomessa kaiken kaikkiaan 142 runkosarjan ottelua pistekeskiarvolla 17,3. Yhteensä 29 pudotuspeliottelussa keskiarvo on vastaavasti 15,9 pistettä.

Muurinen jatkaa Hongassa

Hongan maajoukkuepelaajan Kimmo Muurisen perässä oli monta suomalaista joukkuetta. Muurinen valitsi kuitenkin Hongan jatkuvuuden, toimivan kokonaisuuden sekä uuden pelaajapaketin takia.

- Hongassa hoidetaan asiat hyvin ja uusittu organisaatio on myös varmasti toimiva. Joukkueessa on tuttuja pelaajia sekä Pavicevicin tutut valmennusmetodit, jotka sopivat minulle loistavasti. Lisäksi odotan mielenkiinnolla pelaamista taas yhdessä Hickeyn kanssa, sanoo Muurinen.

Pavicevic on iloinen Muurisen päätöksestä.

- Muurinen on yksi Suomen potentiaalisimmista pelaajista, joka omaa mahdollisuudet nousta korkeammalle tasolle Euroopassa.

- Hän on monipuolinen 2-4 paikkojen pelaaja, josta oli Hongalle iso apu jo päättyneellä kaudella. Uskon, että Kimmo kehittyy edelleen ja nousee vieläkin suurempaan rooliin joukkueessani, arvioi Pavicevic.

Nuorten esiinmarssi

Viime kevään SM-pronssijoukkueen pelaajista ovat jatkostaan Hongassa sopineet miesten EM-karsintoihin valmistautuvaan maajoukkuerinkiin Muurisen tavoin valitun Petteri Koposen lisäksi Viljami Vanjoki, Juho Nenonen ja Teemu Rintala.

Honka Akatemiasta miesten rinkiin on nostettu Eldar Skamo ja Anselmi Vanjoki. Hongassa voidaan puhua todellisesta suomalaisten pelaajien nuorennusleikkauksesta.

- Pelaajaneuvottelut ovat edenneet sujuvasti sen jälkeen, kun Pavicevicin jatko
valmentajana lopullisesti varmistui. Neuvottelut ovat loppusuoralla 1-2 suomalaisen sekä yhden amerikkalaispelaajan kanssa, kertoo Hongan manageri Sampsa Rekonen.

- Joukkueen lopullinen rinki kattaa 11-12 pelaajaa ja tarvittaessa lisää kalustoa löytyy Honka Akatemiasta. Mikään kiire meillä ei kuitenkaan ole, jatkaa Rekonen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia