Siena ampui kovilla, Koposen Bolognan kausi päätökseen

26.5.2011 Italian Serie A:n puolivälierien kolmannessa osaottelussa yllätysvoiton Montepaschi Sienasta hakenut Petteri Koposen Virtus Bologna joutui taipumaan keskiviikkona kotonaan. Siena johti neljättä puolivälierää jo avausjakson jälkeen lukemin 9-25 ja lähetti Bolognan kesälomille 62-81 (28-49) vierasvoitollaan. Koponen heitti kauden viimeisessä ottelussa Bolognalle yhdeksän pistettä.

Petteri Koposen kolmas kausi Italiassa päättyi puolivälierätappioon Sienaa vastaan.

Gordon Herbert ja Frankfurt Skyliners hävisivät Bundesliigan kolmannen välieräottelun Alba Berlinille kotonaan. Kuvat: Ville Vuorinen.

Puolivälieräsarjan toisessa ja kolmannessa ottelussa Sienalle kovan vastuksen antanut Bologna joutui taipumaan jo neljännen puolivälieräottelun avausjaksolla. Siena pakotti joukkuepuolustuksellaan Bolognan kymmenessä minuutissa yhdeksään pallonmenetykseen ja viimeisteli Malik Hairstonin johdolla nopeita ja puolinopeita hyökkäyksiä sarjatulella kotijoukkueen verkkoon. Kymmenen minuutin jälkeen Siena johti lukemissa 9-25.

Toisella jaksolla Bologna sai otteen hyökkäyspelistä, mutta ei saanut Sienaa vastaavasti kuriin puolustuspäässä. Puoliaikaan mennessä Siena oli kasvattanut johtonsa jo 21 pisteeseen.

Bologna ei kuitenkaan myynyt nahkaansa helpolla. Siena johti lukemissa 35-57 vielä kolmannen jakson puolessavälissä, mutta kotiyleisöstään virtaa saanut Bologna alkoi säkittää heittojaan hyvällä tarkkuudella ja nousi kolme minuuttia ennen loppua kahdeksan pisteen päähän, 60-68. Siena vei kuitenkin seuraavan puolitoistaminuuttisen 11-0 ja voitti neljännen osaottelun lopulta pistein 62-81 (28-49). Siena eteni samalla Serie A:n välieriin otteluvoitoin 3-1.

Petteri Koponen pelasi kauden päätösottelussaan 32 minuuttia ja upotti yhdeksän pistettä (kakkoset 1/4, kolmoset 1/3, vapaaheitot 4/6). Koposelle merkittiin myös yksi levypallo, yksi riisto, kolme menetystä ja kaksi virhettä. Bolognan tehokkain oli Kelvin Rivers (16/8).

Tasaisen Sienan parhaat olivat Malik Hairston (18/2), Rimantas Kaukenas (16/6), Ksistof Lavrinovic (14/4) ja Milovan Rakovic (10/4/3 riistoa).

Koponen urakoi kolmannella Italian kaudellaan runkosarjan keskiarvoikseen 12,1 pistettä, 2,6 levypalloa, 2,1 syöttöä ja 1,4 riistoa 30,0 minuutissa ottelua kohden upottaen kakkosensa 49,6%, kolmosensa 35,1% ja vapaaheittonsa 86,0% tarkkuudella. Pudotuspeleissä Koponen pelasi neljä ottelua 11,0 pisteen, 3,7 syötön, 2,3 levypallon ja 1,0 riiston keskiarvoilla (kakkoset 50,0%, kolmoset 42,9%, vapaaheitot 83,3%).

Koposella on jäljellä yksi vuosi sopimusta Bolognan kanssa.

Toinen jakso Skylinersin turma välierissä

Saksan Bundesliigan suomalaisjoukkue, Gordon Herbertin valmentama ja Kimmo Muurisen sekä Carl Lindbomin edustama Frankfurt Skyliners taipui Bundesliigan kolmannessa välieräottelussa kotonaan Alba Berlinille pistein 52-68 (18-36). Alba johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 1-2, ja sillä on mahdollisuus edetä finaaleihin jo perjantaina kotonaan.

Berliiniläiset varmistivat voittonsa toisella jaksolla, jonka aikana kotijoukkueen hyökkäyspeli meni täysin solmuun. Skyliners sai aikaiseksi kymmenessä minuutissa vaivaiset kahdeksan pistettä Alban 19:a vastaan ja tipahti puoliajalle 18-36-tappioasemaan. Kolmen jakson jälkeen Alba johti jo 28-50, eikä Skyliners enää noussut viimeisellä jaksolla. Kotijoukkue upotti kakkosensa ottelussa 32,2% ja kolmosensa 14,3% tarkkuudella.

Kimmo Muurinen pelasi kolmannessa välierässä 14 ottelua, nakutti neljä pistettä (kakkoset 2/4, kolmoset 0/1) ja kaapi kolme levypalloa. Skylinersin parhaat pistemiehet olivat Marius Nolte (10/3) ja DaShaun Wood (10/1/4 syöttöä), kun taas Albaa kannatteli Yassin Idbihi (14/5/3 syöttöä).

Salinin Olimpijalle välierien avausvoitto

Viime viikkoina yskähdellyt Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana avasi Slovenian Liga Telemachin välierät voitokkaasti kukistamalla Helios Domzalen kotonaan 74-59 (34-37).

Tasaisesti koko miehistöään peluuttanut Helios onnistui haastamaan Olimpijaa 30 minuuttia. Päätösjaksolla kotijoukkueen rutiini osoittautui kuitenkin liian vahvaksi vieraille. Viimeiset kymmenen minuuttia merkittiin latautuneelle kotijoukkueelle pistein 27-7.

Olimpijan ykkönen oli veteraanitakamies Vlado Ilievski, joka nakutti 25 pistettä ja jakoi kuusi korisyöttöä. Samo Udrih säesti 15 pisteellä ja neljällä levypallolla. Pitkään sivussa ollut Sasu Salin palasi kentille ja heitti kahdessa minuutissa yhden pisteen (vapaaheitot 1/2).

Helioksen tehokkain oli Benjamin Raymond (25/13).

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.