Nikkilä liittyy Tshekin mestarin vahvuuteen

18.7.2006 Suomen maajoukkuesentteri Antti Nikkilä, 27, on sopinut vuoden mittaisesta pestistä tuoreen Tshekin mestarin Nymburkin kanssa. Tshekin liigan lisäksi 210-senttiselle Nikkilälle on luvassa kansainvälisiä pelejä, sillä Nymburk osallistuu FIBA EuroCupiin.

Nikkilä siirtyy Tshekkiin Italiasta, jossa hän pelasi hyvän kauden maan kakkosliigassa ja Pepsi Casertan joukkueessa. Suomalaisjätti otti levypallotilaston seitsemännen sijan keskiarvollaan 8,8. Lisäksi Nikkilä nosteli 11,8 pistettä ja torjui 1,4 vastustajan heittoa pelattuaan 31,4 minuuttia ottelua kohden. Kahden pisteen heitoistaan Nikkilä upotti huimat 72,4 prosenttia (138/190) ollen liigan ylivoimainen ykkönen.  

- Vuosi Italiassa oli opettavainen ja tärkeä minulle. Sain paljon vastuuta ja vähän tehtyä nimeäkin Euroopan korispiireissä itselleni, kertoo maajoukkueleirillä parhaillaan oleva Nikkilä.   

- Tshekki on koripalloilijalle aika erikoinen maavalinta. Uskon kuitenkin, että kansainvälisten pelien myötä tämä on hyvä mahdollisuus kehittyä.  

Ennen Nikkilää suomalaisia ei ole Tshekin liigassa nähty. Valmistuttuaan Valparaison yliopistosta vuonna 2003 Nikkilä on ehtinyt pelata ammattilaisena Italian lisäksi Kreikassa, Ranskassa. Gravelinesin riveissä Nikkilä oli voittamassa Ranskan cupin 2005.  

Paluu kotikentälle sytyttää 

Nikkilän sopimus syntyi otolliseen aikaan. Hän saa keskittyä tästä eteenpäin syyskuun tärkeisiin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan maajoukkueen kuvioihin. Parhaillaan leireilevä maajoukkue suuntaa ensi viikolla Tallinnaan, jossa se kohtaa Viron kahdesti 27.-28.8. 

Heti elokuun alussa (1.-5.8.) Suomi isännöi Pohjoismaisia mestaruuskilpailuja Tampereella. Nikkilälle turnaus on erityinen, koska se pelataan hänen kotikaupungissaan ja –kentällään, Pyynikin palloiluhallissa. Nikkilä lähti kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön riveistä maailmalle vuonna 1999.  

- Paluu kotikentälle nostattaa hyvät fiilikset. Siitä on taas ehtinyt vierähtää aikaa, kun olen Pyynikillä pelannut. Maajoukkueessa on hyvä henki tällä hetkellä päällä ja oikeaan suuntaan ollaan menossa, Nikkilä arvioi.  

Nikkilä on pukenut Suomi-paidan ylleen miesten maaotteluun 34 kertaa, joista ensimmäisen jo vuonna 1997 Latviaa vastaan. 

Suomi valmistautuu läpi kesän syyskuussa pelattaviin EM-karsintoihin. Valmistautumisohjelmaan kuuluu PM-kisojen lisäksi mm. Baltic Sea Cup Ruotsin Malmössä 11.-14.8., Tshekki-maaottelut Decinissa 17.-18.8. ja maaottelut Unkaria vastaan Helsingissä ja Espoossa 24.-25.8.  

EM-karsinnat Suomi aloittaa kotiottelulla Itävaltaa vastaan 3. syyskuuta, jonka jälkeen vastaan asettuu Islanti vieraissa 6.9. Kotikentälleen Suomi palaa 13.9., jolloin Georgia mittaa Suomen taidot. Syyskuisen karsintarypistyksen päättää vieraspeli Luxemburgia vastaan 16.9. Suomen molemmat EM-karsintojen kotiottelut pelataan syyskuussa Helsingin Jäähallissa. Karsintojen toinen puolisko pelataan syksyllä 2007.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia