16-vuotiaat tytöt tarjoilevat harvinaista herkkua

1.8.2006 Jyväskylä toimii seuraavan vajaan kahden viikon ajan näyttämönä, kun 16-vuotiaat tytöt pelaavat B-divisioonan EM-kilpailunsa. Keskiviikkona 2.8. käynnistyvissä ja 13.8. päättyvissä kisoissa on Suomen lisäksi mukana 16 maata. Suomen joukkue turnaukseen on nimetty.

- Koriksen arvokisat ovat Suomessa harvinaista herkkua. Kun pelit pelataan Jyväskylässä kahdella kentällä, jotka ovat sadan metrin päässä toisistaan, voivat koriksen ystävät nauttia 17 maan peleistä koko rahan edestä, kertoo Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Ensio Helimäki.

Suomi pelaa kotikisoissaan lohkossa D yhdessä Bulgarian, Islannin ja Slovenian kanssa. Suomalaisnuoret ovat ensimmäistä kertaa tulessa perjantaina 4.8., jolloin vastaan marssii Islanti klo 20:15 käynnistyvässä pelissä. Ottelu pelataan Jyväskylän monitoimitalolla. Suomi halajaa lohkossaan kahden parhaan joukkoon, joka tietäisi ylempää jatkosarjaa ja kilvoittelua kahdesta jaossa olevasta A-divisioonan paikasta.

- Vuonna 1990 syntyneille nämä ovat ensimmäiset arvokisat, joten useimmat maat ovat tällä hetkellä taidoiltaan täysiä arvoituksia. Suomen alkulohkon joukkueista olemme kohdanneet avausvastustajamme Islannin PM-kisoissa. Voitimme tuon pelin toukokuussa suhteellisen helposti. Slovenia ja Bulgaria ovat Suomen lohkon muut joukkueet, mutta niistä emme tiedä kovinkaan paljon. Lohkomme avausottelu Slovenia-Bulgaria onkin turnauksen tärkein ottelu scouttauksemme kannalta, Helimäki selvittää.

Huolellinen valmistautuminen

Suomi on valmistautunut kotikisoihinsa hartaasti Jyväskylän maisemissa. Joukkueelle on kertynyt pelkästään heinäkuussa 15 leiripäivää. Jakson aikana Suomi on pelannut kuusi ottelua, joista kolme jyväskyläläisseura HoNsU:n vuosina 1991-92 syntyneitä poikia vastaan.

- Pelit olivat tosi tasaisia ja varsinkin meidän takapelaajat joutuivat sellaisen prässin kohteeksi, johon tuskin kisoissakaan joutuvat. HoNsU:n naisia vastaan pelasimme voitokkaan pelin ja jakson lopuksi leiritys huipentui kahteen maaotteluun Saksaa vastaan. Kaikki pelit palvelivat todella hyvin valmistautumistamme, arvioi Helimäki.

Suomi hävisi ensimmäisen Saksa-maaottelunsa, mutta hankki toisessa kohtaamisessa hienosti B-tyttöjen historian ensimmäisen voiton saksalaisista.

EM-kisat ovat 16-vuotiaille ensimmäiset arvokisat, joskin Suomen joukkue on kokenut kesän aikana jo ennen kisojen starttia kosolti uutta.

- Tytöt ovat koripallouransa alkutaipaleella ja useille tämä oli ensimmäinen kesä, jolloin harjoittelu oli säännöllistä ja tavoitteellista. Leireillä oli päivittäin koriksen lisäksi paljon tukiharjoittelua ja lihashuoltoa. Tiivis yhdessäolo on muovannut joukkueesta henkisesti yhtenäisen ja toistensa seurasta nauttivan ryhmän. Kia Ignatius on joukkueen kapteenina nuoresta iästään huolimatta osoittanut harvinaista kypsyyttä.

Suomen pelaajista peräti neljä pääsee EM-kisoissa pelaamaan kirjaimellisesti kotiyleisönsä edessä. Johanna Lemmetty, Eeva ja Titta Lepistö sekä Piia Riekko edustavat nimittäin seuratasolla HoNsU:a.

Jyväskylän EM-kisojen (2.-13.8.) tulokset ja tilastot löytyvät osoitteesta www.fibaeurope.com. Käytännön järjestelyistä löytyy informaatiota puolestaan Koris.netin EM-kisasivustolta. Turnauksen otteluohjelma on saatavissa kahtena Excel-tiedostona: ottelut hallikohtaisesti tai ottelut aikajärjestyksessä.

Suomen 16-vuotiaat tytöt EM-kisoihin

#

Nimi 

Pituus

Synt.

Pelip.

Seurajoukkue

4

Piia Riekko

176

1990

G

HoNsU

5

Jutta Jortikka

174

1990

G

TuRi

6

Aino Tuomi

167

1990

G

OrJy

7

Kia Ignatius

178

1990

G

Espoo Team

8

Iina Immonen

179

1990

F

TuRi

9

Hanna Vapamaa

180

1990

F

OrJy

10

Essi Punkkinen

183

1990

F/C

HNMKY

11

Johanna Lemmetty

182

1990

F/C

HoNsU

12

Meriem Eerikinharju

177

1990

F

ToPo

13

Titta Lepistö

183

1990

F/C

HoNsU

14

Jonna Haavisto

183

1990

C

KaPo

15

Eeva Lepistö

182

1990

C

HoNsU

 

Päävalmentaja

Ensio Helimäki

Valmentaja

Jussi Laakso

Valmentaja

Päivi Vajavaara

Joukkueenjohtaja

Petteri Tawast

Fysioterapeutti

Maarit Virtanen



Lisätietoja: /maajoukkueet/tyttojen_maajoukkueet/16-vuotiaat_tytot2/
 
11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

8.12.2012 13:59 EM-karsinnat

Nuorten maajoukkueiden EM-vastukset arvottu

Itä-Eurooppa tulee jälleen tutuksi Suomen nuorten maajoukkueille kesän maajoukkuesavotan aikana. ”Sudenpennut” ottavat mittaa muista B-divisioonamaista EM-kisojen merkeissä Unkarissa, Bosniassa, Makedoniassa ja Romaniassa. EM-vastustajat Suomen maajoukkueille arvottiin lauantaina Saksassa.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

16.2.2008 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisojen alkulohkovastustajat selvillä

Kesällä 2008 järjestettävissä koripallon nuorten EM-kilpailuissa on mukana ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi tavoittelee viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. Suomalaisnuorten alkulohkovastustajat arvottiin lauantaina Italian Venetsiassa.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

17.1.2018 EM-karsinnat

Sudenpentujen maajoukkuekesän EM-lohkoarvonnat suoritettu

FIBA Europe suoritti tiistaina 16. tammikuuta ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. A-divisioonassa Suomen 18-vuotiaat pojat saavat Latviassa pidettävissä EM-kisoissa C-lohkossa vastaansa Espanjan, Ukrainan ja Bosnia-Hertsegovinan.

26.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt puristivat mehut Portugalista, päätyivät viidenneksi

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue päätti B-divisioonan EM-kisansa Makedonian Skopjessa kurittamalla Portugalia pistein 46-63 (15-28). Suomalaistyttöjen puolustus oli rautaa etenkin avauspuoliskolla, jolloin Portugali heitti kaikki 24 kahden pisteen heittoyritystään ohi. Suomi sijoittui turnauksessa viidenneksi.

25.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt silppusivat Bosnia-Hertsegovina

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa huomenna B-divisioonan EM-kisojen viidennestä sijasta, kun Sudenpennut veti avausneljänneksen aikana Bosnia-Hertsegovinaa vastaan vankan eron, joka säilyi loppulukemiin 71-59 (44-29) asti. Suomi lähtee maksamaan huomenna kalavelkoja Portugalille.

Näytä lisää vastaavia