16-vuotiaiden voitto karkasi viime minuuteilla

5.8.2006 Koripallon alle 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat jatkuivat Suomen osalta ottelulla Sloveniaa vastaan. Tasainen kamppailu päättyi taistelun jälkeen Slovenian voittoon lukemin 57-69 (31-27).

Suomi aloitti ottelun hermostuneesti, mutta sai avausjakson loppupuolella pelinsä vapautumaan. Suomi onnistui painostamaan Slovenian pelintekijän ahtaalle ja vastustajien otteissa näkyikin väkisin yrittämistä. Suomi hallitsi hienokseltaan koko avauspuoliaikaa ja tauolle mentiin Suomen johdossa 31-27.

Suomi aloitti kolmannen jakson vahvasti ja johti ottelua parhaimmillaan kymmenellä pisteellä 41-31, kun toinen puoliaika oli vanhentunut neljä minuuttia. Jakson loppu ei mennyt suunnitelmien mukaan. Slovenia oli kuunnellut päävalmentajansa ripityksen ja tuli jaksolle myös uudella rytmillä. Slovenian paikkapuolustus alkoi sotkea susittarien peliä ja vierailijoilta löytyi uusia onnistujia. Slovenia punnersi 46-45 johtoon kolmannen jakson päätteeksi.

Viimeisen neljänneksen alku pelattiin tasaisesti. Kun ottelua oli jäljellä viitisen minuuttia, oli tilanne kutkuttava 54-56 Slovenian eduksi. Loppuminuuteilla Slovenia tiivisti puolustuksensa susittarien kartuttaessa pistesarakettaan enää vain kolmella pisteellä. Slovenia rullasi lopussa voittoon lukemin 69-57 Suomen ottaessa riskillä nopeita ratkaisuja.

- Peli aaltoili vieläkin liikaa. Parhaimmillaan olimme kymmenen pisteen johdossa, mutta sitten tapahtui pieni hyytyminen. Vastustajan kovat kolmen pisteen korit olivat ratkaisevia. Ottelun lopussa emme saaneet heittoja sisään ja jouduimme hieman riskilläkin pelaamaan ja näin Slovenia pääsi kuittaamaan loppulukemat, totesi Suomen päävalmentaja Ensio Helimäki.

Kia Ignatius ja Hanna Vapamaa pitivät Suomen mukana pelissä, mutta Slovenian onnistuessa laajemmalla rintamalla Ensio Helimäen suojatit marssivat pois kentältä kisojen ensimmäinen tappio sarakkeessaan.

16-vuotiaat tytöt puristivat mehut Portugalista, päätyivät viidenneksi

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue päätti B-divisioonan EM-kisansa Makedonian Skopjessa kurittamalla Portugalia pistein 46-63 (15-28). Suomalaistyttöjen puolustus oli rautaa etenkin avauspuoliskolla, jolloin Portugali heitti kaikki 24 kahden pisteen heittoyritystään ohi. Suomi sijoittui turnauksessa viidenneksi.

25.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt silppusivat Bosnia-Hertsegovina

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa huomenna B-divisioonan EM-kisojen viidennestä sijasta, kun Sudenpennut veti avausneljänneksen aikana Bosnia-Hertsegovinaa vastaan vankan eron, joka säilyi loppulukemiin 71-59 (44-29) asti. Suomi lähtee maksamaan huomenna kalavelkoja Portugalille.

24.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt kaatuivat saappaat jalassa Belgialle

Suomen 16-vuotiaat tytöt hävisivät B-divisioonan EM-kisojen pudotuspeleissä Belgialle trillerimäisesti 65-64 (27-26). Tappion vuoksi Suomi pelaa turnauksessa sijoista 5.-8.

22.8.2017 Maaottelu

Portugali niukkaan voittoon Suomen 16-vuotiaista tytöistä

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi ensimmäisen tappionsa B-divisioonan EM-kisoissa Skopjessa, kun Portugali nappasi alkulohkon ykkössijan Suomen nenän edestä voittamalla loppunumeroin 48-51 (24-26). Suomi kohtaa torstaina puolivälierissä Belgian.

20.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa, 16-vuotiaiden poikien EM-kisat päätökseen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon selättämällä Norjan selkeästi 23-58 (11-42). Suomen 16-vuotiaat pojat voittivat EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Venäjän.

18.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt puolustivat Viron kumoon

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi hyökkäysongelmista B-divisioonan EM-kisoissa, mutta onnistu kaikesta huolimatta kaatamaan Viron selkein numeroin 54-28 (34-14). Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi Saksalle EM-kisoissa.

17.8.2017 Maaottelu

Awak Kuier johdatti Suomen 16-vuotiaat tytöt EM-avausvoittoon Bulgariasta

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat alkoivat voitokkaasti, kun Sudenpennut murskasivat Bulgarian selvin numeroin 41-87 (26-44). Koko parketin kuningatar oli Awak Kuier, joka tehtaili hurjat 25 pistettä, 20 levypalloa ja yhdeksän torjuntaa vain 21 peliminuutissa.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.