Heikki Zitting Espoosta ToPon tähtipaitaan

22.8.2006 Korisliigan helsinkiläisjoukkue ToPo vahvisti rivejään jälleen kovalla kotimaisella hankinnalla. Viimeisimpänä siirtona ToPo nappasi Espoosta Heikki Zittingin. Siirron myötä ToPosta tulee vasta toinen seura Korisliigassa, jota Zitting edustaa. Kaikki kahdeksan aikaisempaa kautta mies viihtyi Espoossa.

Zittingistä ToPo sai kaivatun vahvistuksen ja kovan luun korinaluskahinoihin. Taistelijan luonteestaan tunnetulla parimetrisellä laiturilla on myös tarvittaessa hyvä heittokäsi kauempaakin. Heittotarkkuuttaan romuluinen toisen polven koripalloilija väläytteli mm. vuoden 2003 finaaleissa, joissa kolmen pisteen heitot upposivat pussiin sataprosenttisesti.  

Nyky-ToPosta löytyy Zittingin lisäksi muitakin yhtymäkohtia Hongan vuoden 2003 mestarijoukkueeseen. Silloisessa mestarijoukkueessa avainrooleissa pelasivat myös jo aiemmin ToPo-paitaan siirtynyt Jukka Hemdahl sekä todennäköisesti vielä vuoden ToPossa jatkava Maurizio Pratesi. Joukkueenjohtajana toimi ToPo-manageri Aleksi Valavuori. 

Viime kaudella keskimäärin 21 minuuttia, 8,7 pistettä ja 5,5 levypalloa ottelua kohden kirjauttanut Zitting on innoissaan siirrostaan keltasinisten tähtipaitaan. 

- Odotan siirrolta uusia haasteita ja näen sen samalla mahdollisuutena oppia vielä uutta. ToPoon oli helppo tulla, sillä tunnen useita pelaajia seura- ja maajoukkuekuvioista. Lisäksi Jukka Hemdahlin kommentit vakuuttivat minut valinnasta. Tavoitteena on ehdottomasti pysyä mitalikannassa. Uskon joukkueella olevan siihen täydet mahdollisuudet ja on hienoa kokea Kisahallin tunnelma ToPo-paidassa, kommentoi Zitting siirtoaan arkkivihollisen leipiin.  

- ToPon nippu alkaa olla kasassa. Joukkueessa on toisilleen tuttuja, kokeneita suomalaisia laatujätkiä, ennalta hyväksi todetut jenkit ja lahjakkaita nuoria. ToPon pelitapa tulee olemaan kova ja yleisöön menevä, uskoo Valavuori. 

Nykyisin 28-vuotias Zitting aloitti pääsarjatasolla 28.1.1998 Pussihukkia vastaan. Hänen tilillään on kolme Suomen mestaruutta, yksi SM-hopea, kolme SM-pronssia ja lisäksi yksi Suomen cupin voitto. Yhtenä lisäsulkana miehen hatussa voi pitää valintaa 2003 SM-finaalien MVP:ksi eli arvokkaimmaksi pelaajaksi. Miesten maaotteluja Zittingillä on tilillään 14. 

Ulkomaalaiskiintiön vapauttamisesta huolimatta ToPo vannoo vahvasti kotimaisuuden nimiin. ToPon nimekäs suomalaiskvartetti Jukka Hemdahl, Jussi Kumpulainen, Ville Tuominen, Heikki Zitting on vahva rivistö. Helsinkiläisiltä löytyy suomalaistähdistön lisäksi kolme amerikkalaispelaajaa William Coley, Todd Okeson ja viime kauden hopeajoukkue Katajan tehomies Alex Wesby. Kun tähän lisätään vielä mielenkiintoinen nuorisoryhmä ja Pratesin mahdollinen jatko, odottaa helsinkiläisjoukkue perustellusti itseltään paluuta terävimmälle huipulle.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia