Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2006-07

6.9.2006 Miesten I divisioona polkaistaan käyntiin jo 23.-24.9.2006, jolloin tositoimissa nähdään kahdeksan joukkuetta. Divisioonassa 13 joukkuetta tavoittelee kolmea kärkisijaa, joilla on joko kiinni suorassa nousussa Korisliigaan tai pääsee Korisliigan karsintoihin.

Suomen koripalloliiton liittohallituksen tuoreen päätöksen mukaan miesten I divisioonasta ei yksikään joukkue putoa suoraan II divisioonan. Kyseinen sääntötäsmennys tehtiin Rovaniemien NMKY:n luovuttua divisioonapaikastaan.  

Miesten I divisioonassa pelataan kaksinkertaisen runkosarja, jonka voittaja nousee suoraan Korisliigaan edellyttäen, että se täyttää liigalisenssin myöntämiskriteerit ja sen sarjapaikka vahvistetaan. Runkosarjan toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet osallistuvat SM-karsintasarjaan yhdessä Korisliigassa sijoille 11 ja 12 tulleiden joukkueiden kanssa.  

Divisioonan runkosarjassa viimeiseksi jäänyt joukkue osallistuu II divisioonasta mukaan tulevien joukkueiden kanssa I divisioonan karsintoihin. 

Tarkemmat sarjamääräykset miesten I divisioonalle ja karsinnoille löytyvät tästä



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

10.4.2015 Katsojat

Divarin ratkaisufinaalit VeikkausTV:stä

Suomen Koripalloliitto ja Veikkaus ovat sopineet Divisioona A:n ratkaisufinaaleiden televisioinneista. VeikkausTV esittää Uudenkaupungin Korihaiden ja BC Nokian välisen finaalisarjan ottelut 3-5. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun divisioonafinaalit välitetään kotikatsomoihin.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

9.3.2010 Katsojat

Miesten divisioonan pudotuspelit käyntiin perjantaina 12.3.

Koripallon miesten I divisioona on edennyt pudotuspelivaiheeseen, jossa seulotaan suora liiganousija sekä liigakarsija. Runkosarjan ykkönen Porvoon Tarmo ja kakkonen Lapuan Korikobrat odottavat välierävastustajia puolivälieräpareista Honka Akatemia – BC Jyväskylä ja BC Nokia – Äänekosken Huima. Puolivälierät käynnistyvät 12.3.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

16.9.2009 Katsojat

Miesten I divisioonan otteluohjelma julkaistu

Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2009/10 on julkaistu. I divisioonan runkosarja pelataan kahdentoista (12) joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Sarja huipentuu runkosarjan kuuden parhaan joukkueen pudotuspeleihin.

Näytä lisää vastaavia