Herbert odottaa kuumaa koripalloiltaa Jäähalliin

12.9.2006 Georgian koripallomaajoukkueen suomalaisvalmentaja Gordon Herbert odottaa keskiviikkona kuumaa ja tasokasta EM-karsintailtaa Helsingin Jäähalliin. Suomi ja Georgia iskevät yhteen klo 18:15 alkaen.

- Suomi on hyvässä vireessä, mutta niin olemme mekin. Georgialla on koossa parempi ja yhtenäisempi joukkue kuin viime kaudella, viittaa Herbert vuosi sitten Helsingissä Suomelle kärsittyyn kahdeksan pisteen tappioon. 

Vain seitsemän päivää ennen EM-karsintojen alkua Georgian maajoukkueen vahvuuteen liittynyt Herbert on tehnyt tähän mennessä hyvää jälkeä. Nimekäs joukkue on voittanut odotetusti kaikki kolme vastustajaansa, Luxemburgin, Itävallan ja Islannin. 

- Joukkue on ollut vuoden pitempään yhdessä, mikä näkyy varsinkin puolustuspelissä. Meitä vastaan on tehty vain vajaat 60 pistettä ottelua kohden, muistuttaa Herbert, joka on operoinut viime ajat pitkälti Ranskasta käsin. 

Synnyinmaassaan Kanadassa koripallo-oppinsa ammentanut Herbert valmentaa alkavalla kaudella ranskalaista Euroliiga-seuraa Pau-Orthezia, jonka valmistaminen on vienyt myös oman aikansa. 

- Georgian maajoukkueen osalta apuvalmentajani ovat tehneet onneksi hyvää työtä, Herbert kehaisee Kenny Atkinsonia ja David Ustiashviliä. 

Georgia laskee paljon ensi syksyn varaan 

Suomessa aikoinaan mittavan pelaaja- ja valmentajauran tehnyt Gordon Herbert tietää, että keskiviikon pelissä on jo paljon panosta lohkovoittoa ajatellen. 

- Pitää kuitenkin muistaa, että karsinnoista on ensi syksynä vielä toinen puolisko jäljellä, jolloin saamme Suomen kotikentällemme Tbilisiin. 

Herbert korostaa joukkueensa nuorekkuutta. 

- Joukkueessa on vain kaksi yli 25-vuotiasta pelaajaa, joten tällä ryhmällä on tulevaisuus edessään. 

Georgian nykyisen joukkueen ehdoton ykköstähti on NBA-mies Zaza Pachulia, joka kuluneella kaudella löi itsensä läpi Atlanta Hawksin tehtailemalla tilastokeskiarvoikseen 11,7 pistettä ja 7,9 levypalloa. 

- Pachulia on pelannut kaksi viimeistä karsintaottelua todella hyvin. Myös Nikoloz Tskitishvili on selvästi tulossa, viittaa Herbert joukkueensa toiseen NBA-taustaiseen pelaajaan. 

Shammond Williamsin Georgian maajoukkueessa pikahälytyksellä korvannut kahden passin yhdysvaltalaispelaaja Tyrone Ellis on Herbertille tuttu mies. Ellis ja Suomen maajoukkueen Jukka Matinen lukeutuivat Herbertin valmennettaviin kaudella 2003-04 Saksan mestaruuden voittaneessa Frankfurt Skylinersissä. 

Ellis tunnetaan hyvänä heittäjänä, jonka jyvä oli kuitenkin kateissa viimeisimmässä ottelussa Islantia vastaan. 

- Ellis on varmasti valmiimpi Suomea vastaan, vakuuttaa Herbert, joka toi joukkonsa Suomeen tiistai-iltapäivällä. 

Georgia otti Itävallassa opikseen 

Georgian peli ei ole kulkenut voitoista huolimatta aina päävalmentajan toiveiden mukaan. 

- Olimme Itävaltaa vastaan avausjaksolla jo 19 pistettä tappiolla. Käänsimme kuitenkin ottelun eduksemme ja se oli samalla hyvä opetus meille. Pojat tuijottivat liikaa siihen, että Suomi oli kaatanut Itävallan 37 pisteellä. Tässä lohkossa kaikki vastustajat ovat pahoja varsinkin kotikentällään. 

Kesänsä Uudessakaupungissa viettävä Herbert tuntee ja tietää Suomen maajoukkueen tarkalleen.

- Suomi on harjoitellut pitkään yhdessä ja pelannut hyvin jo karsintoja edeltävissä otteluissa. Meidän on tosiaankin oltava valveilla keskiviikkona heti alusta lähtien. Suomi rankaisee nopeasti nukahduksista Hanno Möttölän ja Teemu Rannikon johdolla.



Lisätietoja: /maajoukkueet/miesten_maajoukkue/
 
11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

16.1.2014 EM-karsinnat

Susijengi ja fanit tulisilla hiilillä 1.-3.2.

Tiistaina Vuoden joukkueena Urheilugaalassa palkitulla Susijengillä ja niin ikään Uuno-pystin pokanneilla Susijengi-faneilla on luvassa jännityksentäyteiset kolme päivää, kun tammikuu vaihtuu helmikuuksi. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus kokoontuu Barcelonaan tekemään päätöksiä MM-kisojen villeistä korteista lauantaina 1.2. Maanantaina 3.2. koripalloperhe jännittää jo joko MM-kisojen alkulohkojen tai EM-karsintalohkojen arvontoja.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

28.3.2013 09:47 EM-karsinnat

Lipunmyynti kesän maaotteluihin käynnistynyt!

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisön edessä ensi kesänä. Lipunmyynti Susijengin valmistaviin maaotteluihin Hartwall Areenalle sekä Naarassusien EM-karsintoihin on käynnistynyt.

11.11.2012 19:13 EM-karsinnat

MM-kisat laajenee, maajoukkueille MM-karsinnat ikkunoineen, EM-kisat 4 vuoden välein

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on Kuala Lumpurissa pitämässään kokouksessa päättänyt merkittävistä miesten maajoukkuekilpailujen järjestelmäuudistuksista. FIBA on päättänyt laajentaa MM-kisoja, aloittaa erilliset MM-karsinnat, avata maajoukkueille sarjakaudelle karsintaikkunoita sekä siirtää maanosien mestaruuskilpailut pelattavaksi neljän vuoden välein nykyisen kahden vuoden asemesta.

9.9.2012 11:51 EM-karsinnat

Susijengi tavattavissa Mikonkadun Intersportissa maanantaina 10.9. klo 11

Ensi vuoden EM-kisoihin tiensä raivannut Suomen koripallomaajoukkue päättää EM-karsintasavottansa tiistaina (11.9.) kotiottelulla Sveitsiä vastaan. Päätöspelin aattona Susijengi tapaa faneja ja mediaa maanantaina 10.9. klo 11 alkaen Mikonkadun Intersportissa, Helsingissä.

4.9.2012 EM-karsinnat

Puola-otteluun myyty yli 5000 lippua, ennakkomyynti jatkuu keskiviikkona klo 17 saakka

Susijengin keskiviikkoiseen (5.9.) EM-karsintaotteluun Puolaa vastaan Helsingin Jäähalliin on myyty jo yli 5000 pääsylippua. Ottelu on – tappioitta tähän mennessä porskuttaneelle – Suomen koripallomaajoukkueelle ensimmäinen mahdollisuus varmistaa EM-kisapaikka. Puola-ottelun ennakkolipunmyynti jatkuu Lippupalvelun pisteissä keskiviikkona klo 17 saakka.

30.8.2012 EM-karsinnat

Helsingin Jäähalli täyttyy Susijengin Puola-otteluun hyvää vauhtia

Tappiottoman Susijengin seuraava koripallon EM-karsintaottelu on sunnuntaina (2.9.) Tiranassa Albaniaa vastaan. Kotiyleisönsä eteen Helsingin Jäähallin sudenpesään Suomen maajoukkue palaa ensi keskiviikkona (5.9.), jolloin vastassa Puola. Susijengin ja NBA-jätti Marcin Gortatin jälleennäkemiseen on lunastettu ennakkoon 3600 lippua, kun otteluun on lähes viikko vielä aikaa.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

Näytä lisää vastaavia