Möttölä aloittanut ryminällä Zalgiris-paidassa

6.10.2006 Suomen maajoukkuetähti Hanno Möttölä on ottanut hyödyn irti tiiviistä maajoukkuekesästä. 209-senttinen Möttölä on ollut hyvässä iskussa hänen uuden seuran Zalgiris Kaunasin avatessa kautensa. Torstaina Zalgiris kaatoi Liettuan liigan avauskierroksella Nevezisin 100-79 Möttölän 17 pisteen avittamana.

Zalgiris pelaa kauden aikana kolmessa sarjassa. Liettuan liigan lisäksi sen tiukkaan ohjelmaan kuuluvat Baltian liigan ja maanosan ykköskilpailun Euroliigan pelit.  

Baltian liigassa Zalgiris on ennättänyt pelata jo kaksi ottelua. Se kukisti avauspelissään niukasti Tallinnan Kalevin 74-72 ja toisessa ottelussaan liettualaisen Siauliain 87-69. Möttölä kuritti Siauliaita 22 pisteellä, viidellä levypallolla, kolmella koriin johtaneella syötöllä ja yhdellä torjunnalla. 

Sekä Nevezis- että Siauliai-otteluissa Möttölän heittokäsi kävi tarkasti. Kahden ottelun yhteismäärät ovat erinomaiset; kakkoset 9/14, kolmoset 3/5 ja vapaaheitot 11/12.  

- Joukkueen peli on vielä hakemista vähäisten yhteisharjoitusmäärien vuoksi. Meillä on paljon pelejä tiedossa ennen Euroliigan alkua, joka on hyvä. Saamme mahdollisuuden kokeilla erilaisia asioita niin joukkue- kuin pelaajatasolla, arvioi Möttölä. 

- Omalta osaltani kausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja paikka joukkueessa on löytynyt. Meillä on kolmen ison miehen rotaatio, joten jo etukäteen oli tiedossa, että peliaikaa ja luottamusta on luvassa.  

Euroliiga käynnistyy 26.10. Zalgiris Kaunas pelaa lohkossa C, jossa sille tekee seuraa hallitseva mestari Moskovan TsSKA, FC Barcelona, Benetton Treviso, Ulker Istanbul, Aris, Napoli ja Gordon Herbertin valmentama ranskalaisseura Pau-Orthez. Zalgirisin avausottelu on vieraissa Trevisoa vastaan.  

Rannikko ja Kotti sivussa tositoimista 

Suomen maajoukkuepelureista Teemu Rannikko, Tuukka Kotti ja Antti Nikkilä eivät ole vielä virallisten sarjapelien merkeissä tositoimiin päässeet. Tshekin liiga käynnistyy tulevana viikonloppuna, joka tietää Nikkilälle sarja-avausta Nymburgin riveissä. Luottamuspulaa Nikkilä tuskin tulee kärsimään, mikäli joukkueen israelilaisvalmentaja Muli Katzurinin lausuntoja kuuntelee.  

- Antti Nikkilä on kova tekemään töitä. Hän on erittäin hyvä puolustuksessa, hänen jalkansa ovat nopeat ja hän pystyy torjumaan paljon heittoja. Kun pallo on Antin käsissä, voi olla varma, että pallo päätyy koriin, Israelin maajoukkueen peräsimestä seitsemän vuoden kokemuksen omaava Katzurin suitsutti Nymburgin nettisivuilla.  

Rannikko ja Kotti ovat olleet loukkaantumisten vuoksi sivussa. Kotti oli sivussa pikkuvamman vuoksi, kun hänen edustamansa Castelletto Ticino sai Italian kakkosliigassa 53-84-läksytyksen Rietiltä. Kotti liittyi joukkueen harjoituksiin torstaina.

Rannikko sai iskun nivuseensa harjoitusottelussa Tel Aviv Maccabia vastaan, joka on pitänyt miehen pois tositoimista. Ilman Rannikkoa ja niin ikään loukkaantumisesta kärsivää Marko Miliciä Slovenian mestari Olimpija Ljubljana on voittanut molemmat ottelunsa Adriatic-liigassa. Ensin Ljubljana kukisti viime kevään finaalivastuksensa Geoplin Slovanin vieraissa 75-71 ja perään montenegrolaisen Buducnostin kotonaan jatkoajan jälkeen 91-85. Rannikko yrittänee pelata jo tulevana viikonloppuna.

Saksan kakkosbundesliigassa Ari Tammivaaran valmentama ja Juha Stenin edustama Mitteldeutscher on avannut kauden tappiolla ja voitolla. Tappion sille tarjoili sarja-avauksessa Rhöndorf lukemin 71-82 Stenin jäädessä kuuteen pisteeseen. Voittolukemiin 93-82 vieraissa päättyneessä ottelussa Lichterfelde Berliiniä vastaan Sten kokosi 32 minuutissa 19 pistettä ja neljä riistoa. Seitsemästä kahden pisteen heitostaan maajoukkuetakamies viimeisteli onnistuneesti kuusi.  

Roni Leimu on aloittanut uransa ensimmäisenä suomalaispelurina Islannin pääsarjassa tehokkaasti. Liiga-avauksessa Leimu nakutti Haukarille 22 pistettä IR-nimeä kantavaa joukkuetta vastaan. Haukar voitti luvuin 76-65. Tappiollisessa (89-101) Skallagrimur-ottelussa Leimu upotti 21 pistettä. 

Ville Kauniston Plasencia-Galco on hävinnyt molemmat ottelunsa LEB2-sarjassa. Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Kaunisto jäi viiteen pisteeseen Plasencia-Galcon hävitessä Akasvayulle vieraissa 77-84. Ensimmäisessä kotiottelussaan Kaunisto nosteli 12 pistettä ja poimi seitsemän levypalloa, mutta tappio Provincia de Plasencialle kirjattiin 75-83.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

Näytä lisää vastaavia