Piipari ja Tuukkanen vauhdissa Espanjan sarja-avauksessa

17.10.2006 Espanjan naisten koripalloliiga on polkaistu käyntiin. Suomen maajoukkuepelurit Reetta Piipari ja Taru Tuukkanen olivat hyvässä iskussa, kun heidän edustamansa Extrugasa avasi kautensa niukalla 76-75-vierasvoitolla Real Vigourbanista.

189-senttinen Tuukkanen johdatti Extrugasan joukkoja nostelemalla 24 pistettä ja kauhomalla peräti 13 levypalloa ollen kentän tehokkain peluri. Piipari puolestaan avitti joukkuettaan voittoon 15 pisteellään, jotka hän kokosi pistämällä yhdeksästä kolmosyrityksestään viisi sisään. 

Extrugasa palautettiin voittopelin jälkeen nopeasti maan pinnalle Santa Eulaliain toimesta, joka haki ”suomalaisjoukkueesta” 94-67-vierasvoiton. Tuukkanen oli jälleen joukkueensa paras, mutta 20 pistettä, kuusi levypalloa ja täyden peliajan uurastus eivät riittäneet. Piipari jäi 36 minuutissa seitsemään pisteeseen. 

Saksasta Espanjan aurinkoon ja Gran Canarian riveihin siirtynyt Niina Laaksonen teki tehokkaan debyytin Espanjan liigaan. Niin ikään Suomen maajoukkueen luottopelaajiin kuuluva Laaksonen punnersi 26 minuutissa kahdeksan pistettä ja napsi seitsemän levypalloa, kun Gran Canaria 81-84-kotitappion Zaragosalle. Tuplakierroksen jälkimmäisessä koitoksessa Laaksosen joukot kärsivät 53-59-vierastappion Hondarribia-Irunille. Laaksonen kokosi 12 minuutissa viisi pistettä ja kolme levyriä.  

Nuutisen ja Rinnan Palma sarjakärjessä 

Espanjan kakkosliigassa kahden suomalaisen, Siiri Nuutisen ja Susanna Rinnan, edustama Jovent Palma on ottanut sarjan B-lohkossa lentävän lähdön. Palma on nitistänyt vastuksensa kaikissa kolmessa ottelussaan. Viimeksi kaatui Girona vieraissa luvuin 70-47.  

188-senttinen Nuutinen on ollut Jovent Palman kantava voima. Hän komeilee kolmen sarjakierroksen jälkeen sarjan korintekijätilastossa jaetulla kolmannella sijalla. Nuutinen on pussittanut 20,7 pistettä ottelua kohden, jonka lisäksi näppeihin on tarttunut keskimäärin seitsemän levypalloa. Ensimmäistä kauttaan ulkomailla pelaavan Rinnan keskiarvot ovat 12,0 pistettä, peräti 4,3 pallonriistoa ja 4,0 levyriä. Riistoillaan Rinta on sarjan paremmuustilastossa ykkösenä.  

Kakkosliigan A-lohkossa Mari Puustisen Badajoz on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi. Tuoreimmassa ottelussaan joukkue löi kotonaan Caja Veronan 65-62. Puustinen on kirjauttanut kolmessa ottelussa keskimäärin 7,0 pistettä, 4,7 levypalloa ja 3,0 syöttöä sekä 2,0 riistoa. Peliminuutteja Puustinen on uurastanut peräti 35,7 ottelua kohden. 

Moua loistaa Kroatiassa(kin) 

Erinomaiset kaudet Unkarissa ja Sveitsissä (2) pelannut Michaela Moua on aloittanut uransa ensimmäisen kauden Kroatiassa. Moua edustaa maan hallitsevaa mestaria Gospic Osiguranjea.  

Gospic keskittyy pitkälti kansainvälisiin koitoksiin, sillä se pelaa niin naisten Adriatic-liigassa kuin kansainvälisen koripalloliiton FIBA EuroCupissakin.  

Balkanin maiden yhteisessä Adriatic-liigassa Gospic on pitänyt tilinsä puhtaana kolmen kierroksen jälkeen. Viimeksi joukkueen jalkoihin jäi montenegrolainen KK Herceg Novi luvuin 70-58. Moua rankaisi vastustajaa kymmenellä pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Aiemmissa otteluissa Moua on kirjauttanut tehoikseen 11/5 ja 7/8/5 riistoa. Kahdessa viime ottelussa Mouan kahden pisteen heitot ovat uponneet tarkkuudella 10/15.  

Menneenä kesänä sadan juniorimaaottelun rajapyykin ylittänyt Fia Ohtonen on siirtynyt Ruotsissa sarjaporrasta ylemmäs maan pääsarjaan Damliganiin. Ohtosen uusi joukkue on Solna Vikings, joka on kahdessa ensimmäisessä ottelussaan tehnyt selvää jälkeä vastustajistaan. Solnan koriero näyttää 80 pisteen verran plussaa.  

Ohtonen pelasi Solnan molemmissa otteluissa 27 minuuttia tehden kummassakin kahdeksan pistettä. Eskilstunaa vastaan pelintekijän tontille istutetun Ohtosen käsistä lähti myös viisi koriin johtavaa syöttöä, jonka lisäksi hän riisti kolmesti.  

Ruotsin pääsarjassa pelaa toinenkin suomalainen. Pantterit-kasvatti Suvi Karvinen edustaa nykyisin Uumaja Comets –joukkuetta.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/
 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

Näytä lisää vastaavia