Kouvot runteli ToPon Korisliigassa

18.10.2006 Kouvolan Kouvot vastasi Korisliigan keskiviikkokierroksen yllätyksestä tuottamalla sarjan kärkipaikan jakaneelle ToPolle kauden ensimmäisen tappion Helsingissä 72-89 (32-43) -tuloksella.

Peli pysyi tasaisena ensimmäisen neljänneksen, mutta sen jälkeen Kouvot meni menojaan ja kasvatti johtonsa suurimmillaan 28 pisteeseen. 

Kouvojen tehokaksikon muodostivat 23 pistettä mieheen heittäneet Chris Sandy ja Josh Pace. 

- Vieraspeliksi aika tasapainoinen ja hyvä esitys. Tehtiin hyvin niitä asioita, joita suunniteltiin. Erinomainen työ (Samu) Kaaresvirralta, (Tuomas) Iisalolta ja Pacelta, jotka vartioivat Gunnarsonia, jakoi Kouvojen valmentaja Jukka Toijala kehuja pelaajilleen.

ToPosta vain Alex Wesby (21) ja Todd Okeson (14) pääsivät yli kymmenen pisteen. 

Honka haki Lahdesta jatkoaikavoiton

Espoon Honka nousi Lahdessa Namikaa vastaan 17 pisteen tappioasemasta jatkoajalle ja siinä voittoon 86-96 (80-80, 44-32). 

Namika Lahti johti kolmannen jakson lopulla 67-50, mutta Honka kuroi neljännellä jaksolla eron umpeen niin, että Petteri Koponen nosti jatkoajalle vieneen korin 22 sekuntia ennen jakson loppua. Jatkoajalla Koponen, Matthew Williams ja Monte Cummings hoitelivat voiton Hongalle.  

- Pelasimme 35 ensimmäistä minuuttia todella huonosti, kunnes maajoukkuekolmikko Petteri Koponen, Kimmo Muurinen ja Jukka Matinen vei meidät henkilökohtaisilla ratkaisuillaan jatkoajalle, kertasi Honka-luotsi Mihailo Pavicevic. 

Koponen heitti piste-ennätyksensä 28 ja Williams 20 pistettä. Lisäksi 18-vuotias Koponen jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä.  

Lee Scruggs oli Namikan tehokkain 25 pisteellä. Ville Mäkäläinen keräsi 21 pinnaa ja Sidney Holmes 16 pistettä sekä 17 levypalloa. 

Vantaan Pussihukat taipui kotitappioon Joensuun Katajaa vastaan. Kataja harppasi yksin sarjan kärkeen reilulla 62-88 (24-36) -voitolla. 

PuHu sinnitteli ensimmäisen neljänneksen tasoihin, mutta sen jälkeen Sami Lehtoranta ja Petri Virtanen heittivät Katajan karkuun. Lehtoranta keräsi kaikkiaan 21 pistettä ja Anssi Kinnaslampi 17. Katajan uusi yhdysvaltalainen pelinrakentaja Michael Nurse aloitti tekemällä 13 minuutissa neljä pistettä. 

Vaisusta PuHusta Timo Heinonen kokosi lähinnä neljällä kolmosella 16 pistettä. 

Valmentajan vaihdos ei auttanut Korihaita 

Valmentajan vaihdos ei kääntänyt Uudenkaupungin Korihaiden tappiollista kurssia. Joukkue kärsi kauden toistaiseksi suurimman häviönsä Lappeenrannan NMKY:n haettua vierasvoiton peräti 28 pisteen erolla 85-113 (45-56) -tuloksella. 

Erotetun bosnialaisvalmentajan Zlatan Présicin tilalle kakkosvalmentajan paikalta nostettu Ville Vuorinen joutui todistamaan Korihaiden surkeaa kaukoheittopeliä, kun 18:sta kolmen pisteen heitosta osui vain yksi. 

LrNMKY:n tasaisen tehokkaasta aloitusviisikosta Michael Cuffee heitti 29 ja uusi kanadalainen laitahyökkääjä Andrew Hunter 20 pistettä. 

Korihaiden pistetehtailusta vastasivat Ed Nelson 28:lla ja Akeem Scott 27 pisteellä.

Kierroksen kaikki pelit päättyivät vierasvoittoihin, kun KTP käänsi Porvoossa tasaisen pelin Tarmoa vastaan voitokseen 74-77 (34-31) -lukemin. 

Pelin tasaisuudesta kertoo johdon vaihtuminen peräti 16 kertaa ja suurimman eron jääminen seitsemään pisteeseen. Loppuhuipentumassa Tarmon Joe Nixon tasoitti kahdeksan sekuntia ennen loppua huimalla kolmosella tilanteeksi 74-74, mutta myös KTP:n Toni Ilmonen upotti summerin soidessa kolmosensa. 

Voittajien koko aloitusviisikko keräsi kaksinumeroiset pisteet. Ilmonen oli heistä tehokkain 18 pisteellä. Pelin korikunkuksi kohosi viime kauden joukkuettaan vastaan pelannut Tarmon Nixon 23 pisteellä. 

(STT – Koris.net)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia