Elijah Ingram Vilppaan pelintekijäksi

28.6.2011 Korisliigan Salon Vilpas on avannut kauden 2011/12 amerikkalaisrulettinsa. Kesän ensimmäinen värväys tapahtuu takamiesosastolle, kun seura solmi sopimuksen 185-senttisen Elijah Ingramin kanssa. 27-vuotias New Jerseyn kasvatti on pelannut kaksi viimeistä kautta Brasiliassa.

Elijah Ingram tuo kokemusta ja heittotaitoa Vilppaan takamieskaartiin. Kuva: NBA Photos.

Elokuun loppupuolella Saloon saapuva pelintekijä saapuu ensi kertaa Eurooppaan, mutta Brasilian lämmön jälkeen kylmä Pohjola ei pelota.

- Kotona New Jerseyssä on ihan kunnon talvet. Olisin saanut Brasiliaan uuden sopimuksen, mutta nyt on tärkeintä, että pääsen Eurooppaan pistämään uraani uuteen nousuun, toteaa Ingram suunnitelmistaan.

Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki on tutkaillut amerikkalaismarkkinoita läpi kevään ja alkukesän.

- Ingram vaikutti heti ensi silmäyksellä pelimieheltä. Mies ei ole enää mikään keltanokka, ja se on tärkeä asia nuoren takamieskaartimme kannalta. Nähtyjen videoiden perusteella Ingram on erittäin monipuolinen pelaaja, joka on enemmän ykköspointti, mutta pystyy heittotaitonsa ansiosta pelaamaan myös kakkospaikkaa. Odotan uudelta "viikingiltä" johtajuutta kentälle, Elijahin homma on pitää peli kasassa, arvioi Tupamäki valintaansa.

Tupamäen mukaan vaakakuppi kääntyi Ingramin puoleen neljästä syystä.

- Suurlupaus nuorena, hyvä yliopistotausta, epäitsekäs pelaaja ja halu päästä urallaan eteenpäin.

USA:n itärannikon Newarkissa syntynyt Ingram valittiin St. Anthony's high schoolista vuoden 2002 McDonald's All-American-tähdistöjoukkueeseen sijalla 28. Samaan lupausryhmään kuuluivat mm. NBA-tähdet Amaré Stoudemire (New York Knicks), Carmelo Anthony (New York Knicks), Raymond Felton (Portland Trailblazers), JJ Redick (Orlando Magic) sekä Chris Bosh (Miami Heat).

Ingramin ura jatkui kahden vuoden verran arvostetussa St. John'sin yliopistossa, jossa Ingram otti heti aloitusviisikon takamiehen paikan tehden 11,5 pisteen ja 2,9 levypallon keskiarvot. Yliopistouransa kaksi viimeistä kautta hän vietti New Mexico Staten riveissä 11,9 pisteen ja 2,5 levypallon keskiarvoilla. Kolmosensa Ingram upotti New Mexicossa yli 40% tarkkuudella ja vapaaheittonsa 82% tarkkuudella, ja syöttöjä hän jakeli neljän kauden urallaan kolmen keskiarvolla.

Hyvistä esityksistä huolimatta Ingramin NBA-ura ei auennut, ja siksi vasenkätinen takamies lähti hakemaan vauhtia NBA:n kehitysliigasta Albuquerquen joukkueesta. Kaksi viimeistä kautta Ingram on pelannut Brasiliassa, ensiksi L.S.B:ssa 18,0 pisteen keskiarvolla ja viimeksi S.E. Palmeirasin joukkueessa 13,5 pisteen ja 3,3 levypallon tehoilla.

Vilppaan haku kahden muun amerikkalaispelaajan kohdalla jatkuu. Haussa on yksi selkeä korinaluspelaaja. Kolmas vahvistus on kaavailtu nelospaikalle.

- Vaihtoehtoja on ollut esillä runsaasti. Nelospaikan pelaajan on pystyttävä olemaan uhka myös kaaren takana. Tärkeää on löytää meidän joukkueeseen sopivat palaset ja välttää viime kauden kaltainen rumba Atlantin ylitse, painottaa Tupamäki.

Ensimmäiset harjoitusottelunsa Vilpas pelaa syyskuun alussa, kun Salossa mitellään TUL:n mestaruudesta 3. syyskuuta.

syyskuun alussa, kun Salossa mitellään TUL:n mestaruudesta 3. syyskuuta.

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia