Mestari-Pyrintö suuntaa eurokentille

28.6.2011 12:00 Kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n seurajoukkuekilpailuissa nähdään kaudella 2011/12 pitkästä aikaa suomalaisväriä. Kahtena viimeisenä keväänä miesten Suomen mestaruutta juhlinut Tampereen Pyrintö on ilmoittautunut mukaan Euroopan kolmoskilpailu EuroChallengeen.

Damon Williams ja Tampereen Pyrintö edustavat Suomea kaudella 2011/12 FIBA EuroChallengessa.

EuroChallenge-kentillä nähdään myös Antero Lehto..

..sekä Olli Ahvenniemi.

"Euro-Pyrinnön" peräsimessä nähdään tuttu mies, Pieti Poikola. Kuvat: Matti O. Koskinen, Tytti Nuoramo ja Francois Perthuis.

Pyrinnön halusta osallistua europeleihin on huhuttu pitkin kevättä. Pitkään kypsynyt päätös sai viimein sinettinsä juhannusviikolla, jolloin EuroChallengeen lähtevät joukkueet vahvistivat ilmoittautumisensa. Pyrinnöstä tuleekin ensimmäinen FIBA:n alaisissa kansainvälisissä sarjoissa pelaava suomalaisjoukkue sitten Lappeenrannan NMKY:n, joka eteni alkulohkovaiheeseen asti kaudella 2007/08.

- On hieno asia Suomi-korikselle nähdä pitkästä aikaa suomalaisjoukkueen osallistuvan FIBA:n alaisiin sarjoihin, iloitsee Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén.

- Pyrintö on tehnyt viime vuodet ensiluokkaista työtä sekä juniorityössään että edustusjoukkueensa toiminnan kehittämisessä. Eurokentille lähteminen osoittaa, että Pyrinnöllä on tervettä halua ammattimaistaa toimintaansa vielä kotimaan mestaruuksien jälkeenkin.

Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakasen mukaan osallistuminen EuroChallengeen avaa uuden luvun tamperelaisen koripallon historiassa. Hakanen huokuu tyytyväisyyttä pitkään haaveissa olleen eurosatsauksen viimein toteutuessa.

- Eurokentille lähteminen on pitkä harppaus Pyrinnön koripallotoiminnassa. Päätökseen vaikutti Tampereen kaupungin ja Suomen Koripalloliiton merkittävä tuki, Hakanen kiittää.

Pyrintö rakentaa menestyvää joukkuetta
 

Jatkonsa mestari-Pyrinnön riveissä ovat toistaiseksi ilmoittaneet Damon Williams, Antero Lehto sekä Olli Ahvenniemi. Kahtena viime keväänä Korisliigan vuoden valmentajana palkitun Pieti Poikolan mukaan Pyrintö on kasaamassa europarketeille joukkuetta, jolla on mahdollisuudet menestyä myös Suomen ulkopuolella.

- Viime kaudeksi uudistamamme hyökkäyspeli jäi vielä kehitysvaiheeseen. Nyt samana pysyvä pelaajarunko mahdollistaa aloittamisen siitä, mihin viime vuonna jäimme. Hyökkäystäkin pitkäjänteisempää työtä vaatii hyvän joukkuepuolustuksen rakentaminen, jota olemme kehittäneet määrätietoisesti kolmen kauden ajan. Siksi meillä on nyt mahdollisuus päästä joukkueena selkeästi viime kautta paremmalle tasolle molemmissa päissä kenttää, analysoi Poikola.

Poikolan mukaan EuroChallengeen osallistuminen on erinomainen näytön paikka Pyrinnölle paitsi organisaationa, myös Suomi-koriksen lipunkantajana.

- Koko viime kauden ajan joukkueemme sisäinenä teemana ja tavallaan myös haasteena oli kilpailla omaa potentiaaliamme vastaan. En osaa sanoa, kuinka hyvin pärjäsimme tuossa kilpailussa. Nyt haasteita ei todellakaan puutu, ja voimme aidosti mitata, millä tasolla joukkueemme ja samalla kotimainen liigakoris on kansainvälisellä tasolla. Samalla se avaa hienoja näyttömahdollisuuksia pelaajillemme ja toivottavasti auttaa myös joitain kansainväliselle uralle.

Karsinnat lokakuussa

Ennen EuroChallengen alkulohkovaihetta on Pyrinnön selvitettävä tiensä jatkoon karsintakierrokselta, jonka otteluparit arvotaan 7. heinäkuuta Barcelonassa.

Karsintakierroksella pelataan yksi ottelu kummankin otteluparin joukkueen kotikentällä ja jatkoon selvitään kahden ottelun yhteistuloksella.

EuroChallengen runkosarja pelataan kahdeksassa neljän joukkueen lohkossa. Jokaisen lohkon kaksi parasta etenevät jatkosarjaan, jonka kahdeksan parasta joukkuetta muodostuvat puolivälieräparit. Viime keväänä EuroChallengen mestaruutta juhli slovenialainen KK Krka Novo Mesto, joka myös kukisti Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljanan Slovenian liigan finaaleissa.

Viime kaudella Suomen lippua kantoi EuroChallengessa Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners, jonka kokoonpanossa pelasivat suomalaislaiturit Kimmo Muurinen ja Carl Lindbom. Muita EuroChallengeen osallistuneita joukkueita olivat mm. BK Ventspils (Latvia), Moskovan Dynamo (Venäjä), KK Zagreb (Kroatia), SLUC Nancy (Ranska) sekä Maccabi Haifa (Israel). Myös ruotsalainen Norrköping Dolphins ja virolainen Tartu Rock etenivät runkosarjavaiheeseen asti.

EuroChallengen karsintakierroksen ottelut pelataan 4. ja 11. lokakuuta, ja EuroChallengen runkosarja käynnistyy 8. marraskuuta. EuroChallengen lopputurnaus järjestetään 27.-29. huhtikuuta.

Eurokentillä Suomea edusti kaudella 2010/11 Espoon Honka, joka pelasi VTB United-liigaa. Kovatasoinen VTB United -liiga ei kuitenkaan kuulu kansainvälisen koripalloliiton alaisiin sarjoihin.

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia