Tuukkanen johdatteli Extrugasan jatkoaikavoittoon

6.11.2006 Taru Tuukkanen pelasi viime viikonlopun Espanjan pääsarjakierroksella loisto-ottelun Extrugasan voittaessa Ensinon vieraskentällä jatkoajan jälkeen luvuin 90-83. Tuukkanen kirjautti ottelussa ns. tupla-tuplan, 17 pistettä ja 15 levypalloa. Seuraavassa myös muita sähkeitä Euroopan kentiltä.

Extrugasa ratkaisi ottelun jatkoajan hyvällä puolustuspelillä. Ensino sai kasaan ainoastaan kuusi pistettä vierailija Extrugasan 13 pistettä vastaan.

Tuukkasen lisäksi Extrugasan aloituksessa pelaava maajoukkueen pelintekijä Reetta Piipari sai vastuuta 36 minuutin edestä. Piiparin viimeistely ontui korin alta (heitot 0/5), mutta kaaren takaa sihti oli kohdallaan. Pisteitä syntyi kolmosilla 57 prosentin tarkkuudella 12 ja levypalloja kirjattiin kaksi.

Peräti 40 minuuttia urakoinut Tuukkanen kunnostautui etenkin levypallopelissä hakien irtopalloja kahdeksan puolustus- ja seitsemän hyökkäyspäässä. Toinen voiton arkkitehdeistä Tuukkasen lisäksi oli Extrugasan Sara Gomes Ferreiros, joka heitti 24 pistettä.

189-senttinen Taru Tuukkanen pitää kuuden sarjakierroksen jälkeen ykkössijaa Espanjan liigan levypallotilastossa. Tuukkasen ottelukohtainen keskiarvo on 11,2. Henkilökohtaista menestystä enemmän Tuukkasta lämmittää kuitenkin joukkueen hyvä vire. Extrugasa on voittanut kuudesta ottelustaan neljä.

- Kivasti on lähtenyt kausi liikkeelle. Kaikissa ennakkoveikkailuissa meidät sijoitettiin sarjan hännille. Siitä huolimatta, että olemme liikkeellä sarjan toiseksi pienimmällä budjetilla, joukkueessamme on paljon potentiaalia. Joukkueessa on hyvä henki, kertoi Tuukkanen taannoin.

- Omassa roolissakaan ei ole valittamista. Tehoja löytyy, kun on kiva pelata, jonka lisäksi joukkueella on paljon pelejä, joista saan ratkaisupaikkoja omille vahvuusalueille.

Niina Laaksosen edustama Gran Canaria voitti Estudiantesin lukemin 72-65. Laaksoselle kirjattiin yhdeksässä peliminuutissa kaksi pistettä ja kolme levypalloa.

Myös muut suomalaiset voittoihin

Espanjan kakkosliigassa suomalaiset olivat myös voitokkaita. Susanna Rinta nousi joukkueensa parhaaksi pistenaiseksi Jovent Palman kukistaessa Viladecans Estrusalin kotikentällään lukemin 60-56. Penkiltä otteluun tullut Rinta heitti 12 pistettä 22 minuutissa sekä haki viisi levypalloa. Seurakaveri Siiri Nuutinen pelasi 30 minuuttia heittäen kymmenen pistettä ja kaapien kolme levypalloa.

Mari Puustisen Badajoz voitti kotonaan Universidad de Cordoban 67-51. Heittojensa kanssa tuskaillut Puustinen keräsi 29 minuutissa kolme pistettä, otti yhden levypallon sekä antoi kolme syöttöä.

Maajoukkuelaituri Michaela Mouan edustama Gospic jatkaa voittojen tiellä Balkanin maiden Adriatic-liigassa. Gospic kukisti kuudennella kierroksella Buducnostin niukasti lukemin 56-54. Moua pelasi 25 minuuttia ottaen joukkueelleen viisi levypalloa. Hänelle ei kirjattu yhtään heittoyritystä.

Ruotsin Damliganissa Fia Ohtosen Solna Vikings voitti Norrköpingin selvästi 84-67. Ohtonen pelasi 11 minuuttia tehden yhden korin ja ottaen yhden levypallon.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.