Naisten I divisioona hyvässä vauhdissa

10.11.2006 Naisten koripallodivarin kärki on odotetunlainen, sillä ykkösenä keikkuu tappioton HoNsU Jyväskylästä ja toista sijaa pitää hallussaan yhden tappion rasittama Espoon Akatemia. Sarja on kuitenkin tarjonnut paljon yllätyksiä ja muodostunee lopulta ennakoitua tasaisemmaksi. Viikonvaihteessa ohjelmassa on täysi viiden pelin kierros.

Sarjan vakuuttavasti aloittanut HoNsU ei ole vielä antanut vastustajilleen juurikaan mahdollisuuksia. Jyväskyläläisten hyvän pelivireen ovat jo saaneet kokea sarjan kaksi muuta ennakkosuosikkia, Akatemia ja Joensuun Kataja. Joukkue on kuitenkin saanut pelata yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki pelinsä kotona ja jatkossa heidänkin voittoputkensa joutuu varmasti koetukselle.

Joukkueen valmentaja Mikko Tupamäkikin tiedostaa tilanteen.

- Kotona nähdyn hyvän puolustuspelin on syytä siirtyä mukana myös vierasareenoille, mikäli halutaan säilyä voittotahdissa.

Seuraavan kerran HoNsU:n vireen testaa sarjan yllätysjoukkue Puhuttaret. Vantaalaisryhmän kohtaamisesta Tupamäki odottaa tasaista ottelua, jonka uskoo kääntyvän voitoksi tiiviin puolustuspelin ja monipuolisen hyökkäyksen avulla. Vastustajan avainpelaajiksi jyväskyläläisvalmentaja nimeää täksi kaudeksi PuHu-paitaan pukeutuneet Sofia Ukkosen ja Anu Konkolan sekä SM-sarjaringissäkin mukana olevan Elina Nummen. Omiaan Tupamäki ei lähtenyt yksilöinä nostamaan esiin, vaan tyytyi toteamaan, että joukkueessa on ollut paljon onnistujia.

Kärkiottelu Martinlaaksossa

Puhuttaret-HoNsU on tulevan viikonlopun kärkiottelu. Puhuttaret on kahtena viime kautena joutunut hakemaan vauhtia putoamiskarsinnoista asti, mutta tällä kaudella tahti on ollut toinen. Ensimmäinen ottelu päättyi vielä tappioon, mutta sen jälkeen on tullut pelkkiä voittoja, jotka ovat nostaneet vantaalaisryhmän sarjan kärkikolmikkoon.

Valmentaja Mikko Mantere ei kuitenkaan paukuta henkseleitään:

- Voitaisiin ihan yhtä hyvin olla tilanteessa 0–5, mutta pallo on pomppinut meille.

Totta joka sana, sillä Puhuttarien voittoputki on ollut kaikkea muuta kuin itsestään selvä. Ensimmäisen voiton joukkue saavutti Turun Riennon kustannuksella Elina Nummen viime hetken korilla. ToPo:n joukkueet joutuivat taipumaan jatkoajan jälkeen ja Katajaa vastaan vantaalaiset nousivat ensi kerran johtoon loppusummerin soidessa.

Ensi viikonloppuna kohtaavat Martinlaaksossa kaksi urheilullista ja kovaa puolustavaa koripallojoukkuetta, joten luvassa lienee mielenkiintoinen ottelu. Joka tapauksessa jommankumman putki katkeaa.

Riento haastaa Akatemian

Sarjan kolmas kärkijoukkue on espoolaisten yhteenliittymä Akatemia. Akatemia kulki voitosta voittoon, kunnes HoNsU kukisti sen viime viikonloppuna. Valmentaja Martti Iivosella on käytössään laaja pelaajamateriaali, joka on onnistunut laajalla rintamalla. Tulevana viikonloppuna Akatemian taidot mittaa kauden ailahtelevasti aloittanut Turun Riento.

Riento hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan niukasti, mutta sen jälkeen joukkue on palannut voittokantaan. Joukkueen näkyvimmät pelaajat ovat alkukauden aikana olleet nuorisomaajoukkuetähti Jutta Jortikka ja Forssan Alusta paluun kotiseuraansa tehnyt Laura Hänninen. Sunnuntain koitokseen Akatemia lähtee ennakkosuosikkina, mutta turkulaisten peli on parantunut ja Riento on valmis haastamaan suosikit.

FoKoPo–ToPo jo lauantaina

FoKoPo on aloittanut kautensa suurin piirtein ennakko-odotusten mukaisesti. Voittoja forssalaisilla on kaksi ja kolmas tappio tuli viime viikonloppuna Turussa. Kaksi muuta tappiota ovat tulleet sarjan kärkijoukkueita vastaan. Yhdessäkään häviämässään ottelussa FoKoPo ei ole myynyt nahkaansa halvalla, vaan on antanut kunnon vastuksen. FoKoPo:n vahvuus onkin varmasti henkisellä puolella, eikä helppoja sarjapisteitä ole luvassa kenellekään. Sen saa varmasti kokea myös kauden ailahtelevaisesti aloittanut ToPo, joka vierailee ensi lauantaina Feeniksissä.

Helsinkiläiset ovat kirjanneet tililleen kolme voittoa ja kaksi tappiota ja joukkueen ykköstykkinä on häärinyt nuori Meriem Eerikinharju. Ottelusta on odotettavissa tasainen vääntö, jossa sankarittaren viittaa tarjoillaan Eerikinharjulle tai hänen pysäyttäjälleen.

Kataja hakee edelleen avausvoittoaan

Sarjan positiivisiin yllättäjiin on ehdottomasti kuulunut toinen sarjanousija Kori-80 Keravalta. Joukkue on toki kärsinyt jo kolme tappiota, mutta on kahdesti kyennyt yllättämään vastustajansa. Ensin keravalaisten paikkapuolustukseen törmäsi TuRi ja seuraavana uhriksi joutui ToPo. Kaksi voittoa viidestä ottelusta on ilman muuta hieno alku ensimmäiselle kaudelle I divisioonassa. Viimeistään nyt jokaisen vastustajan tulee suhtautua vakavasti Kari Haltsosen suojatteihin.

Kori-80 saa ensi viikonloppuna Killan koululle vieraita Itä-Suomesta, kun ennakkosuosikkeihin ennen kauden alkua kuulunut Kataja saapuu Keravalle. Yllättäen Kataja on neljän pelatun ottelun jälkeen edelleen nollilla ja hakee näin siis viikonloppuna avausvoittoaan Saara Lindin ja Tiina Aaltosen johdolla. Kori-80 ja Kataja ovat molemmat hyviä esimerkkejä sarjan odotettua tasaisemmasta tasosta.

Vilpas saamassa juonesta kiinni

Salon Vilppaan kausi ei ole alkanut yhtä suotuisissa merkeissä kuin toisen sarjanousijan. Vilpas on aloittanut kautensa viidellä tappiolla, joista etenkin ensimmäiset tulivat turhankin suurilla eroilla. Neljänteen sarjapeliinsä salolaiset saivat ensimmäistä kertaa kaudella kaikki pelaajansa mukaan ja heti joukkue taistelikin ottelun voitosta.

Jatkossa Vilpas tulee parantamaan peliään kuin sika juoksuaan, sillä joukkue sai takalinjansa uuteen uskoon Maija-Leena Kaltiokallion ja Asta Leinosen paluun myötä. Vilppaan tuleva vastustaja on kokenut ToPo II, joka on aloittanut kautensa vahvasti. Jo ennestään kokeneeseen pelaajakaartiin on liittynyt kesän aikana monta kovaa vahvistusta. Suurimman vaikutuksen vastustajiinsa on tehnyt jo viime kaudella sarjassa loistanut Liisa Mettänen.

Naisten divisioonaottelut 11.-12.11.

la

11.11.2006

FoKoPo

-

ToPo

19:30

Urheilutalo Feeniks

su

12.11.2006

Puhuttaret

-

HoNsU

14:00

Martinlaakson lukio

su

12.11.2006

Kori-80

-

Kataja

16:00

Killan koulu

su

12.11.2006

Vilpas

-

ToPo II

16:00

Salon Urheilutalo

su

12.11.2006

Akatemia

-

TuRi

19:00

Tapiolan urheiluhalli



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_i_divisioona/
 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

21.9.2009 Katsojat

Naisten I divisioonan otteluohjelma julkaistu

Naisten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2009/10 on julkaistu. I divisioonan runkosarja pelataan yhdentoista (11) joukkueen kaksinkertaisena sarjana, jonka voittaja nousee suoraan naisten SM-sarjaan kaudelle 2010/11.

7.3.2008 Katsojat

Naisten divarin voitto ratkeaa

Naisten koripallon I divisioonassa pelataan viimeinen kierros sunnuntaina 9.3. Sarjan voiton kannalta kupletin juoni on yksinkertainen; voittamalla kotiottelunsa Puhuttaria vastaan viime keväänä I divisioonaan noussut Orimattilan Jymy varmistaa ykkössijansa ja lunastaa paikan SM-sarjaan kaudelle 2008-09.

Koripalloliiton julkilausuma ulkomaalaiskiintiöistä käytävään keskusteluun

Suomen Koripalloliiton tekemä päätös ulkomaalaiskiintiöiden poistamisesta on viime viikkojen aikana synnyttänyt laajasti julkista keskustelua. Osin keskustelua on käyty omien ennakkoluulojen vankeina kokonaisuutta näkemättä. Koripalloliitto haluaa omalta osaltaan vielä taustoittaa päätöksen syntyä ja näkemyksiään vaikutuksista antamalla seuraavan julkilausuman.

Näytä lisää vastaavia