Huff avannut NCAA-kauden vauhdikkaasti

14.11.2006 Suomen miesten maajoukkueen aloitusviisikon vakiojäseneksi viime kesänä noussut Shawn Huff on ollut kovassa vedossa koripallon yliopistokauden alkumetreillä. 198-senttinen suomalainen on johdattanut opinahjonsa Valparaison kahteen voittoon. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Yhdysvalloista.

Yliopistokoriksen (NCAA) korkeimmalla sarjatasolla I divisioonassa pelaa ennätykselliset 12 pelaajaa.  

Valparaisoa edustaa Shawn Huffin lisäksi 20-vuotiaiden maajoukkueessa kesällä kunnostautunut Samuel Haanpää.  

Kolmatta vuottaan ”Valpossa” opiskelevalta Huffilta odotetaan tällä kaudella kasvavaa panosta joukkueen hyökkäyspelissä, kun liuta viime kauden luottopelaajia valmistui keväällä. 22-vuotias Huff on vastannut huutoon näyttävästi.  

Kauden avausottelussa Calumetia vastaan Huff pussitti 12 pistettä ja vapautti syötöillään kuudesti joukkuekaverin korintekoon. Kuusi syöttöä oli Huffin uusi henkilökohtainen ennätys. Lisäksi Huff avitti Valparaison 84-65-voittoon napsimalla neljä levypalloa ja riistämällä kahdesti.  

Tiistain vastaisena yönä Huff ratkaisi Valparaisolle 75-67-vierasvoiton Indiana-Purduesta Fort Waynessa. Huff säkitti ottelun ratkaisuhetkillä kolmosen, joka vei Valparaison tavoittamattomaan 67-61-johtoon. Kaikkiaan takamiehen ja laiturin tonteilla viihtyvälle Huffille kirjattiin pelissä 21 pistettä, joista 14 toisella puoliajalla. Hän urakoi 35 minuuttia ja pisti pelitilanneheittonsa sisään hienosti 7/12.  

Samuel Haanpää pääsi Indiana-Purdueta vastaan kentälle yhdeksäksi minuutiksi ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä, muttei saanut pistetiliään auki. Menneenä kesänä 20-vuotiaiden B-divisioonan EM-kisoissa Suomen joukkueen parhaana korintekijänä häärinyt (keskiarvo 17,3) Haanpää väläytti taitojaan Valparaison viimeisessä harjoituspelissä pussittamalla 15 pistettä. Huff kuritti kyseisessä ottelussa Trinity Christiania ns. tuplatuplalla (20/10).  

Koivisto tulokkaana aloitukseen 

Suomen 20-vuotiaiden maajoukkueessa viime kesänä esiintyneistä pelaajista yliopistoissa eri puolilla Yhdysvaltoja pelaavat Haanpään ohella Mikko Koivisto (UNC-Greensboro), Gerald Lee Jr (Old Dominion), Joonas Suotamo (Penn State) ja Jari Vanttaja (Baylor).  

Väkevimmin kyseisestä nelikosta on kautensa aloittanut Koivisto, joka tulokas-statuksestaan huolimatta on pelannut UNC-Greensboron aloitusviisikossa joukkueen molemmissa otteluissa. Uransa ensimmäisessä ottelussa Koivisto heitti 32 minuutissa 12 pistettä ja vei kuusi levypalloa. UNCG kärsi Marshallille 80-82-jatkoaikatappion. Suotamon Penn Statea vastaan Koivisto heitti kolmosensa 3/5 kooten yhdeksän pistettä kolmen levyrinsä ohella. Suotamo ei pelannut. Kauden avausottelussa Morehead Statea vastaan (voitto 63-46) Suotamo sai peliaikaa kuusi minuuttia (tehot 1/1).  

Gerald Lee Juniorilta ja Jari Vanttajalta on vielä kauden pistetilit avaamatta. Old Dominion on voittanut kolmesta pelistään kaksi. Ensimmäistä vuottaan opiskeleva Lee Jr. on pelannut yhteensä 36 minuuttia ja ottanut viisi pelitilanneheittoa. Vanttaja puolestaan käväisi kentällä viiden minuutin ajan voitokkaassa (90-65) kauden avauksessa Angelo Statea vastaan, mutta saldoksi jäi yksi levypallo.  

Neljättä ja viimeistä vuottaan opiskelevat, miesten maajoukkueen harjoitusrinkiin kuuluvat, Esa Mäki-Tulokas ja Olli Ahvenniemi kuuluvat joukkueidensa vakiorotaatioon. Mäki-Tulokas kirjautti tehot 8/2 pelattuaan 17 minuuttia, kun hänen edustamansa Long Island avasi kauden 73-59-voitolla Binghamptonista. 206-senttinen Ahvenniemi oli puolestaan avauksessa, mutta Maine hävisi sekä Harvardille (20 min, 5/2/3 torjuntaa) ja Detroitille (32, 1/6/2 torjuntaa). 

Mikko Niemi pelasi vartin (tehot 1/2/1 syöttö), kun hänen opinahjonsa Youngstown State voitti kauden avauksessa Central Michiganin 74-50. Michigan Statea (tappio 61-86) vastaan Niemi jäi tehomerkinnöittä (4 min). St. Francisin Sami Pekkola ei pelannut joukkueensa kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta kolmannessa heltisi 17 minuuttia. Pekkola kirjautti tehoikseen Syracusea vastaan 5/5. St. Francis on hävinnyt kaikki kolme peliään. 

Santa Clarassa ensimmäistä kauttaan pelaava Cedric Latimer ja Saint Joseph’sissa pelaava Artur Surov aloittavat kautensa myöhemmin tällä viikolla. Santa Claran viimeisessä harjoituspelissä Latimer pelasi 11 minuuttia ja saalisti neljä pistettä. Cedric Latimerin sisko Erica Latimer pelaa niin ikään ensimmäistä kauttaan yliopistossa. Hänen opinahjonsa on maineikas UCLA, joka on kautta edeltävässä rankingissa peräti sijalla 23.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/pelaajat_usa_ssa/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia