Honka venyi ”cup-finaalin ennakossa”

15.11.2006 Espoon Honka venyi Korisliigan keskiviikkokierroksen tasaisimmassa pelissä voittoon Lappeenrannassa, kun sarjapisteet lähtivät Espooseen 75-77 (44-47) -tuloksella. Ottelu antoi esimakua 16.12. Helsingissä pelattavasta Suomen cupin finaalista, johon LrNMKY ja Honka ovat tiensä selvittäneet.

LrNMKY johti viimeisen kerran kolmannen jakson puolivälissä pelissä, jossa johto vaihtui 16 kertaa. Viime sekunneilla kotijoukkue nousi Andrew Hunterin kolmosella kahden pisteen päähän.

Molemmat joukkueet osuivat kaukaa huonosti, mutta Hongan tehomies Monte Cummings upotti 25 pistettään sataprosenttisilla pelitilanneheitoilla. Matthew Williams pussitti vanhassa kotisalissaan 15 pistettä.

- Me emme onnistuneet tällä kertaa kaukaa, mutta emme tuskastuneet siitä. Voittomme irtosi kovalla taistelulla ja puolustuksella, painotti Williams.

LrNMKY:n tehokkain oli 25 pistettä heittänyt Michael Cuffee.

Katajan johto kasvoi

Korisliigan kärjessä jo kuukauden viihtynyt Joensuun Kataja kasvatti sarjajohtoaan keskiviikkona. Katajan johto kasvoi, kun se voitti vieraspelissään Porvoon Tarmon numeroin 86-92 (39-49), kun kakkossijalla oleva KTP puolestaan hävisi Karkkilassa 86-77 (42-47).

Kataja johti peliä Porvoossa koko ajan ensimmäisen neljänneksen loppuhetkiä lukuunottamatta. Katajan johto kasvoi viimeisellä neljänneksellä jo 24 pisteeseen, mutta viimeisellä minuutilla Tarmo nousi vielä viiden pisteen päähän.

Kahdeksasta edellispelistään seitsemän voittaneen Katajan tasaisen tehotrion muodostivat Marc Axton 23:lla, Sami Lehtoranta 21:llä ja Anssi Kinnaslampi 19 pisteellä.

Tarmon ykkönen oli Chris Hester 23 pisteellä.

Karkkilassa kotijoukkue piti johtoa toisen neljänneksen alusta lähtien. Karkkilan johto kasvoi 12 pisteeseen, mutta KTP pisti vielä pelin jännäksi nousemalla neljä minuuttia ennen loppua vain kahden pisteen päähän.

Karkkilan Chris Davis keräsi kauden ennätyspisteensä 34 ja Roope Suonio nakkasi 19 pinnaa.

KTP:n korinteosta vastasivat Andre Foreman 22:lla ja Jerald Fields 18 pisteellä. Kotkalaisilta puuttuivat sairaslistalaiset Maurice Ingram, Toni Ilmonen ja Pasi Heinonen.

Karkkila oli passittanut Mike Kingin kotiin ja Rakim Hollis on loukkaantuneena. Uusi pelaaja Jermaine Green ei osunut pelitilanteista kertaakaan ja teki vain neljä vapaaheittopistettä.

Kouvot katkaisi tappiosarjansa

Kouvot katkaisi neljän pelin tappiosarjansa ottamalla kotivoiton Namika Lahdesta 86-82 (40-45) -lukemin.

Peli ratkesi viimeisellä minuutilla, kun Kouvot upotti 80-80 -tasatilanteen jälkeen kuusi vapaaheittopistettä Namikan jäätyä yhteen kahden pisteen pelikoriin.

Kouvot tuhri 25 pallonmenetystä, mutta pistetilastossa viisi miestä pääsi kaksinumeroisiin pisteisiin. Heistä Tuomas Iisalo heitti seitsemän kolmosta ja 23 pistettä. Jason Andreas kahmi 20 pistettä ja 17 levypalloa. Vieraista Augenijus Vaskys teki 21 ja Sidney Holmes 18 pistettä.

Peräpään kamppailussa Uudenkaupungin Korihait haki voiton Tampereelta Pyrinnöstä 97-106 (52-45) -tuloksella.

Pyrintö hallitsi peliä kolmannen jakson alkupuolelle, jolloin Korihait nousi ensi kertaa johtoon. Pyrintö vei vielä viimeistäkin jaksoa, mutta Korihait nykäisi Akeem Scottin johdolla viimeisen viisiminuuttisen ratkaisevasti 24-10.

Scott heitti voittajille 31 pistettä ja Ben Perkins 33. Myös Ed Nelson keräsi muhkeat tehot 19 pisteellä ja 18 levypallolla. James Wright oli Pyrinnön tehomies 30 pisteellä ja Dennis Harrison 18:lla.

(STT – Koris.net)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.