Möttölä taas vedossa Kaunasin voittaessa

20.11.2006 Suomalaislaituri Hanno Möttölä oli hyvässä tikissä Liettuan liigakierroksella. Möttölä kuritti Panevezysia 22 pisteellä, kun hänen edustamansa Zalgiris Kaunas voitti lukemin 89-66. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopan kentiltä.

Möttölä oli aiemmin viikolla pelatussa Euroliiga-ottelussa virhevaikeuksissa. Niistä kenties sisuuntuneena Möttölä aloitti Panevezys-ottelun vauhdilla. Möttölä pussitti avauspuoliskolla jo 15 pistettä. Kokonaissaldonsa 22 hän kokosi hyvällä heittotyöskentelyllä: pelitilanneheitot 7/11 ja vapaaheitot 7/8. Pisteidensä haalimiseen Möttölä tarvitsi ainoastaan 24 peliminuuttia, joiden aikana hänen näppeihinsä tarttui myös kuusi levypalloa.  

Zalgiris Kaunasille voitto oli Liettuan liigassa kuudes peräkkäinen. Sen tili on puhdas niin Liettuan kuin Baltian liigassakin. Näistä jälkimmäisessä Zalgiris on jo kerännyt kahdeksan voittoa.  

Lyhyesti

Suomen toinen Euroliiga-tähti Teemu Rannikko ei pelannut, kun hänen edustamansa slovenialaisjoukkue Olimpija Ljubljana kärsi 92-110-vierastappion Belgradin Punaiselle Tähdelle Adriatic-liigan ottelussa. Rannikko sai Malagassa pelatussa Euroliiga-pelissä iskun lonkkaansa ja ennakoi jo pelin jälkeen jättävänsä viikonlopun koitoksen väliin.

Hyviä otteita Euroliigassa esittänyt ja Gordon Herbertin luotsaama Pau-Orthez kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa Ranskan liigassa, kun Herbertin ex-joukkue Paris Racing osoittautui liian vahvaksi lukemiin 83-77 päättyneessä ottelussa.

Antti Nikkilän Nymburk ei löytänyt vieläkään voittajaansa Tshekin liigassa. Kymmenes peräkkäinen voitto heltisi kotona Mlekarna Kuninista lukemin 103-97. Nikkilä pelasi vain vajaat kolme minuuttia kirjauttaen tililleen yhden levypallon.

Juha Stenin edustama ja Ari Tammivaaran valmentama Mitteldeutscher otti jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa Saksan kakkosbundesliigassa, kun Hertener Löwen kaatui vieraissa 76-72. Sten heitti kakkosensa 6/8 kooten 16 pistettä kolmen koriin johtaneen syöttönsä ja kolmen riiston kylkiäisiksi. 

Aki Ulanderin Sallén Basket hävisi Ruotsin pääsarjassa Sundsvallille vieraskentällä loppuluvuin 87-100. Ulander teki 12 peliminuutissa neljä pistettä ja napsi viisi levypalloa. Edellisessä ottelussaan Sallén löi kotonaan Öresundskraftin 94-81 Ulanderin saalistaessa tehot 10/6.  

Roni Leimun edustama Haukar sai vihdoin katkaistua tappioputkensa Islannin liigassa. Kuuden tappiollisen ottelun jälkeen Haukar kukisti Thor Thorl -joukkueen 87-81 Leimun heittäessä voittajille 20 pistettä.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia