Möttölän Zalgirisille kolmas peräkkäinen Euroliiga-tappio

24.11.2006 Suomalaislaituri Hanno Möttölän edustama Zalgiris Kaunas yritti parantaa asemiaan Euroliiga-lohkossa C torstai-iltana, mutta sarjan hallitseva mestari Moskovan TsSKA ei ollut yllätettävissä. TsSKA tarjoili Kaunasille sen kolmannen peräkkäisen Euroliiga-tappion 5000 liettualaiskatsojan edessä lukemin 59-78.

Tappion myötä Kaunasin voittosuhde on viiden pelikierroksen jälkeen 1-4. Se pitää lohkossa C perää yhdessä samalla rekordilla olevien Ulker Istanbulin ja Napolin kanssa. Kahdeksan joukkueen lohkosta etenee jatkopeleihin suoraan viisi parasta. Lisäksi jatkopaikalla palkitaan kolmen alkulohkon paras lohkokuutonen. Alkusarjaa on jäljellä vielä yhdeksän kierrosta, joten Kaunasillakin on petrausaikaa, mutta voitot ovat tulevilla kierroksilla tarpeen.  

Zalgiris haastoi Moskovan tasapäisesti ensimmäisellä puoliajalla ja piti pelin tasaisena (50-55) aina päätösneljännekselle saakka. TsSKA-puolustus sulki kotijoukkueen pistehanat lähes täydellisesti viimeisellä kymmenminuuttisella, jonka aikana Zalgiris teki vain yhdeksän pistettä. 

- TsSKA on erinomainen joukkue. Heidän kaksi pelaajaansa maksaa varmasti yhtä paljon kuin meidän koko joukkue. Se ei kuitenkaan ole tekosyy. Emme toteuttaneet pelisuunnitelmaamme hyvin viimeisellä jaksolla ja TsSKA rankaisi kaikista virheistämme, kertoi Zalgirisin Marko Popovic.  

Popovic (12 pistettä) sekä Hanno Möttölä (10) olivat Kaunasin ainoat pelaajat, jotka ylsivät kaksinumeroisiin pistesaldoihin. TsSKA:n riveistä kyseisen tempun teki viisi pelaajaa. 

Dettmann: Möttölällä vahva rooli Kaunasissa 

Hanno Möttölä oli TsSKA-ottelussa Zalgirisin aloituksessa ja pelasi lähes 30 minuuttia. 209-senttinen suomalainen heitti sisään ainoan kolmosyrityksensä, mutta ontui muun joukkueen lailla kahden pisteen heitoissaan. Möttölä viimeisteli kakkosensa 1/6 ja Kaunas kokonaisuudessaan 12/34 (35,2 %).  

TsSKA joutui rikkomaan Möttölää viisi kertaa, joista hän rankaisi upottamalla vapaaheitot 5/6. Lisäksi Möttölä kauhoi seitsemän levypalloa, antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä, riisti ja torjui kertaalleen.  

Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann seurasi suojattinsa otteita lehtereillä riehakkaasti omiaan kannustaneen liettualaisyleisön joukossa.  

- Kahden pisteen heitot olisi pitänyt pistää sisään paremmalla prosentilla, mutta muilta osin Hanno oli hyvä. Levypallopelissä nähtiin aktiivisin Möttölä aikoihin. Puolustuksessa Hanno onnistui kelvollisesti, vaikka joutui puolustamaan David Andersenia, joka on yksi Euroopan kuumimmista nimistä tällä hetkellä, arvioi Dettmann.  

212-senttinen Andersen heitti ottelussa seitsemän pistettä ja kirjautti kakkosensa Möttölän tavoin 1/6.  

- Tosiasia on kuitenkin se, että kentällä oli kaksi joukkuetta, jotka ovat eri kaliiberia. Ne toimivat täysin erilaisin resurssein ja se näkyy vaihtopenkin leveydessä sekä tärkeimmillä pelipaikoilla. Zalgirisin tyyppisen joukkueen ainoa mahdollisuus TsSKA:n kaltaista joukkuetta vastaan on pärjätä hengellä ja siinä sanoisin Hannon olevan aika hyvä.  

- Hannolla on selkeä rooli joukkueessa. Hän pystyy antamaan kokemustaan muuten suhteellisen kokemattomalle joukkueelle. Hannolla on siihen oma tapansa. On niitä, jotka ovat suurieleisiä – Hannolla on enemmän substanssia, Dettmann jatkoi.  

Herbertin Pau jatkoaikavoittoon  

Suomalaiskanadalaisen valmentajan Gordon Herbertin luotsaama ranskalaisjoukkue Pau-Orthez jatkoi pirteitä esityksiään Euroliiga-lohkossa C. Pau kaatoi torstaina vieraissa jatkoajan jälkeen italialaisen Napolin lukemin 96-84. Voitollaan joukkue paransi voittosuhteensa 3-2:een. 

- Tämä oli tärkeä askel kohti 16 parhaan joukkoon selviämistä. Olemme voittaneet nyt kaksi vierasottelua ja kotivoitoilla (samoista joukkueista) olemme lähellä jatkopaikkaa, iloitsi Herbert.  

Pau-Orthez voitti aiemmilla Euroliiga-kierroksilla ensin Ulker Istanbulin vieraissa ja sensaatiomaisesti Moskovan TsSKA:n kotonaan.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia