Lahti katkaisi Katajan voittoputken

25.11.2006 Korisliigan sarjajohtaja Joensuun Katajan kahdeksan perättäisvoiton putki katkesi lauantai-iltana Lahdessa. Namika Lahti väänsi kotisalissaan tiukan pelin itselleen pistein 82-80 (47-45).

Ensimmäinen kymmenminuuttinen pelattiin vielä tasan, mutta sen jälkeen ottelu eteni pääosin Lahden hienoisessa johtoasemassa. Kataja käväisi vielä 34 sekuntia ennen lopussa pinnan johdossa, mutta päätöshetkillä isännät olivat vahvempia. 

- Kovaa pinnistystä molemmilta loppuun saakka. Olemme saaneet puolustuksen toimimaan ja temmon pysymään hyökkäyksissä, Lahden NMKY:n valmentaja Lars Ekström iloitsi. 

- Lähes kaikessa olimme hieman Katajaa parempia. Ainoastaan vapaaheitot (7/24) menivät todella heikosti, hän jatkoi. 

Voittajajoukkueen tehokkain oli 20 pistettä heittänyt Lee Scruggs. Katajan ykkönen oli 28 pinnaa tehnyt Sami Lehtoranta. 

LrNMKY palasi voittokantaan 

Lappeenrannan NMKY sai vuorostaan neljän pelin mittaiseksi venyneen tappioputkensa poikki. Korisliigan häntäpäähän jumittunut Pussihukat sai antautua hallitsevalle mestarille Myyrmäen urheilutalolla 63-81 (38-36). 

Namikakin sai kuitenkin pelinsä kulkemaan vasta jälkimmäisellä puoliajalla. Lopulta se nousi tarkemman heittopelinsä ansioista varsin selkeään voittoon.

Michael Cuffee heitti Lappeenrannalle 20 pistettä. Pussihukkien tehokkain mies Bilal Salaam jäi hänkin 15 pinnaan.

Componenta löi Korihait

Korihait koki lauantain Korisliiga-kierroksella hivenen yllättävän kotitappion. Team Componenta Karkkilasta tuli ja ryöväsi pisteet Uudestakaupungista numeroin 84-76 (31-35).

Pirteän alkukauden pelannut sarjanousija käänsi ottelun voitokseen vasta päätösneljänneksellä. Sen Componenta voitti selvästi 27-15. Minuuttia ennen päätösvihellystä peli oli vielä tasan, mutta vierailija vei loppuhetket 8-0.

Chris Davis heitti vierailijalle 29 pistettä. Korihaiden tehokkain oli Ben Perkins 23 pinnallaan.

Honka ohitti KTP:n

Espoon Honka kaatoi KTP:n ja nousi samalla kotkalaisten ohi paremman korisuhteen turvin liigakakkoseksi. Hongan voittolukemat Tapiolassa olivat tiukat 102-98 (61-53).

KTP johti ottelua päätösneljänneksellä parhaimmillaan seitsemällä pisteellä, mutta Honka kaasutti viimeisen kolmenminuutin aikana ohitse.

- En pidä siitä, että joudun huutamaan kokeneille pelaajille, mutta nyt minun oli pakko keksiä jotain ennen viimeisen kymmenminuuttisen alkua. Löysimme puolustuksen ja ratkaisimme sitä kautta tämän ottelun, Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic näki.

- Tämä ottelu oli kuin venäläistä rulettia. Molemmat kävivät välillä jo tuntuvassakin johdossa, jota ne eivät kuitenkaan kyenneet säilyttämään, hän jatkoi.

Molempien joukkueiden heittopeli oli erinomaista. Hongasta Jukka Matinen pääsi 33 pisteeseen ja Matthew Williamskin pussitti 30 pinnaa. Kotkan ykköspyssy oli Toni Ilmonen (24), jonka seitsemästä kolmen pisteen heitosta ainoastaan yksi livahti ohi.

(STT)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia