Badalona haki voiton Rannikon Ljubljanasta

8.12.2006 Suomen maajoukkuetähtien Teemu Rannikon ja Hanno Möttölän seurat ovat pinteessä Euroliigassa. Torstai-iltana pelattu kierros lisäsi ahdinkoa entisestään, kun Rannikon slovenialaisjoukkue Olimpija Ljubljana kärsi 67-69-tappion Joventut Badalonalle ja loukkaantuneen Hanno Möttölän Zalgiris Kaunas taipui kahden jatkoajan jälkeen Pau-Orthezille.

Sekä Ljubljanan että Kaunasin voittosuhde on 1-6, kun runkosarja on puolitiessään. Joukkueet majailevat kahdeksan joukkueen lohkoissaan viimeisinä, kun jatkopeleihin etenee varmuudella kunkin lohkon viisi parasta.  

Ljubljana oli niskan päällä Badalonaa vastaan kotikentällään 25 minuuttia Marko Milicin heilutellessa tahtipuikkoa. Virhevaikeudet kostautuivat kuitenkin rankalla tavalla. Teemu Rannikko sai neljännen virheensä jo kolmannella jaksolla ja Milic heti päätösneljänneksen aluksi. Badalona hyödynsi hetkensä ja karkasi 58-50-johtoon. 

Rannikko joutui seuraamaan loppuhetket vaihtopenkiltä virhetilin täytyttyä. Kentälle palannut Milic nosti vielä Ljubljanan pisteen päähän (64-65) espanjalaisvieraistaan. Ljubljanan Ender Arslanin sutiessa kaksi kolmosyritystään ohi viimeisteli vasta 16-vuotias teinisensaatio Ricard Rubio Badalonan voittolukemat vapaaheittoviivalta.

Ennen viidettä virhettään Rannikko ennätti pelata vajaat 26 minuuttia kirjauttaen tililleen viisi pistettä ja kolme koriin johtanutta syöttöä.  

Badalonan paras oli Rudy Fernandez, joka upotti voittajille 17 pistettä. Olimpijan Milic paranteli toisen kerran peräkkäin Euroliiga-ennätyksiään nostelemalla 24 pistettä ja kauhomalla peräti 15 levypalloa.  

Herbertin Pau kovassa huudossa 

Kaunasissa nähtiin Zalgirisin ja Pau-Orthezin kohdatessa trilleri vailla vertaa.  

Varsinaisen peliajan lopussa Zalgiris näytti jo varmalta voittajalta, kun se johti 88-84. Kahdella onnistuneella vapaaheitolla ja Hanno Möttölän ex-yliopistokaveri Britton Johnsenin lay-upilla Pau vei ottelun jatkoajalle summerin soidessa. 

Ensimmäisen lisäajan loppuhetkillä Zalgiris sai jauhaa tasatilanteessa 97-97 kaksi peräkkäistä hyökkäystä, mutta Marcelo Machado epäonnistui molemmissa ratkaisuyrityksissään ja toinen jatkoaika oli tarpeen.  

Hanno Möttölä seurasi nilkkavaivaisena ottelua katsomon puolelta. Hänen epäonninen puuttumisensa kokoonpanosta nousi lopulta juuri niin suureen rooliin kuin ennakkoon pelättiin. Kaunasin ison kaluston rotaatiossa Paulius Jankutas ja Tanoka Beard joutuivat pelaamaan normaalia suurempia minuuttimääriä. Beardin kohdalla tämä johti virhetilin täyttymiseen toisen jatkoajan alussa. Pau-Orthezin sentteri Michael Wright ei empinyt, vaan upotti heti kaksi peräkkäistä koria ja johdatti joukkonsa jännitysnäytelmän voittoon.  

Ranskalainen Pau-Orthez on ollut suomalaiskanadalaisen Gordon Herbertin käskytyksessä kovassa iskussa eurokentillä. Zalgiris-voitto oli sille jo kauden neljäs, kun tappioita on kolme. Pau on etenemässä Euroliigan jatkopeleihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2003. 

- Se oli erittäin kova peli. Pelasimme hirveän ensimmäisen puoliajan, jolloin puolustuksemme ei toiminut lainkaan. Ottelussa oli hetkiä, joista emme enää uskoneet nousevamme, mutta nousimme kuitenkin. Tämä voitto oli meille todella tärkeä, kertoi Herbert Euroliigan nettisivuilla.

Wright upotti Pau-Orthezille kaikkiaan 30 pistettä Michael Bauerin säestäessä 25:lla. Beard teki Kaunasille 23 pistettä.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia