Möttölä teki tehokkaan paluun tositoimiin

22.12.2006 Zalgiris Kaunasia edustava Hanno Möttölä pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten parin viikon takaisen nilkkavamman. 209-senttinen suomalainen ei ollut vielä terävimmillään, mutta pelasi silti tehokkaat 24 minuuttia Euroliiga-ottelussa Napolissa. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Möttölä pussitti Napolia vastaan 16 pistettä, joukkueen toiseksi eniten Tanoka Beardin (26) jälkeen. Suomalaislaiturin pelitilanneheitot suhahtivat sisään tarkkuudella 6/9. Lisäksi Möttölä kauhoi neljä levypalloa ennen virhetiliin täyttymistä.  

Zalgiris kulki Napolin vanavedessä koko ottelun. Päätösjaksolla se nousi seitsemän pisteen takaa-ajoasemasta Möttölän vapaaheitoilla tasatilanteeseen 72-72. Hetkeä myöhemmin liettualaisjoukkue käväisi pikaisesti johdossakin, mutta loppuhetkien taktisessa riskinotossa Napoli veti pidemmän korren. Napoli suojasi viimeisen minuutin aikana kolmen pisteen johtoaan rikkomalla Kaunasia ja lähettämällä vieraansa vapaaheittoviivalle. Se kannatti, sillä Napoli vei Tyrone Ellisin heittokäden johdolla vapaaheittokilpailuksi muodostuneet päätöshetket.  

Tappio sysäsi Zalgirisin toiveet Euroliigan 16 parhaan joukkoon selviytymisestä yhä kauemmas. Kaunas on hävinnyt yhdeksästä pelistään nyt kahdeksan ja sen mahdollisuudet jatkopaikkaan alkavat olla lähinnä matemaattiset.  

Myös Rannikon joukoille tappio Italiassa 

Myös Teemu Rannikon edustama Olimpija Ljubljana vieraili Euroliiga-kierroksella Italiassa. Rooma oli tyly isäntä ja vei 84-74-voiton. 

Ljubljana oli päätösjaksolle lähdettäessä tappiolla 43-58. Sen kiri puri ja joukkue nousi parhaimmillaan kuuden pisteen päähän (76-70), mutta Jacopo Ghiachetti teki Roomalle ratkaisevassa vaiheessa kaikki kahdeksan pistettään varmistaen kotijoukkueen voiton. 

Suomessa juuri vuoden koripalloilijaksi valittu Teemu Rannikko pelasi 29 minuuttia. Hän teki 14 pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Paremmaksi pisti Ljubljanan joukkueesta ainoastaan Marko Milic, joka kirjautti jälleen yhden ”tupla-tuplan”, 21/12. 

Olimpijan voittosuhde on nyt 2-7 ja se pitää perää Euroliigan lohkossa B. Euroliiga palaa joulutauolta 3.-4. päivinä tammikuuta. 

Lyhyesti

Euroliigan kolmas ”suomalaisjoukkue”, Gordon Herbertin luotsaama, Pau-Orthez voitti Ulker Istanbulin kotonaan 89-67. Paun voittosuhde on 5-4, jonka myötä mahdollisuudet Euroliigan jatkopeleihin ovat erinomaiset, kun viisi kierrosta on pelaamatta. 

Ruotsin liigassa Aki Ulanderin Sallén hävisi jo kuudennen peräkkäisen ottelunsa, kun Solna piti pintansa kotikentällään lukemin 99-92. Ulander merkkautti tilastorivilleen tehot 8/7 pelattuaan 18 minuuttia.  

Tshekin pääsarjassa Antti Nikkilän Nymburk vankisti sarjajohtoaan kukistamalla vieraissa Brnon 89-63. Nikkilä pelasi vain kuusi minuuttia, joiden aikana hän keräsi kolme virhettä, kaksi riistoa ja yhden levypallon.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

Näytä lisää vastaavia