Baltic Sea Cup antoi kokemusta

5.1.2007 Alle 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueiden Baltic sea Cup päättyi nuorempien poikien osalta voittoon. Muissa ikäluokissa viimeisenä päivänä Ruotsi oli parempi. Kansainväliset ottelut antoivat joukkueille paljon kokemusta matkalla kesän EM-kisoihin.

16-vuotiaat pojat jatkoivat hyviä otteitaan Ruotsia vastaan. Ottelu huipentui viimeisille minuuteille Suomen kiriessä eron kiinni. Kai Niemistön kova kolmonen kaksi minuuttia ennen ottelun loppua laittoi suomalaiset niskan päälle 68-66.

Viimeisellä minuutilla Sasu Salinin riistot, Jukka Ohtosen ja Antto Nikkarisen vapaaheitot ratkaisivat ottelun Suomelle lukemin 71-66 (29-33).

- Upea taisteluvoitto. 11 pisteen tappioasemasta voittoon viimeisellä neljänneksellä osoitti tämän pelin hienouden. Jaksoimme uskoa voittoon loppuun asti ja tänään se palkittiin. Etenkin Antto Nikkarisen ja Kai Niemistön onnistumiset mursivat vastustajan. Turnauksesta jäi kaiken kaikkiaan hyvä maku. Paransimme pelaamistamme koko ajan, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen, kommentoi joukkueen päävalmentaja Anton Mirolybov.

18-vuotiaat pojat hävisivät niukasti oman ottelunsa luvuin 62-57. Suomi oli vielä reilu minuutti ennen loppua korin päässä, mutta Ruotsin parhaan pelaajan Anton Saksin (20/7) kova kori ja vapaaheitto vievät ruotsalaiset voittoon.

Suomi pääsi vielä yrittämään kavennusta muutamaan otteeseen, mutta heitot eivät ruotsalaisten iloksi menneet sisään. Suomen joukkueen onnistujiin lukeutuivat Antti Kanervo 14/2, Harri Keskitalo 8/12 ja Miska Ahokas 12/0.

- Aloitimme ottelun suunnitelmien mukaisesti, pelasimme fiksusti, vaikka kaikki olivat väsyneitä. Väsymys kostautui sitten ottelun loppupuolella. Ruotsi meni paikkapuolustukseen, emmekä päässeet enää hyökkäämään korin alle. Kauempaa osuimme aika huonolla menestyksellä, kommentoi joukkueen päävalmentaja Miikka Sopanen.

Sopanen harmitteli, että vaikka joukkue pakotti Ruotsin yhteensä 35 menetykseen, se ei näkynyt lopputuloksessa.

- Voimia ei tosiaan enää ollut tarpeeksi tallella. Kokonaisuudessaan turnauksen aikana petrasimme paljon ensimmäisestä ottelusta eteenpäin. Varsinkin kehittymistä puolustuspäässä tapahtui pelaajien löytäessä meidän puolustuksemme punaisen langan. Hyökkäyspäässä vähäisen yhdessä olon takia olimme aika lailla yksilöiden varassa, summasi Sopanen.

Harri Keskitalo nousi 18-vuotiaiden levypallotilastojen ykköseksi keskiarvolla 10,3. Ikäluokassa pelataan kuitenkin vielä ottelu Viro - Latvia.

Tytöille tappiot Ruotsia vastaan

Sekä 18- että 16-vuotiaat tytöt joutuivat tunnustamaan Ruotsin paremmaksi. Nuorempien susittarien ottelu alkoi hyvin Suomen karatessa 7-1 johtoon. Hyvän alun jälkeen turnauksen voittanut Ruotsi kiristi tahtia ja suomalaisten heitot kolisivat rautoihin.

Toisen jakson hyvän puolustamisen ansiosta Suomi sai kavennettua puoliaikatulokseksi lukemat 27-34. Tauon jälkeen Suomen tytöt saivat rakennettua hyviä heittopaikkoja, mutta sihti ei ollut täysin kohdallaan.

Vähitellen Ruotsi kasvatti eroa varsinkin Cleo Forsmanin (20/10) kovilla ratkaisuilla. Ottelu päättyi loppulukemiin Ruotsille 65-45. Suomen parhaimmistoon kuuluivat Lotta Ricter, joka heitti kymmenen pistettä, Linnu Heino (7/6), Anni Mäkitalo (7/4) sekä Laura Saarinen (6/6).

- Nousujohteinen turnaus varsinkin tänään puolustuspäässä. Erityisesti Laura Saarinen antoi upean näytteen puolustamistaidostaan. Nyt analysoidaan turnaus ja laitetaan seuravalmentajille palautetta, kertoi joukkueen päävalmentaja Ilpo Rantanen ottelun tauottua.

Rantasen mukaan Baltic Sea Cupissa 16-vuotiaiden tyttöjen A-sarjassa pelaavat Ruotsi ja Latvia olivat odotetun kovia. Ruotsin aloitusviisikko oli mukana jo viime vuoden 16-vuotiaiden ikäluokan EM-kisoissa. Myös Latvian parhaat pelaavat oman maansa pääsarjaa.

- Viron kanssa oli tasainen ottelu. Koko turnauksen ajan asiat paranivat ja virheistä opittiin, joten suunta kohti kesän kisoja on oikea, kiteytti Rantanen turnauksen antia.

Viimeistely ontui 18-vuotiailla tytöillä

18-vuotiaat tytöt kärsivät 59-49 tappion Ruotsille. Ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin vielä susittarien johtaessa 13-12, mutta toisella jaksolla Ruotsi käänsi pelin itselleen. Puoliajalle mentiin lukemissa 28-24 Suomen tappioasemassa.

Ruotsi oli muutaman pisteen parempi seuraavillakin jaksoilla ottelun päättyessä naapureiden kymmenen pisteen voittoon.

Susittarista parhaassa vireessä oli lähes täydet minuutit urakoinut Sandra Välikoski, joka heitti 15 pistettä ja haki 11 levypalloa. Pisteet jakautuivat muutoin tasaisesti. Hanna Vapamaa saalisti saldokseen 8/7 ja Jutta Jortikka 7/3.

- Puolustus toimi suunnitellusti, mutta hyökkäyspäässä oli isoja ongelmia etenkin viimeistelyssä. Joukkueen ilme turnauksessa oli kuitenkin hyvä ja ennen kaikkea puolustamisen kautta saimme vastustajia ajoittain vaikeuksiin. Pelaajat ovat menneet eteenpäin, mutta kansainvälisiin otteluihin vaadittavat taito- ja fysiikkatekijät eivät vielä riitä, totesi 18-vuotiaiden valmentaja Jussi Laakso.

Baltic Sea Cupin tarkempiin tilastoihin pääset tästä.

26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

12.4.2022 09:54 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

7.3.2019 11:16 Susiladies

Naisten universiadijoukkue, 20-vuotiaiden maajoukkue ja Susiladies yhteistyössä maajoukkuekesänä 2019

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on laittanut kutsun naisten universiadijoukkueen ehdokkaille, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle ja Susiladies-pelaajille muodostaakseen yhden ison harjoitusryhmän maajoukkuekesälle 2019.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.