Hongan voittoputki poikki, PuHu voitti uudessa kotihallissaan

6.1.2007 Espoon Honka tavoitteli Korisliigan lauantaikierroksella jo kymmenettä peräkkäistä voittoaan, mutta se jäi ottamatta, kun kahden edelliskauden Suomen mestari Lappeenrannan NMKY haki pisteet Espoosta pistein 95-78 (46-37). Pussihukat puolestaan debytoi uudessa kotihallissaan Energia Areenalla voitokkaasti kukistettuaan jälleen paikallisvastus ToPon.

Honka oli voitonsyrjässä kiinni vielä viimeisellä jaksolla 63-69-tilanteessa, mutta sen jälkeen vieraat karkasivat Michael Cuffeen ja Lucious Wagnerin vauhdittamana. Cuffee heitti voittajille 27 pistettä ja kahmi 14 levypalloa. Steve Smith teki 21 ja Wagner 20 pistettä. Matthew Williams oli Hongan tehokkain 20 pisteellä.

Vain kahdeksalla pelaajalla, mutta sitäkin kovemmalla asenteella matkassa ollut Lappeenranta ratkaisi ottelun edukseen väkevän levypallopelinsä ansiosta. LrNMKY rohmusi haluttomalta vastustajaltaan 45 levypalloa, joista eteläkarjalaiset taistelivat peräti 19 hyökkäyspäässä. Honka sai tyytyä yhteensä 30 irtopalloon.

- Lappeenranta pelasi hienon ottelun. Tosin tässä liigassa ei voi voittaa ainuttakaan joukkuetta joka vie ottelussa 19 hyökkäyslevypalloa, pudisteli Hongan Monte Cummings (10/5) päätään.

Kotijoukkueen valmentaja Mihailo Pavicevic oli hänkin myrtynyt mies pelin päätyttyä.

- Ymmärrän mahdollisen tappion varsinkin tauon jälkeen, mutta en voi hyväksyä sitä, että joukkueeni häviää ilman taistelua. Lappeenrannan hyökkäyslevypallot kertovat kaiken omasta pelistämme.

Sarjataulukossa toisena olevan Hongan ero kärkijoukkue Joensuun Katajaan kasvoi kahdeksaan pisteeseen, kun Kataja otti vaivattoman 97-72 (54-46)-kotivoiton Porvoon Tarmosta. Katajalle voitto oli jo kahdeksas peräkkäinen.

Tarmo pyristeli Katajan kintereillä lähes pelin puoliväliin, kunnes vieraiden korinteko hyytyi kolmannella jaksolla.

Marc Axton heitti Katajalle 27 pistettä kotimaisen trion Petri Virtanen (19), Anssi Kinnaslampi (18), Sami Lehtoranta (16) säestämänä. Tarmosta yhdysvaltalaisviisikko pääsi kaksinumeroisiin pisteisiin, mutta tehokkaimman titteliin riittivät Ryan McDaden 15 pistettä.

Pussihukat yllätti uudessa kotihallissaan

Vantaan Pussihukat yllätti uudessa kotihallissaan Myyrmäessä ToPon, joka kaatui lukemin 83-77 (46-41).

PuHu intoutui heti pelihurmokseen ja sitä myöten 16-2-johtoon. ToPo ei päässyt ohi missään vaiheessa, mutta käväisi tasatilanteessa kolmannen jakson alussa, kunnes PuHu nykäisi uudestaan.

PuHun oma kasvatti Nanayaw Awuah Addae vauhditti kotivoittoa liigan piste-ennätyksellään (23). Bilal Salaam pussitti 21 pistettä. ToPon tehokkain oli Alex Wesby 22 pisteellä.

ToPo esitteli pelissä kaksi uutta yhdysvaltalaispeluriaan, joista takamies John Thomas on tosin tuttu jo viime kaudelta ToPon parhaana korintekijänä. Nyt Thomas palasi helsinkiläisjoukkueeseen 19 pisteen teholla. Kokonaan uusi mies on parimetrinen ja 118-kiloinen sentterijärkäle Victor Venters, joka sai aikaan vain neljä pistettä.

Namika Lahti jatkoi Kouvojen alamäkeä ottamalla 79-65 (42-37)-kotivoiton. Lahtelaiset hallitsivat peliä ja venyttivät johtonsa suurimmillaan 17 pisteeseen. Augenijus Vaskys heitti Namikalle 16 pistettä ja Lee Scruggs 14.

Kahdeksasta viime pelistään vain yhden voittaneen Kouvojen tehokkain oli toisen pelinsä joukkueessa pelannut Roberto Gittens 19 pisteellä. Hänen lisäkseen vain Sami Laaksonen pääsi kaksinumeroisiin pisteisiin 17 pinnalla.

Pyrintö parempi jumbopelissä

Sarjan hännillä Tampereen Pyrintö nousi vain voiton päähän Korihaista hakemalla Uudestakaupungista 89-82 (44-49)-vierasvoiton. Tasainen peli kääntyi lopussa Pyrinnölle, kun Korihait ei tehnyt 82-77-tilanteen jälkeen pistettäkään viimeisen neljän ja puolen minuutin aikana.

Pyrinnön tuorein Amerikan apu Eric Washington kunnostautui 32 pisteen teholla. Mike King heitti 17 pistettä. Yhdestätoista viime pelistään vain yhden voittaneesta Korihaista Ed Nelson merkkautti 24 ja Ben Perkins 18 pistettä.

(STT)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia