Damian Cotter: "Sisu ja luonne yhteistä suomalaisilla ja australialaisilla!"

18.7.2011 Helsinkiin 15.-17.8. valmentajaklinikalle esiintymään saapuva Australian alle 19-vuotiaiden MM-joukkueen valmentaja Damian Cotter odottaa innokkaasti hänen ensimmäistä vierailuaan Suomeen ja Pohjoismaihin. Basket.fi tapasi päätyökseen New South Wales Institute of Sportsin koripallovalmennuksen johtajana työskentelevän Cotterin Riiassa, Latviassa alle 19-vuotiaiden MM-turnauksessa, jossa hänen joukkueensa saavutti kuudennen sijan. Valmentaja oli innoissaan mahdollisuudesta saada suomalaisia tuttavuuksia ja vastailikin mielellään kysymyksiimme klinikasta.

Damian Cotter saapuu 15.-17.8. Helsinkiin.

Minkälaisia odotuksia sinulle Suomeen saapumiselle?

- Rakastan koripalloa ja rakastan matkustamista. En ole koskaan käynyt Skandinaviassa, joten tämä on uusi kokemus minulle. Odotan nimenomaan uusien ihmisten tapaamista ja uusia ystävyyssuhteita. Klinikoiden jälkeen menen Liettuaan katsomaan EM-kisoja.

Miksi juuri sinä olet tulossa Helsinkiin?

- Aloite tuli alunperin Saksan liitosta, joka kutsui minut Bambergiin esiintymään. Saksan ja Suomen liitot tekivät yhteistyötä ja tästä syystä olen tulossa Suomeen. Saksassa olen saanut esiintyä aiemminkin ja nähtävästi he ovat pitäneet siitä. Klinikoissa pidän siitä, että saan luotua uusia ihmissuhteita ja pääsen seuraamaan muita esiintyjiä. Saan paljon uusia ideoita.

Aiheenasi on mm. hand off –pelaaminen, onko se sinun erikoisosaamistasi?

- Jos olisit kysynyt kaksi kuukautta sitten, niin olisin sanonut kyllä. Joukkueeni ei täällä (alle 19- MM-kisat) ole toteuttanut sitä kovinkaan hyvin, mutta moni joukkueeni aiemmin on. Minusta hand off on nimenomaan hyvä työkalu pelaajien opettamisessa. Se kehittää myös pitkiä pelaajia. Aion puhua Helsingissä myös isojen pelaajien opettamisesta.

Missä Aussit ovat tai haluavat olla parempia kuin muut?

- Meidän on pakko olla todella hyviä joukkuepelaamisessa. Koris ei ole Australiassa kovin iso laji, joten emme saa mukaan parhaita urheilijoita. Joukkeissamme ei toisaalta ole isoja egoja, jolloin joukkuehengen muodostaminen on helpompaa. Lisäksi haluamme aina säädellä tempoa ja painostaa pallollista pelaajaa koko kentällä. Luulisin, että nämä ovat ajankohtaisia juttuja myös suomalaisessa koripallossa.

Pelaako sinun joukkueesi australialaista koripalloa?

Pelaa ehdottomasti! Näyttikö se teistä siltä?

Mitä tiedät Suomesta, suomalaisista ja Suomen koriksesta?

- En tunne päävalmentajaanne (Henrik Dettmann toim. huom.), mutta hänellä on hyvä maine. Minulla on käsitys suomalaisista kovaa työtä tekevinä luonnetta omaavina ihmisinä. Sisu ja luonne on yhteistä australialaisten kanssa!

Koripalloliitto ja Suomen Koripallovalmentajat ry. toivottavat kaikki valmentajat tervetulleeksi Helsinkiin 15.-17.8. Uutinen klinikasta sekä ilmoittautuminen tästä.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia