HNMKY haastaa Peli-Karhut viikonloppuna

18.1.2007 Naisten SM-sarjassa pelataan tulevana viikonloppuna useita mielenkiintoisia taisteluja. Tämän hetken kuuma joukkue Helsingin NMKY kohtaa kotikentällään sarjan kärkiryhmään koko kauden kuuluneen Kotkan Peli-Karhut. Hyvään iskuun ovat alkukauden vaikeuksien jälkeen päässeet myös Lappeenrannan Catz sekä BC Nokia

Helsinkiläiset lähtevät lauantain kotiotteluun nöyrin mielin, sillä viime kohtaamisessa Peli-Karhut raateli HNMKY:n selvin lukemin 109-76. Helsingin NMKY:n päävalmentaja Jussi Laakso on saanut joukkueensa palaset kohdalleen, joten odotettavissa on kova taistelu.

- Oikeastaan paineettomassa tilanteessa lähdetään kohtaamaan sarjan ehkä kovin joukkue. Meidän on kyettävä horjuttamaan Peli-Karhujen pelinrakentelua ja hidastettava etenkin kovien amerikkalaisvahvistusten vauhtia. Meiltä löytyy hieman paremmat match-upit Saara Eskolan ja Jolantha McKeirnanin tulon myötä, joten toivottavasti nyt saadaan Peli-Karhujen suomalaiset tarkka-ampujat (Maiju) Pekkarinen, (Laura) Lehtoranta ja (Saara) Silvonen myös paremmin kiinni.

Laakson mukaan hyökkäyspäässä pallon liike ja tilan käyttö korostuvat entistä vahvemmin, sillä Peli-Karhut osaavat myös puolustamisen jalon taidon.

- Lauantaina taisteluparit tulevat poikkeamaan hieman edellisistä otteluista, mutta yksi kovimmista tulee varmaankin olemaan Saara Eskola ja Lisa Lee. Lee on yksi parhaista pelaajista tässä sarjassa ja varmasti tuo paljon Peli-Karhujen peliin, vaikka onkin joutunut kokemaan kovia viime aikoina. Mielenkiintoista on myös nähdä miten Laura Toivonen ja Henna Salomaa vastaavat Maiju Pekkarisen ja Laura Lehtorannan tulitukseen, ennakoi Laakso.

Forssan Alkua ei sovi aliarvioida

Sunnuntaina Helsingin NMKY kohtaa sarjajumbo Forssan Alun, mutta Laakso ei erehdy pitämään voittoa itsestään selvyytenä.

- Forssa on vaarallinen joukkue, vaikka jumbona majaileekin. Marjamäen täsmäase Tysell Bozeman on saatava kuriin ja pidettävä huoli siitä, että Rediger ei napsi montaa hyökkäyslevypalloa. Meidän on oltava huolellisia ja kärsivällisiä hyökkäyspäässä, sillä tunnetusti Alku vaihtelee puolustusmuotojaan useasti pelin ja joskus jopa yhden hyökkäyksen aikana, tietää Laakso.

Helsingin NMKY:n pelintekijä Erja Hakamäki joutuu katsomaan ottelut vieläkin sivusta, sillä sitkeä keuhkoputkentulehdus ei ole vielä parantunut kunnolla. Toisaalta taas helsinkiläisjoukkueen amerikkalaisvahvistus Santia Jackson on nostanut tasoaan huomattavasti.

- Santia on aivan hirveässä tikissä johtuen pitkälti hänen ammattimaisesta asenteestaan joululomalla. Santia harjoitteli koko joululoman ystäviensä kanssa ja on sitä kautta saanut lisää räjähtävyyttä otteisiinsa. Myös McKeirnanin tulo auttoi paljon, sillä nyt Santia pääsee pelaamaan enemmän "oikealla" pelipaikallaan laidassa, Laakso kiittelee.

Laakso kehuu edelleen nuoren lupauksensa Henna Salomaan vahvoja otteita.

- Henna on tällä hetkellä ehdottomasti sarjan eliittiä ja sen sai BC Nokiakin huomata. Hän on siinä mielessä erityinen pelaaja, että vaikka haasteet kasvavat koko ajan isommiksi, niin Henna pystyy vastaamaan niihin heti. Esimerkiksi Erjan poissaollessa Henna on ottanut suuren vastuun pelinrakentajan roolista, Laakso sanoo, muistuttaen kuitenkin, että lupauksella on vielä opittavaakin.

Puuttuva palanen toi hymyn joukkueeseen

Jolantha McKeirnan oli Laakson mukaan juuri se puuttuva palanen joukkueesta. Viime kaudella McKeirnan pelasi Ruotsin pääsarjassa Solna Vikingsin riveissä voittaen Ruotsin mestaruuden. Laakson mukaan Jolanthan saapuminen antoi mahdollisuuden uudenlaiseen rotaatioon ja sitä kautta muutama ottelu on voitettukin.

- Hän on loistava persoona, jonka myötä hymy on tarttunut koko joukkueeseen. Kun siihen vielä lisätään kova työmoraali ja riittävät tilastot, niin ei valmentaja voi paljon enempää toivoa. Myös Saara Eskola on päässyt koko ajan paremmin sisään joukkueeseen ja sitä kautta tuo uusia ulottuvuuksia peliimme, iloitsee Laakso.

- Uskoisin, että HNMKY löytyy runkosarjan jälkeen sijoilta 5.-6. Hauskaa olisi sellainen skenaario, että me ja Pussihukat pääsisimme tappelemaan välieräpaikasta ja toisesta paikasta taistelisivat Koskiset (Marianne Koskinen, BC Nokia ja Tommi Koskinen, Lappeenrannan Catz). Toki Espoo Teamilläkin on sanansa sanottavana tässä taistelussa, Laakso lisää.

Viikonlopun naisten SM-sarjan ottelut

20.1.

Espoo Team

 -

Catz

13:30

Tapiolan urheiluhalli

20.1.

HNMKY

 -

PeKa

16:00

Malmin liiketalousopisto

20.1.

Huima

 -

BC Nokia

17:00

Äänekosken liikuntatalo

20.1.

PuHu

 -

FoA

17:00

Myyrmäen urheilutalo

21.1.

Catz

 -

PeKa

12:30

Lappeenrannan urheilutalo

21.1.

Espoo Team

 -

Huima

14:00

Tapiolan urheiluhalli

21.1.

FoA

 -

HNMKY

17:00

Urheilutalo Feeniks

21.1.

BC Nokia

 -

PuHu

17:00

Nokian palloiluhalli

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia