Koskinen vastaan Koskinen?

19.1.2007 SM-sarjan pudotuspeleihin voidaan saada erikoinen taistelupari. On mahdollista, että penkin päissä kohtaavat toisensa aviopari Tommi ja Marianne Koskinen. Lappeenrannassa vahvasti joukkuettaan eteenpäin vienyt Tommi Koskinen uskoo Catzin pitävän kolmannen paikkansa runkosarjan jälkeen. BC Nokia luotsi Marianne Koskinen lupaa vähintään kuudennen sijan olevan Nokialla.

Tommi Koskinen mukaan Catzin peliin on löytynyt tasapaino ja järki tällä kaudella. Hyökkäyksessä heittopaikat luodaan systeemien kautta maltilla. Toisaalta taas nopeita hyökkäyksiä ei Catzin toimesta juuri nähdä.

- Parempi ehkä näin, viime kaudella liika vauhti johti lukuisiin pallonmenetyksiin. Tällä kaudella on pyritty pitämään koripallo koripallona ja jätetty vinttikoirakilpailut muiden huoleksi, tunnetusti värikkäästi peliä kuvaileva Koskinen sanoo.

Koskinen on tyytyväinen joukkueen kehittymisestä, mutta vaatii vielä enemmän suoritusvarmuutta kaikille pelaajilleen.

- Kehitystä on tapahtunut melkoisesti pelaajien fyysisellä puolella ja se näkyy parempana puolustus- ja levypallopelinä. Pudotuspelejä kohti mentäessä suoritusvarmuuden on kehityttävä. Muutamien avainpelaajien suoritukset ailahtelevat vielä laidasta laitaan yhdenkin viikonlopun aikana, toteaa Koskinen.

Catz ei kärsi liian suurista loukkaantumishuolista. Tosin Koskisen mukaan tälläkin hetkellä sivussa oleva Annika Jaakkola on sairastanut koko joukkueenkin puolesta.

- Jos Catz on kolmantena vielä runkosarjan loputtua, niin ei voi muuta kuin syvään kumartaa pelaajien edessä. Catziä ei juurikaan noteerattu ennen kautta ja oma tavoitteemme oli runkosarjan kuudes sija, jolla pääsee haistelemaan pudotuspelien tunnelmaa. Sarjan kolmas sija on sijoitus, johon Catz tällä mestaruussarjakokemuksella ja kokoonpanolla parhaimmillaan pystyy, arvioi Koskinen korostaen sarjassa alapuolella olevien joukkueiden vaarallisuutta.

- Uusien pelaajien myötä BC Nokia ja Helsingin NMKY ovat vahvasti ilmestyneet kärkijoukkueiden uhkaajiksi jokaisessa yksittäisessä ottelussa, Koskinen sanoo.

Trilleri jälleen Tapiolassa

Catz kohtaa lauantaina Espoo Teamin Tapiolan urheiluhallilla. Viime kohtaaminen espoolaisten kotikentällä oli trilleri, joka päättyi vasta jatkoajan jälkeen Teamin pisteen voittoon.

- Samanlainen ottelu on taas tulossa. Espoolla on tulivoimaa kauempana korista, mutta Catzin pitäisi ottaa korien alustat haltuunsa. Pitkälti on kiinni siitä, miten avausviisikkomme onnistuu ja millainen on Kaisa Tuuren ja Yelena Solovyevan pelihuumori vieraskentällä. Meidän on pystyttävä pysäyttämään Espoon vauhtipeli, arvio Koskinen.

Sunnuntain lääkkeet Peli-Karhuja vastaan löytyvät levypalloista.

- Kotiottelussa on pystyttävä jollakin tavalla horjuttamaan Peli- Karhujen kovaa amerikkalaiskolmikkoa. Levypallopeli on avainasemassa. Edellisissä kohtaamisissa Peli-Karhujen kolmikko on nostellut liian paljon pisteitä hyökkäyslevyreistä, toteaa Koskinen peräänkuuluttaen jälleen aloitusviisikkonsa panosta.

- Maiju Pekkarinen on saatava kuriin kolmen pisteen rajalla. Peli-Karhuja vastaan ei korin alta paljon tilaa löydy, joten vapaita heittopaikkoja on pystyttävä luomaan myös hieman kauempaa. Catzin koko avausviisikon on onnistuttava tässä pelissä, lisää Koskinen.

BC Nokia hamuaa ylöspäin

Vasta muutaman ottelun BC Nokian päävalmentajana ollut Marianne Koskinen puolestaan luottaa siihen, että kuudes pudotuspelipaikka on Nokian.

Lauantaina BC Nokia pääsee testaamaan kykynsä sarjan kärkijoukkue Äänekosken Huimaa vastaan.

- Huima on kokenut ja hyvä joukkue, mutta tunnen avainpelaajat vuosien takaa. Otteluun on lähdettävä kovalla asenteella ketään kumartelematta. Joukkuepelimme on oltava hyvää sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä ja ”mustat hetket" on minimoitava, summaa Koskinen.

Marianne Koskinen on amerikkalaisvahvistus Chrystal McCutcheonin tulon myötä saanut joukkueen kokoonpanon kuntoon ja nyt Nokialla keskitytään pelin tason nostamiseen.

- Chrystal on urheilullinen pelaaja. Hän pystyy ajamaan, heittämään, hyppäämään, puolustamaan ja omaa lisäksi hyvän pelisilmän. Puolustuspäähän haetaan asennetta ajatuksella: "kun puolustat hyvin, hyökkäät myös hyvin" ja vielä, kun tehdään kaikki perusasiat vähän paremmin, pelimme taso tulee nousemaan.

Koskisen mukaan sunnuntain vastus Pussihukat tukeutuu pitkälti kaksikkoon Heli Roukanoja ja Aneta Kausaite.

- Heitä ei saa päästää vireeseen, vaan on horjutettava heidän peliään eri tavoin. Lähden siitä, että meidän on joukkueena pysäytettävä heidät, Koskinen toteaa.

Runkosarja päättyy 24.2., jonka jälkeen jännittävät pudotuspeliparit ovat selvillä. Naisten SM-sarjajoukkueet jakavat runkosarjan otteluissaan koripallon naisten teemavuoden kunniaksi kaulanauhoja, joihin on liitetty ilmainen sisäänpääsy kotijoukkueen kaikkiin pudotuspeleihin kotisalissaan. Käy nappaamassa omasi.

Lue myös Helsingin NMKY haastaa Peli-Karhut



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia