Ljubljana pieksi Rannikon johdolla sarjakärjen

22.1.2007 Luovu parista tähtipelaajasta ja luota suomalaiseen. Kyseinen filosofia näyttää tehoavan Ljubljanassa. Teemu Rannikon johtamana Olimpija Ljubljana murskasi Adriatic-liigaa johtavan Cibona Zagrebin lukemin 91-69 myrskyisän viikkonsa päätteeksi. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Zagreb-ottelun lähtökohdat eivät totisesti suosineet Olimpija Ljubljanaa. Slovenialaisseura oli aiemmin viikolla myynyt tähtipelaajansa Marko Milicin espanjalaiseen Real Madridiin ja perässä matkasi heti toinenkin luottomies, kun Ljubljana lähetti turkkilaisen Ender Arslanin Tau Vitoriaan. Kaiken kukkuraksi Olimpijan puheenjohtaja Dag Kralj erosi tehtävästään vain muutama tunti ennen Zagreb-pelin käynnistymistä.

Teemu Rannikko ei antanut joukkueessa tapahtuvien muutosten häiritä, vaan aloitti Cibonaa vastaan terävästi. Flunssastaan toipunut Rannikko pussitti avausneljänneksellä neljä peräkkäistä kolmen pisteen heittoa ja avitti Ljubljanan karkumatkalle.

Pelin edetessä Rannikko otti joukkuetoverinsa mukaan koritalkoisiin. Suomalaispelintekijä kirjautti ottelussa muhkeat kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Kaikkiaan Rannikko heitti 23 pistettä ja kruunasi iltansa viidellä levypallolla ja kahdella riistolla. Rannikon pistesaldo oli kentän korkein.

Voitollaan Olimpija piti kiinni pudotuspelipaikan syrjästä. Joukkue on nyt voittosuhteella 8-10 kahdeksantena, joka oikeuttaa viimeiseen playoff-paikkaan. Cibona Zagreb (14-4) pysyi tappiostaan huolimatta sarjakärjessä.

Kaunas kaatoi arkkivihollisensa

Liettuan koripalloherruus on jo vuosien ajan ollut kahden kauppa Zalgiris Kaunasin ja Lietuvos Rytasin kopitellessa valtikalla. Hanno Möttölän edustama Kaunas kuittasi aiemmin tällä kaudella maan pääsarjassa kokemansa tappion voittamalla arkkivihollisensa Baltian liigan huippuottelussa. Peräti 10 500 katsojan todistamana Zalgiris voitti vieraissa lukemin 88-78.

Möttölä ei joukkueensa vahvasta menosta huolimatta päässyt vauhtiin Lietuvos Rytasia vastaan. Suomalaislaituri pelasi 11 minuuttia kooten kuusi pistettä ja neljä virhettä. Brasilialainen Marcelo Machado johti Zalgiris-rynnistystä 23 pisteellään.

Marko Popovicin loukkaantumisesta kärsivä Zalgiris hankki viikonvaihteessa voittonsa lisäksi vahvistusta takakentälleen. Joukkue ilmoitti tehneensä sopimuksen 188-senttisen ja 30-vuotiaan DeJuan Collinsin kanssa. Collins pelasi alkukaudesta kahdeksan ottelua ULEB Cupia saksalaisen Bambergin riveissä 14,3 pisteen, 4,3 syötön ja 1,7 riiston keskiarvoin.

Lyhyesti

Suomalainen koripalloammattilainen Iiro Tenngren siirtyy Saksaan. Alkukaudella Espanjan nelossarjassa EBA:ssa pelanneen Tenngrenin uusi seura on kakkosliigan Freiburg. Tenngren kuitenkin loukkaantui Freiburgin harjoituksissa ja joutui seuraamaan sivusta, kun hänen uusi joukkueensa kärsi 90-102-kotitappion Kaiserslauternille. 204-senttinen ja 27-vuotias Tenngren edusti EBA:ssa Celco Miguezia seitsemän ottelun ajan 11,6 pisteen, 5,6 levypallon ja 24,2 peliminuutin keskiarvoilla.

Saksan kakkosliigan toinen "suomalaisjoukkue" Mitteldeutscher kärsi kauden kolmannen tappionsa, kun Rhöndorf piti pintansa kotonaan. Ari Tammivaaran valmentama Mitteldeutscher hävisi lukemin 69-85 ja menetti Juha Stenin sairastuvalle. Sten oli joukkueensa aloitusviisikossa, mutta jätti kentän jo reilun minuutin pelin jälkeen rojahdettuaan täydellä painolla kätensä päälle. Vamman laatu selviää myöhemmin.

Antti Nikkilä tehtaili neljä pistettä ja torjui kolme vastustajan heittoa vajaassa 14 minuutissa, kun hänen edustamansa Nymburk jatkoi voittojen tiellä Tshekin liigassa. Nymburk-jyrän alle jäi tällä kertaa kotikentällään Brno lukemin 59-95.

Tuukka Kotin Castelletto Ticino kärsi 107-117-vierastappion Italian kakkosliigan trillerissä, jonka ratkaisemiseksi vaadittiin kaksi jatkoaikaa. Voittava osapuoli oli talousvaikeuksiensa vuoksi alasarjoihin vuonna 2005 lähetty Scavolini Pesaro. Kotti pelasi 35 minuuttia, teki kymmenen pistettä ja poimi kolme levypalloa.

Haukar katkaisi Roni Leimun johdolla neljän ottelun tappioputkensa voittamalla UMFG:n niukasti 87-86. Leimu pussitti 22 pistettä pistämällä sisään kakkosensa sihdillä 7/10 ja vapaaheittonsa 5/5. Roni Leimu on Islannin liigan korintekijätilastossa yhdeksäntenä keskiarvollaan 20,6. Esitykset eivät ole jääneet huomiotta, sillä hän tuli valituksi sarjan tähdistöpeliin, jossa vierastyöläiset voittivat islantilaisista kootun sikermän 142-120. Leimu teki voittajille kuusi pistettä.

Ranskan liigassa Gordon Herbertin luotsaama Pau-Orthez jatkaa kipuamistaan sarjataulukossa. Pau voitti viikonvaihteessa Clermontin vieraissa 67-57. Voitto oli Pau-Orthezille kolmas peräkkäinen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia