Pussihukat varmistelemaan pudotuspelien kotietua

1.2.2007 Naisten SM-sarjassa pelataan tulevana viikonloppuna kahdeksan ottelun kaksoiskierros. Sarjan kärkipäässä Äänekosken Huima ja Peli-Karhut taistelevat ykkössijan kohtalosta. Muutamaa pykälää alempana taistelu pudotuspeliasetelmista kiristyy. PuHu on tukevasti kiinni kotiedun tuovassa neljännessä sijassa, kun BC Nokian, Helsingin NMKY:n ja Espoo Teamin välillä kaikki on vielä avointa.

Pussihukkien päävalmentaja Markus Makkonen katsoo sarjataulukkoa tyytyväisenä. Vantaalaisten tavoite on kauden alusta asti ollut saada kotietu puolivälieriin. Tällä hetkellä PuHun tilanne näyttää hyvältä, kun se pitää hallussaan nelossijaa kahdeksan pisteen eron turvin Espoo Teamiin. Runkosarjan kärkikaksikkoa odottaa vapaataival puolivälieriin, kun puolivälierissä kohtaavat otteluparit 3.-6. ja 4.-5.

- Hieman sekavan kauteen valmistautumisen jälkeen syksy meni meiltä tuloksellisesti hyvin, vaikka pelimme ei aina niin hyvää ollutkaan. PuHussa on kova voittamisen halu, sillä useat pelit olemme kääntäneet vaikeastakin asemasta voitoksi viimeisellä neljänneksellä. Tappio peleissäkin olemme tulleet lopussa vielä taistelemaan voitosta, kuvailee Makkonen.

Tämän hetkinen tilanne sarjataulukossa ei yllätä Makkosta.

- Sarjataulukon kolme parasta joukkuetta ovat ne seurat, jotka ovat kukin omalla tavallaan panostaneet parhaiten tähän kauteen. Peli-Karhuilla on parhaat vahvistukset, Huimalla paras kokonaisuus ja Catzillä neljä erittäin kovaa profiilipelaajaa, joiden takana junnujen on hyvä kasvaa. Me muut olemme selkeitä haastajia näille kolmelle.

Makkosen mukaan vuodenvaihteen jälkeen Pussihukille on tullut niukkoja tappioita, vaikka päävalmentajan silmään ottelut ovat sujuneet jopa syksyn otteita paremmin.

- Peli BC Nokiaa vastaan vieraskentällä oli lupauksia antava. Suoritustasomme niin joukkueena kuin yksilöinä heittelee liikaa. Pelin sisällä ja pelien välillä erot ovat suuret. Hyvää suoritusta usein seuraa todella huono esitys. Tietysti puhtaan amatöörijoukkueen on vaikea pitää tasoaan jatkuvasti yllä, mutta toivon sen löytyvän kauden loppuvaiheisiin, uskoo Makkonen.  

Teemana joukkuepeli kentän molemmissa päissä

Tulevana viikonloppuna Pussihukat kohtaa lauantain kamppailussa Äänekosken Huiman vieraissa. Makkonen peräänkuuluttaa kovaa taistelua sekä uskoa omaan tekemiseen.

- Huimalla on sarjan levein materiaali, joten johonkin tiettyyn pelaajaan keskittyminen ei varmaankaan auta. Meidän pitää onnistua joukkueena puolustamaan ja tietää vastustajan pelaajien hyvät ominaisuudet. Levypallopeli puolustusalueella on pelin yksi ratkaisutekijä.

Kovan puolustamisen lisäksi vantaalaiset tarvitsevat leveyttä hyökkäyspään ratkaisuihin.

- Helin (Roukanoja) ja Anetan (Kausaite) takaa muiden pelaajien noustava esille ja pystyttävä tekemään kovia ratkaisuja, vaatii Makkonen.

Sunnuntaina Pussihukat matkustaa Malmin liiketalousopistolle paikallisvastus Helsingin NMKY:n vieraaksi. Viime kohtaamisen katkera pisteen tappio ei Makkosen mukaan enää vaivaa joukkuetta. PuHu hävisi uuden Energia Areenan koripalloavajaisissa tammikuun alussa HNMKY:lle 75-76.

- Meillä ei ole mitään hampaankolossa HNMKY:tä vastaan, sillä Namika nykyisellä kokoonpanolla pystyy voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Viimeksi pelasimme noin kuuden minuutin jakson varmassa johdossa huonosti ja päästimme Namikan peliin mukaan. Tässäkin ottelussa pelin sisällä tapahtui tason romahdus, joka johti tappioon. Vaikka lopussa tulimmekin mukaan, se ei sillä kertaa riittänyt voittoon asti, Makkonen toteaa.

Makkonen korostaa, että tunteiluun ei ole varaa viime ottelun ratkaisujen johdosta. Peli on yksi muiden joukossa. Edellinen ottelu päättyi Venlakaisa Höltän onnistuneeseen kolmen pisteen heittoon, jota ei kuitenkaan hyväksytty heiton lähdettyä liian myöhään.

- Oma pelimme pitää pysyä hyvänä 40 minuutin ajan, jos haluamme ottaa voiton vaikeassa vierassalissa. Joukkueena pelaaminen molemmissa päissä on meidän teemamme. Levypallopelin voittaminen tuo tässä ottelussa voiton, sekä se kumpi sitä voittoa enemmän janoaa.

- Uskon ja toivon, että olisimme sijalla neljä ja pääsisimme aloittamaan kiihkeät paikallistaistot joko Espoo Teamia tai HNMKY:tä vastaan, lisää Makkonen.

Pussihukkien lisäksi Espoo Teamillä ja BC Nokialla on kaksi tärkeää ottelua edessään. Mikäli joukkueet hamuavat pudotuspeleihin, on voittoja otettava. Joukkueet kohtaavat toisensa sunnuntaina Tapiolan urheiluhallissa ja odotettavissa on tulinen kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Mielenkiintoa ei tule puuttumaan myöskään sarjan kärkikamppailusta, kun sunnuntaina Karhulan liikuntahallissa iskevät yhteen Peli-Karhut ja Huima. Ero joukkueiden välillä on tällä hetkellä kaksi pistettä äänekoskelaisille.

- Huimalla on sarjan isoin joukkue ja ennakkoon kovin materiaali. Huiman voittamiseksi koko joukkueen on onnistuttava. Ottelun ratkaisu tulee olemaan siinä, kuinka saamme pysäytettyä Huiman isot pelaajat varsinkin Kenya Robinsonin ja Lonniya Braggin, toteaa Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki.

- Suuressa roolissa tulevat varmasti olemaan meidän amerikkalaisvahvistukset, Laura (Lehtoranta) ja Maiju (Pekkarinen). Molempien vaihtopenkiltä tulee monta ratkaisuvalmista pelaajaa, jotka myös voivat nousta ottelussa ratkaisevaan asemaan, Kurki jatkaa.

Naisten SM-sarjan viikonlopun ottelut

3.2.

Catz

 -

HNMKY

13:00

Lappeenrannan urheilutalo

3.2.

FoA

 -

Espoo Team

17:00

Urheilutalo Feeniks

3.2.

Huima

 -

PuHu

17:00

Äänekosken liikuntatalo

3.2.

PeKa

 -

BC Nokia

19:00

Karhulan liikuntahalli

 

 

 

 

 

 

4.2.

Espoo Team

 -

BC Nokia

11:00

Tapiolan urheiluhalli

4.2.

Catz

 -

FoA

14:00

Lappeenrannan urheilutalo

4.2.

PeKa

 -

Huima

15:00

Karhulan liikuntahalli

4.2.

HNMKY

 -

PuHu

16:00

Malmin liiketalousopisto



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

29.9.2016 Katsojat

Naisten Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi alkaa tulevana viikonloppuna. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet pelaavat? Kuka siirtyi kesän aikana ja mihin? Koska naisten Korisliigaa pelataan ja missä? Mitkä ovat joukkueiden tavoitteet? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat muutaman klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.1.2016 Katsojat

Catzin Tallinnan otteluista live-lähetykset 15.-16.1.

Naisten hallitseva Suomen mestari Catz Lappeenranta jatkaa viikonvaihteessa otteluitaan kansainvälisessä Latvia-Estonia-liigassa. Avausottelunsa voittaneen Catzin otteluita voi perjantaina (15.1.) ja lauantaina (16.1.) seurata suorina lähetyksinä Catzin nettisivuilta.

29.9.2015 Katsojat

Naisten Korisliiga -kauden 2015-16 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy miesten pääsarjan tavoin tulevana viikonloppuna. Miten joukkueiden kokoonpanot muuttuivat kesällä? Miten sarja pelataan, milloin pelataan ja missä? Millaisin tavoittein joukkueet liigakauteen lähtevät? Seuraavassa naisten Korisliiga-kauden infopaketti.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

24.5.2015 Katsojat

Vielä ehtii mukaan Korisliigan päätösristeilylle 27.-28.5.

Korisväki kokoontuu keskiviikkona Itämerelle Tallink Baltic Queenillä. Vuorokauden risteilyllä palkitaan koriskauden parhaat, juhlitaan Brädin ja Nevöhööd DJ's Julmarin ja Jaban johdolla. Vielä ehtii mukaan!

18.3.2015 Katsojat

Naisten Korisliigan puolivälierien otteluohjelma

Naisten Korisliigan pudotuspelit starttaavat käyntiin välierillä 19.3. Lappeenrannassa, Kotkassa, Helsingissä sekä Äänekoskella. Toiset puolivälieräkamppailut käydään sunnuntaina 22.3. ja kolmannet tiistaina 24.3. sekä keskiviikkona 25.3.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

29.9.2014 Katsojat

Naisten Korisliiga-kauden 2014-15 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy miesten pääsarjan tavoin tällä viikolla. Miten joukkueiden kokoonpanot muuttuivat kesällä? Miten sarja pelataan, milloin pelataan ja missä? Millaisin tavoittein joukkueet liigakauteen lähtevät? Seuraavassa naisten Korisliiga-kauden infopaketti.

Näytä lisää vastaavia