Shawn Huff konferenssinsa viikon pelaaja

8.2.2007 Suomen koripallomaajoukkueen luottopelaajaksi viime kesänä noussut Shawn Huff, 22, on valittu Mid-Continent-konferenssin viikon pelaajaksi Yhdysvalloissa. Valparaison yliopistoa edustava Huff tälläsi valintaa seuranneessa pelissä, maajoukkuevalmentaja Henrik Dettmannin silmien alla, uuden piste-ennätyksensä 25 pistettä, joten valitsijat voivat joutua katsomaan Huffin suuntaan myös ensi viikon valinnassaan.

Huffin valintaan johtivat Valparaison voitokkaat Oral Roberts- ja Centenary-ottelut.  

Konferenssin kärkijoukkue Oral Robertsia vastaan Huff nousi sankariksi upottamalla varsinaisen peliajan lopussa kaksi tärkeää kolmosta Valparaison noustessa yhdeksän pisteen takaa-ajoasemasta tasoihin. Huff onnistui pelin kolmannessa kolmosessaan 18 sekuntia ennen loppua ja lähetti ottelun jatkoajalle vain viisi sekuntia ennen päätössummeria neljännellä kolmosellaan. Jatkoajalla ”Valpo” piti vastustajansa vaivaisessa kahdessa pisteessä ja nappasi arvokkaan päänahan 70-67-voitollaan. Huffin onnistuessa vielä jatkoajalla kerran bonusviivan takaa kertyi 198-senttisen suomalaisen tilille kaikkiaan 21 pistettä.  

Centenary-pelissä Huff tekaisi 11 pistettä ja sivusi levypalloennätystään poimittuaan huomiinsa kahdeksan irtopalloa. Valparaiso voitti ottelun 68-50-luvuin.

Saatuaan tiedon valinnastaan konferenssin viikon peluriksi paransi Huff vielä tasoaan samana iltana pelatussa taistossa Chicago Statea vastaan. Huff myrskysi kentällä 25 pisteen, neljän levypallon ja kahden torjunnan tehoilla. Upealla onnistumisprosentilla (heitot 9/13) tehty pistesaldo on Huffin uusi yliopistoennätys. Valparaison ylivoimainen voitto merkitään aikakirjoihin lukemin 91-76. 

Dettmann: ”Hyvä tilanne”

Huff lienee saanut viimeaikaisiin esityksiinsä lisäpotkua siitä, että Suomen maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann oli katsomossa tarkkailemassa Huffin otteita mm. Chicago State -ottelussa.

- Shawnia ei sattumalta valittu konferenssin viikon pelaajaksi. Hän pelaa tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella. Häntä käytetään joukkueessa monipuolisesti; Shawn joutuu mm. auttamaan isojen miesten puolustuksessa ja osallistuu aktiivisesti levypallopeliin. Joukkueen toiseksi vanhimpana pelaajana Shawn myös johtaa joukkuetta ja on ottanut paljon vastuuta, luonnehti Dettmann.

Huffin ohella Valparaison toinen suomalainen, tulokaskauttaan pelaava, Samuel Haanpää on jatkanut erinomaista menoaan. Chicago Statea vastaan Haanpää heitti 17 pistettä ja Centenary-pelissä syntyi 20 pistettä. Oral Roberts –ottelussa Haanpää ei löytänyt heittojyväänsä ja jäi viiteen pisteeseen.

Molemmat suomalaiset lukeutuvat Valpaison neljän tehopelurin ryhmään, jossa nelikon pistekeskiarvot ovat tasaistakin tasaisemmin lukemien 11,1 ja 11,5 välillä.

- Sekä Shawnista että Haanpäästä näkee, että he ovat olleet mukana tiiviissä harjoittelussa. Molemmat ovat edelleen kehittyneet kesästä. ”Santun” (Haanpää) rooli ja peliaika ovat poikkeuksellisen suuria tulokkaalle, Dettmann arvioi.

Valparaiso on voittanut kahdeksasta viimeisestä ottelustaan seitsemän. Sen voittosuhde on Mid-Continent-konferenssissa 7-3.

Yhdysvaltain kiertueellaan Dettmann näki Valparaiso-kaksikon lisäksi viime kesänä miesten maajoukkueympyröissäkin mukana olleet Olli Ahvenniemen ja Gerald Lee Juniorin. Ahvenniemi opiskelee viimeistä vuottaan Mainen yliopistossa. Viime keväänä Korisliigan vuoden kehittyneimpänä palkittu Lee Jr puolestaan on ensimmäistä vuottaan Old Dominionin opinahjossa.

- Näkemäni nelikon tilanne on hyvä. Kaikki saavat peliaikaa ja pelaavat merkittävissä rooleissa. Olli on jopa joukkueensa kapteeni, joka kertoo jotain. Hänessä näen paljon kehityspotentiaalia, Dettmann summasi Yhdysvaltain visiittiään.

Vaasasta lähtöisin oleva 206-senttinen Ahvenniemi on kirjauttanut puolustusspesialistin roolissaan 23 ottelun keskiarvoikseen 2,9 pistettä, 2,9 levypalloa ja 1,5 torjuntaa 17,2 minuutissa. Lee Jr on saanut vastuuta 18,3 minuuttia ottelua kohden ja tehtaillut keskimäärin 3,7 pistettä ja 3,1 levypalloa.

Viime yönä Lee avitti Old Dominionin kuudenteen peräkkäiseen voittoonsa tehtailemalla 27 minuutissa yhdeksän pistettä ja kauhomalla ohessa viisi levypalloa ja torjuen kaksi vastustajan heittoa. ”Junnu”-lempinimen saanut suomalaisnuorukainen upotti neljä kuudesta pelitilanneheitostaan. Old Dominion voitti Georgia Staten lukemin 68-55.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/pelaajat_usa_ssa/
 
24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Erik Murphy ei jatka Nanterressa

Ranskan Pro A -liigan kärkikahinoissa pelaavaa Nanterre-92:a syyskaudella edustanut Susijengi-laituri Erik Murphy, 27, ei jatka ranskalaisjoukkueessa uuteen vuoteen. 208-senttinen Murphy pelasi viimeisen ottelunsa Nanterren paidassa viikonloppuna, kun joukkue voitti kotikentällään Chalon/Saonen.

2.12.2017 15:00 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisoissa menestynyt Susijengi ja Lauri Markkanen ehdolla vuoden urheiluilmiöksi, Markkanen kisaa myös vuoden läpimurrosta

Vuoden 2017 EM-kotikisoissa voittoja kerännyt ja ennätysyleisöjä hurmannut Susijengi nuoren tähtensä Lauri Markkasen johdolla kisaa vuoden 2017 urheiluilmiön palkinnosta Suomen Urheilugaalassa. Markkanen nimettiin lauantaisessa ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa myös kisaamaan vuoden läpimurrosta.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

18.11.2017 16:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin Carl Lindbom ei jatka Liettuassa

Alkusyksyllä kaksivuotisen sopimuksen liettualaisen Juventus Utenan kanssa allekirjoittanut Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, 26, ei jatka Liettuassa. Susijengiä viime syyskesän EM-kotikisoissa edustanut 206-senttinen iso laitahyökkääjä etsii paraikaa uutta seuraa.

Näytä lisää vastaavia