Kisner takaisin Honka-paitaan

8.2.2007 Korisliigassa toisena oleva Espoon Honka on hankkinut riveihinsä taitavan takamiehen Tim Kisnerin. Tarkkakätisenä heittäjänä tunnettu Kisner, 28, pelasi jo viime kaudella SM-pronssia voittaneessa Hongassa, jonne hän siirtyi Salon Vilppaasta.

Tämän kauden Kisner on pelannut Puolan pääsarjassa neljäntenä olevassa Slask Wroclaw -seurassa.

Kisner ehti esiintyä Wroclawin paidassa 18 ottelussa, joissa hän pelasi keskimäärin 24,4 minuuttia. Niiden aikana hän heitti 7,7 pistettä, otti 2,3 levypalloa ja tarjoili 2,6 koriin johtanutta syöttöä.

- Samalla kun Petteri Koposen kutsu Nike Hoops Summit -otteluun huhtikuussa Mempihisiin oli mahtava asia, niin se pakotti meidät etsimään hyvää tuuraajaa ”Petskun” Yhdysvaltojen matkan ajaksi, kertoo Hongan manageri Sampsa Rekonen.

- Kisner ei ollut tyytyväinen oloonsa Puolassa ja me tiesimme hänen taitonsa jo viime kaudelta. Asiat etenivät nopeasti ja olemme solmineet molempia osapuolia tyydyttävän sopimuksen loppukaudeksi, jatkaa Rekonen.

Heittäjän rooliin

Tim Kisnerin paluu tuo Mihailo Pavicevin valmentamaan Honkaan entistäkin enemmän tarkkuutta ja tulivoimaa erityisesti kolmen pisteen heittokaaren taakse, josta joukkueen kapteeni Jukka Matinen on rankaissut vastustajia 48:n ja alle 19-vuotiaiden maailman tähdistöjoukkueeseen valittu Koponen 40,3 prosentin tarkkuudella.

- Koposen ollessa kentällä Kisner pelaa heittävän takamiehen paikkaa ja tuo samalla lisää ulottuvuutta joukkueen kuvioihin. Koponen on jatkossakin Hongan ykköspelintekijä, korostaa Rekonen.

Kisner saapuu Suomeen ja Espooseen perjantaina.

- Jos kaikki paperiasiat Puolan suuntaan saadaan ajoissa kuntoon, niin on mahdollista, että Kisner pelaa jo lauantain kotiottelussamme Kouvoja vastaan, Rekonen sanoo.

Kisnerillä kovat tilastot

Tim Kisner on kahden edelliskauden kauden myötä varsin tuttu kasvo suomalaisilla pääsarjakentillä.

Aikanaan Yhdysvaltojen NCAA-sarjaa Central Michiganin joukkueessa menestyksekkäästi pelannut Kisner säväytti välittömästi ensimmäisenä Suomen kautenaan Salon Vilppaan paidassa.

Kisner teki heti kättelystä suomalaista koripallohistoriaa voittamalla ensimmäisenä pelaajana pääsarjassa saman kauden aikana sekä korintekijä- ja syöttötilaston. Kisner nappasi kaudella 2004-05 myös IS-tähtikisan voiton tehtailtuaan Vilpas-paidassa keskimäärin 28,3 pistettä ja jaellen 5,52 syöttöä.
Hongassa Kisner keräsi seuraavan pelikauden runkosarjassa tililleen keskimäärin 19,7 pistettä, 4,4 levypalloa ja 4,16 syöttöä.

Kisner ehti myös onnistua kolmen pisteen heitoissaan 62 kertaa peräkkäin, ennen kuin komea putki katkesi. Suomen pääsarjassa on tarkempaa jälkeä tehnyt vain Hongan tulevan vastustajan Kouvojen nykyinen valmentaja Jukka Toijala (82).

Cummings toipumassa

Honka on joutunut pelaamaan kolme viimeistä otteluaan ilman Monte Cummingsia, joka kärsii takareisivammasta.

- Monte otti torstaina jo heittoharjoituksia ja lääkärin mukaan toipuminen on sujunut aikataulussa, toteaa Rekonen.

Hongan manageri pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että Cummings pelaisi lauantaina.

- Tuollaisen vamman kanssa on oltava varovainen ja pyrittävä kaikin keinoin varmistamaan, ettei se uusiudu. Mitään riskejä tässä vaiheessa kautta on turha ottaa, painottaa Rekonen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia