Ex-korikuningas Stokes palaa Suomeen, vahvistaa Lappeenrantaa

9.2.2007 Vain 170-senttinen, mutta sitäkin vikkelämpi Glenn Stokes nähdään muutaman vuoden tauon jälkeen häärimässä Korisliigan parketeilla. BC Jyväskylän paidassa kaudella 2003-04 pääsarjan korikuninkuuden voittanut Stokes on mestaruutta puolustavan Lappeenrannan NMKY:n uusi pelintekijä. Stokesin ohella LrNMKY on kiinnittänyt vahvuuteensa laituri Anthony Lackeyn.

Stokes-Lackey-amerikkalaiskaksikko korvaa Lappeenrannan miehistöstä lähtöpassit saaneet Lucious Wagnerin ja Andrew Hunterin, jotka syyllistyivät rattijuopumuksiin.  

Glenn Stokes tehtaili Jyväskylän väreissä Korisliigan runkosarjassa keskimäärin 24,7 pistettä ottelua kohden voittaen korintekijätilaston. Sittemmin Stokes on pelannut Sveitsissä ja Ranskassa sekä kuluvalla kaudella Ruotsissa. Amerikkalaispelintekijä loukkaantui vuoden alussa. Hänen edustamansa Södertälje on ollut Ruotsin liigassa pinteessä, eikä jäänyt odottelemaan Stokesin kuntoutumista, vaan hankki pikaisesti uuden miehen tuuraajaksi.  

Nykyisin 30-vuotias Stokes pelasi viimeisen pelinsä Södertäljessä 6. tammikuuta. Hän kirjautti tilastorivilleen 16 ottelussa keskiarvot 20,0 pistettä, 4,4 levypalloa, 4,3 koriin johtanutta syöttöä ja 1,3 riistoa. Stokesin kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti oli hyvä 47,1. 

196-senttinen ja 26-vuotias Anthony Lackey omaa myös aiempaa ammattilaiskokemusta Euroopasta. Portland State –yliopiston kasvatti on pelannut Sveitsissä, Islannissa ja Turkissa sekä Yhdysvaltain pienemmissä ammattilaissarjoissa. Lackey vapautui vastikään Turkin kakkosliigassa pelaavasta Usakin joukkueesta.

Kaudella 2004-05 Lackey pelasi Islannin pääsarjassa UMFN Njardvikin joukkueessa 16 ottelua 14,4 pisteen, 5,8 levypallon, 2,3 riiston ja 1,9 syötön keskiarvoilla. 

Portland State –yliopiston historiaan Lackey jäi opinahjon neljänneksi parhaana korintekijänä. Viimeisen kautensa hän pelasi 2001-02 keskiarvoilla 16,4 pistettä ja 6,1 levypalloa. 

Lappeenrannan NMKY:n seuraava Korisliigan ottelu on lauantaina, kun se saa vieraakseen Porvoon Tarmon.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia