Honka ja Cummings solmivat kahden vuoden jatkosopimuksen

19.2.2007 Korisliigassa toisena oleva Espoon Honka ja yhdysvaltalaispelaaja Monte Cummings, 30, ovat solmineet kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Viime viikot loukkaantuneena ollut Cummings palannee Hongan vahvuuteen keskiviikkona sarjan kärkikamppailuun Joensuun Katajaa vastaan.

- Tämä on meille erinomainen asia, sillä pääsemme rakentamaan ensi kautta jo hyvissä ajoin. Kokenut ja urheilullinen Cummings on hyvä peruskivi tulevien kausien joukkueisiimme, sanoo Espoon Hongan toimitusjohtaja Eero Saarinen.

Toista kauttaan Hongassa pelaava Cummings on joutunut olemaan kuusi viimeistä ottelua sivussa reisivamman takia. Kimmoisa laitahyökkääjä palannee tositoimiin keskiviikkona, kun Honka kohtaa kotonaan kärkijoukkue Joensuun Katajan. 

Pitkän linjan koripallomies Saarinen näkee 193-senttisen Cummingsin hyvänä roolimallina nuorille, sekä näyttävällä pelityylillään myös lajin mainiona markkinoijana suuren yleisön suuntaan.

- Jo pitkään Suomen kentillä viihtynyt Cummings edustaa pelaajatyypiltään nimenomaan nykykoripalloa. Hänellä on erinomaiset fyysiset ominaisuudet ja hän elää joka solullaan pelissä, kehuu Saarinen.

Cummings on pelannut tällä kaudella liigaa 18,2 pisteen ja 3,7 levypallon keskiarvolla. Hänen kahden pisteen heittoprosenttinsa 62,9 on liigan kolmanneksi kovin. Edellä ovat seurakaveri Matt Williams (64,4) ja Tampereen Pyrinnön Dennis Harrison (64,8).

- Monipuolisen Cummingsin yksi iso vahvuus on suoritusvarmuus, sanoo Saarinen.

Urheilulukioista uusia kykyjä

Jatkossa Espoossa etsitään uusia kykyjä myös koripallolukion mallilla Petteri Koposen jalanjäljille. Malmin Super-Pantterien kasvatti Koponen pelasi ensimmäiset ottelunsa Hongan edustusjoukkueessa jo 16-vuotiaana. Nykyisin 18-vuotias Koponen tuli äskettäin valituksi Memphisissä huhtikuussa pelattavaan Nike Hoop Summit -otteluun.

- Koripallolukion ajatus on viety Pohjois-Tapiolan ja Etelä-Tapiolan yhteiskouluihin, joihin lajin talentit pyritään sijoittamaan. Hongassa on jo olemassa hyvä järjestelmä junioreista edustusjoukkueeseen, mutta aloitamme nyt systemaattisen toiminnan yhä nuoremmista pelaajista alkaen, lupaa Saarinen.

Koripallolukion oppilaat ovat pääosin vuonna 1991 syntyneitä.

- Näistä pojista 1-5 lahjakkainta pääsee jo ensi kaudella mukaan edustusjoukkueen aamuharjoituksiin. Heille tarjotaan edustusjoukkueen sateenvarjon alla siis jo varsin nuorena malli siitä, millaista koripallo Suomen huipulla on, sanoo Hongan toimitusjohtaja Eero Saarinen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Näytä lisää vastaavia