Tutustu 18-vuotiaiden poikien valmennusjohtoon

22.2.2007 Nuorten koripallomaajoukkueiden uudistuneet valmennusjohdot on valittu. Koris.net kysyi kultakin valitulta valmentajalta muutamia taustatietoja ja ajatuksia tulevasta maajoukkuepestistä. Seuraavassa esitelty 18-vuotiaiden poikien valmennusjohto, johon tulivat valituiksi Juha Dahlström, Jyri Lohikoski ja Jukka Toijala.

Tiedote nuorten maajoukkueiden valituista valmennusjohdoista on luettavissa tästä.  

Syntymäaika? 

Juha Dahlström: 6.4.1964
Jyri Lohikoski: 16.3.1976
Jukka Toijala: 9.5.1972

Koulutustausta? 

Dahlström: Kasvatustieteen maisteri Helsingin yliopistosta ja Huippukoripallovalmentajatutkinto Vierumäeltä.
Lohikoski: Kasvatustieteen maisteri, Huippukoripallovalmentajatutkinto
Toijala: Kasvatustieteiden maisteri (viittä vaille valmis ;), Huippukoripallovalmentajatutkinto meneillään.

Nykyiset valmennettavat? 

Dahlström: Mäkelänrinteen urheilukion koripalloilijat, Helsingin NMKY:n pojat-93 Stadi.
Lohikoski: En ole tällä hetkellä mukana seuratoiminnassa, toimin Koripalloliitossa koulutuspäällikkönä.
Toijala: Kouvot, Korisliiga 

Aiempi maajoukkuekokemus? 

Dahlström: Miesten maajoukkueessa apuvalmentajana sekä (Henrik) Dettmannin että (Aaron) McCarthyn alaisuudessa, nuorten maajoukkueissa 1972-syntyneiden poikien apuvalmentajana, 1973-syntyneiden päävalmentajana (A-poikien EM-kisoissa 8. sija), 1975-syntyneiden päävalmentajana (A-poikien PM-kultaa).
Lohikoski: Apuvalmentajana 1989-syntyneiden poikien maajoukkueessa 2004-06. Pelaajana mukana muutamilla leireille 1990-luvun alussa, ei maaotteluita.
Toijala: Pelaajana sekä miesten että nuorten maajoukkueissa, valmentajana 1990-syntyneiden poikien apuvalmentajana.

Koripallouran tähtihetket? 

Dahlström: Valmentajana huippuhetkiä on ollut paljon. Koko 1973-syntyneiden ikäluokan valmennusprosessi ja selviytyminen kaksien karsintojen kautta EM-kisoihin yhdessä Timo Lehtosen kanssa on yksi sellainen. Pelaajina joukkueessa oli mm. persoonallisuudet Jyri Lehtonen, Ray Ailus, Roope Mäkelä, Sami Laaksonen, Kari Hautala. Lisäksi olen saanut toimia ja olla opissa huippuvalmentajien, kuten Eero Saarisen, Henrik Dettmannin, Robert Petersenin ja Aaron McCarthyn kanssa unohtamatta apuvalmentajana työskentelyä yhdessä Kari Liimon ja Anatoli Krikunin kanssa. Miesten SM-tasolla olen saanut päävalmentajana ToPossa valmentaa mm. Kari-Pekka Klingaa ja Riku Marttista ja Helsingin NMKY:ssä Pete Niirasta ja Pekka Lähdetniemeä. Muistan kyllä, että ToPossa saimme SM-pronssia ja Suomen cupissa kultaa tai hopeaa, mutta parhaiten on jäänyt mieleen se työskentely huippupelaajien kanssa ja mitä itse oppi.
Lohikoski: Pelaajana 4 nuorten Suomen mestaruutta, valmentajauran tähtihetket vielä edessä.
Toijala: Suomen mestaruudet ja 22-vuotiaiden EM-kilpailut.  

Kommentit tulevasta maajoukkuepestistä ja -kesästä? 

Dahlström: Upeata päästä taas mukaan nuorten maajoukkuevalmennukseen. On ilo päästä työskentelemään hyvien valmentajien kuten Jyri Lohikosken ja Jukka Toijalan kanssa tiiminä. Odotan innolla myös tiivistä rupeamaa kovien eteenpäin pyrkivien nuorten pelaajien kanssa ja heidän auttamistaan kehittymisessä.
Lohikoski: Toimin eteläisellä alueella alueen päävalmentajana vuosina 2002–2003, jolloin 1989-syntyneet tulivat mukaan toimintaan. Olen siitä asti seurannut ikäluokkaa tiivisti, ja on mukava tänä kesänä vetää yhteinen taival ikään kuin loppuun 18-vuotiaiden EM-kisoissa. Kaksi vuotta sitten 16-vuotiaiden kisoissa satoi kaatamalla vettä ja peliesityksetkään eivät olleet parhaat mahdolliset. Nyt saamme mukaan joukon lahjakkaita 1990-syntyneitä, joiden myötä uskon, että olemme lähellä nousua A-kisoihin, ja samalla sadepilvet kiertävät kokonaan Bulgarian.
Toijala: Upeaa olla mukana maan parhaiden ja lahjakkaimpien nuorten kanssa. Kesästä tulee varmasti lämmin ja hiki virtaa!

Tutustu myös...

Lue myös



Lisätietoja: /maajoukkueet/
 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

8.12.2012 13:59 EM-karsinnat

Nuorten maajoukkueiden EM-vastukset arvottu

Itä-Eurooppa tulee jälleen tutuksi Suomen nuorten maajoukkueille kesän maajoukkuesavotan aikana. ”Sudenpennut” ottavat mittaa muista B-divisioonamaista EM-kisojen merkeissä Unkarissa, Bosniassa, Makedoniassa ja Romaniassa. EM-vastustajat Suomen maajoukkueille arvottiin lauantaina Saksassa.

18.12.2008 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisojen 2009 pelipaikat ja –päivät julkaistu

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on julkaissut vuonna 2009 pelattavien nuorten EM-turnausten järjestäjämaat, pelipaikat ja –päivät. Suomen 16-vuotiaat tytöt pelaavat Euroopan mestaruudesta A-divisioonan EM-lopputurnauksessa, jonka lisäksi Suomi lähtee neljän maajoukkueen voimin hakemaan nousua A-divisioonaan.

16.2.2008 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisojen alkulohkovastustajat selvillä

Kesällä 2008 järjestettävissä koripallon nuorten EM-kilpailuissa on mukana ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi tavoittelee viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. Suomalaisnuorten alkulohkovastustajat arvottiin lauantaina Italian Venetsiassa.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

11.5.2007 Valmentajat

Suomen 16- ja 18-vuotiaat leireilevät Vierumäellä 11.-13.5.

Kesän nuorten maajoukkuetoiminta on käynnistynyt. Perjantaina käynnistyi neljän maajoukkueen yhteisleiri Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Leirityksessä ovat 16- ja 18-vuotiaat pojat ja tytöt, joiden ensimmäinen kilpailullinen etappi on 16.-20.5. Ruotsissa järjestettävät PM-kilpailut.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

1.2.2007 Katsojat

Suomen koripallonuorten EM-kisavastustajat selvillä

Ensi kesänä pelattavien koripallonuorten A- ja B-divisioonien EM-kilpailuiden lohkoarvonnat on suoritettu. Suomi on mukana 16- ja 18-vuotiaiden poikien sekä tyttöjen kilpailuissa, joiden lisäksi ikäluokkansa kisoihin matkaavat 20-vuotiaat miehet. Kaikki Suomen maajoukkueet pyrkivät B-divisioonasta sarjaporrasta ylemmäs A-divisioonaan.

Näytä lisää vastaavia