Tutustu 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoon

22.2.2007 Nuorten koripallomaajoukkueiden uudistuneet valmennusjohdot on valittu. Koris.net kysyi kultakin valitulta valmentajalta muutamia taustatietoja ja ajatuksia tulevasta maajoukkuepestistä. Seuraavassa esitelty 16-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohto, johon tulivat valituiksi Ilpo Rantanen, Jyrki Suhonen ja Pasi Salervo.

Tiedote nuorten maajoukkueiden valituista valmennusjohdoista on luettavissa tästä.  

Syntymäaika? 

Ilpo Rantanen: 26.11.1969
Jyrki Suhonen: 27.12.1960
Pasi Salervo: 9.1.1979 

Koulutustausta? 

Rantanen: Huippukoripallovalmentajatutkinto, filosofian maisteri
Suhonen: Insinööri, koripallon valmentajakurssit (toim.huom: mm. kirjoittanut valmennuskirjan Koripallovalmennus)
Salervo: Kaikki Koripalloliiton koulutukset, viimeisenä Huippukoripallovalmentajatutkinto 2004, tradenomi Heliasta 2006  

Nykyiset valmennettavat? 

Rantanen: -
Suhonen: HNMKY, miesten I divisioona
Salervo: HNMKY:n A-tytöt, HNMKY:n naisten kehitysjoukkue, Sotungin lukion aamuvalmennus, joiden lisäksi toimin HNMKY:n tyttöpuolen valmennuspäällikkönä.

Aiempi maajoukkuekokemus? 

Rantanen: Yhteensä kahdeksan vuotta valmentajana naisten, 20-vuotiaiden, A- ja B-tyttöjen maajoukkueissa.
Suhonen: Eero Saarisen apuna miesten maajoukkueessa vuosina 1990-91, 1988-syntyneiden poikien maajoukkueessa 2002-06.
Salervo: 1991-syntyneiden tyttöjen maajoukkueessa vuoden 2006.

Koripallouran tähtihetket? 

Rantanen: 20-vuotiaiden PM-kultaa, naisten SM-kultaa, Suomen cup-voitto, 22-vuotiaiden SM-kultaa ja nuorten lupaavien pelaajien esiinmarssi (Heli) Roukanojasta (Antti) Nikkilään ja (Heta) Korpivaaraan.
Suhonen: Valinta (miesten SM-sarjassa) vuoden valmentajaksi.
Salervo: Viime keväänä A-tyttöjen Suomen mestaruus ja naisten joukkueen nousu mestaruussarjaan. Lisäksi on ollut kiva tällä kaudella nähdä useiden pelaajien, joita on valmentanut vuosia junnuissa, nousevan naisten mestaruussarjatasolle. 

Kommentit tulevasta maajoukkuepestistä ja -kesästä? 

Rantanen: Hyvä, lupaava ryhmä, mutta vasta aivan tiensä alussa. Hienoa saada olla mukana opastamassa pelaajia oikeaan suuntaan. Kisoissa odottaa kova alkulohko, mutta odotukset kesästä silti korkealla.
Suhonen: -
Salervo: Innolla odotan kesää, koska tytöt tuttuja viime vuodelta maajoukkuetouhuista sekä edelliseltä vuodelta aluevalmennuksesta ja ryhmän kehitys ollut koko ajan nousujohteinen. Kiva vetää työrukkaset käsiin ja jatkaa siitä, mihin on ryhmän kanssa jääty ja lähteä ensimmäisiin EM-karkeloihin.

Tutustu myös...

Lue myös



Lisätietoja: /maajoukkueet/
 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

8.12.2012 13:59 EM-karsinnat

Nuorten maajoukkueiden EM-vastukset arvottu

Itä-Eurooppa tulee jälleen tutuksi Suomen nuorten maajoukkueille kesän maajoukkuesavotan aikana. ”Sudenpennut” ottavat mittaa muista B-divisioonamaista EM-kisojen merkeissä Unkarissa, Bosniassa, Makedoniassa ja Romaniassa. EM-vastustajat Suomen maajoukkueille arvottiin lauantaina Saksassa.

18.12.2008 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisojen 2009 pelipaikat ja –päivät julkaistu

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on julkaissut vuonna 2009 pelattavien nuorten EM-turnausten järjestäjämaat, pelipaikat ja –päivät. Suomen 16-vuotiaat tytöt pelaavat Euroopan mestaruudesta A-divisioonan EM-lopputurnauksessa, jonka lisäksi Suomi lähtee neljän maajoukkueen voimin hakemaan nousua A-divisioonaan.

16.2.2008 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisojen alkulohkovastustajat selvillä

Kesällä 2008 järjestettävissä koripallon nuorten EM-kilpailuissa on mukana ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi tavoittelee viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. Suomalaisnuorten alkulohkovastustajat arvottiin lauantaina Italian Venetsiassa.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

11.5.2007 Valmentajat

Suomen 16- ja 18-vuotiaat leireilevät Vierumäellä 11.-13.5.

Kesän nuorten maajoukkuetoiminta on käynnistynyt. Perjantaina käynnistyi neljän maajoukkueen yhteisleiri Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Leirityksessä ovat 16- ja 18-vuotiaat pojat ja tytöt, joiden ensimmäinen kilpailullinen etappi on 16.-20.5. Ruotsissa järjestettävät PM-kilpailut.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

1.2.2007 Katsojat

Suomen koripallonuorten EM-kisavastustajat selvillä

Ensi kesänä pelattavien koripallonuorten A- ja B-divisioonien EM-kilpailuiden lohkoarvonnat on suoritettu. Suomi on mukana 16- ja 18-vuotiaiden poikien sekä tyttöjen kilpailuissa, joiden lisäksi ikäluokkansa kisoihin matkaavat 20-vuotiaat miehet. Kaikki Suomen maajoukkueet pyrkivät B-divisioonasta sarjaporrasta ylemmäs A-divisioonaan.

Näytä lisää vastaavia