Tutustu 18-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoon

22.2.2007 Nuorten koripallomaajoukkueiden uudistuneet valmennusjohdot on valittu. Koris.net kysyi kultakin valitulta valmentajalta muutamia taustatietoja ja ajatuksia tulevasta maajoukkuepestistä. Seuraavassa esitelty 18-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohto, johon tulivat valituiksi Ensio Helimäki, Olli-Pekka Auvinen ja Jussi Laakso.

Tiedote nuorten maajoukkueiden valituista valmennusjohdoista on luettavissa tästä.  

Syntymäaika? 

Ensio Helimäki: 22.7.1952
Olli-Pekka Auvinen: 26.6.1970
Jussi Laakso: 12.6.1976 

Koulutustausta? 

Helimäki: Liikuntatieteiden maisteri
Auvinen: Nuorten koripallovalmentajatutkinto, Huippukoripallovalmentajatutkinto päätökseen toukokuussa.
Laakso: Ammattivalmentajatutkinnosta lopputyö vielä kesken, valmistuminen keväällä 2007, liikunnanohjaajan peruskurssi.

Nykyiset valmennettavat? 

Helimäki: HoNsU, A-tyttöjen SM-sarja
Auvinen: JKS, A-poikien SM-sarja
Laakso: HNMKY, naisten SM-sarja ja Sotungin lukio -aamuvalmennus

Aiempi maajoukkuekokemus? 

Helimäki: Miesten maajoukkueessa apuvalmentajana n. 1990-95, nuorten maajoukkueissa mm. 1984-syntyneiden poikien EM-kisat Latviassa ja 1990-syntyneiden tyttöjen EM-kisat Jyväskylässä viime kesänä.
Auvinen: Valmentajana 1989-syntyneiden tyttöjen maajoukkueessa 2003-07.
Laakso: Valmentajana 1989-syntyneiden tyttöjen maajoukkueessa vuodesta 2004 ja 1990-syntyneiden tyttöjen maajoukkueessa vuodesta 2005. 

Koripallouran tähtihetket? 

Helimäki: Toimiminen samassa staffissa Petterin (Robert Petersen) ja Henkan (Henrik Dettmann) kanssa ja selviytyminen miesten EM-kisoihin Ateenaan 1995.
Auvinen: Lajin kautta saadut ystävät.
Laakso: Toivottavasti edessäpäin, yksi hienoimmista on kauden 2005-06 päätteeksi saavutettu nousu naisten SM-sarjaan.

Kommentit tulevasta maajoukkuepestistä ja -kesästä? 

Helimäki: Tiedossa kovat kisat Romaniassa. Kisat ovat alkukesästä, joten valmistautuminen on tosi tiivis. Toivottavasti saadaan sopivia pelejä alle. Valmennuskolmikko on yhteistyökykyinen ja mieluisa.
Auvinen: Helimäen johdolla lähdetään tekemään tosissaan töitä. Pituudessa joudumme antamaan muille perinteisesti tasoitusta, mutta hyvällä valmistautumisjaksolla pystymme korvaamaan puuttuvat sentit.
Laakso: Itselleni jatkaminen U18-ryhmän kanssa tuntuu luonnolliselta, koska olen toiminut kyseisten ikäluokkien kanssa maajoukkueissa viimeiset kolme vuotta. Pelaajat ovat tuttuja, kuten myös valmentajat Helimäki ja Auvinen, joten innolla odotetaan tulevaa. EM-kisat ko. ikäluokalla ovat ajankohdaltaan melko aikaisin (29.6.-8.7.), joten valmistautumisessa ei ole aikaa hukattavaksi. Alkulohko Romanian kisoissa kuulostaa ennakkoon melko vaikealta (Kroatia, Montenegro, Romania, Luxemburg), mutta hyvällä aktiivisella pelaamisella päästään varmasti tappelemaan voitosta jokaisessa ottelussa.

Tutustu myös...

Lue myös



Lisätietoja: /maajoukkueet/
 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

8.12.2012 13:59 EM-karsinnat

Nuorten maajoukkueiden EM-vastukset arvottu

Itä-Eurooppa tulee jälleen tutuksi Suomen nuorten maajoukkueille kesän maajoukkuesavotan aikana. ”Sudenpennut” ottavat mittaa muista B-divisioonamaista EM-kisojen merkeissä Unkarissa, Bosniassa, Makedoniassa ja Romaniassa. EM-vastustajat Suomen maajoukkueille arvottiin lauantaina Saksassa.

18.12.2008 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisojen 2009 pelipaikat ja –päivät julkaistu

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on julkaissut vuonna 2009 pelattavien nuorten EM-turnausten järjestäjämaat, pelipaikat ja –päivät. Suomen 16-vuotiaat tytöt pelaavat Euroopan mestaruudesta A-divisioonan EM-lopputurnauksessa, jonka lisäksi Suomi lähtee neljän maajoukkueen voimin hakemaan nousua A-divisioonaan.

16.2.2008 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisojen alkulohkovastustajat selvillä

Kesällä 2008 järjestettävissä koripallon nuorten EM-kilpailuissa on mukana ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi tavoittelee viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. Suomalaisnuorten alkulohkovastustajat arvottiin lauantaina Italian Venetsiassa.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

11.5.2007 Valmentajat

Suomen 16- ja 18-vuotiaat leireilevät Vierumäellä 11.-13.5.

Kesän nuorten maajoukkuetoiminta on käynnistynyt. Perjantaina käynnistyi neljän maajoukkueen yhteisleiri Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä. Leirityksessä ovat 16- ja 18-vuotiaat pojat ja tytöt, joiden ensimmäinen kilpailullinen etappi on 16.-20.5. Ruotsissa järjestettävät PM-kilpailut.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

1.2.2007 Katsojat

Suomen koripallonuorten EM-kisavastustajat selvillä

Ensi kesänä pelattavien koripallonuorten A- ja B-divisioonien EM-kilpailuiden lohkoarvonnat on suoritettu. Suomi on mukana 16- ja 18-vuotiaiden poikien sekä tyttöjen kilpailuissa, joiden lisäksi ikäluokkansa kisoihin matkaavat 20-vuotiaat miehet. Kaikki Suomen maajoukkueet pyrkivät B-divisioonasta sarjaporrasta ylemmäs A-divisioonaan.

Näytä lisää vastaavia