Tutustu 20-vuotiaiden miesten valmennusjohtoon

22.2.2007 Nuorten koripallomaajoukkueiden uudistuneet valmennusjohdot on valittu. Koris.net kysyi kultakin valitulta valmentajalta muutamia taustatietoja ja ajatuksia tulevasta maajoukkuepestistä. Seuraavassa esitelty 20-vuotiaiden miesten valmennusjohto, johon tulivat valituiksi Pekka Salminen, Anton Mirolybov ja Ray Ailus.

Tiedote nuorten maajoukkueiden valituista valmennusjohdoista on luettavissa tästä.  

Syntymäaika? 

Pekka Salminen: 1.10.1963
Anton Mirolybov: 7.7.1977
Ray Ailus: 18.3.1973

Koulutustausta? 

Salminen: Koripalloliiton koulutuksista silloinen A-taso.
Mirolybov: Ammattivalmentajatutkinto (AmVT) Vierumäeltä 2004. Vuonna 2006 sain Saksan liiton myöntämän A-lisenssin. Kaikki Koripalloliiton valmentajakoulutukset suoritettu.
Ailus: Huippukoripallovalmentajatutkinto meneillään 

Nykyiset valmennettavat? 

Salminen: ToPo, Korisliiga
Mirolybov: Ari Tammivaaran apuvalmentajana MBC:ssä
Ailus: KTP Basket, Korisliiga 

Aiempi maajoukkuekokemus? 

Salminen: Miesten maajoukkueessa apuvalmentajana vuodesta 2001 lähtien. Nuorten puolella 1978-syntyneiden poikien apuvalmentajana, 1983-syntyneiden poikien päävalmentajana ja 1982-syntyneiden poikien päävalmentajana Albert Schweitzer –turnauksessa 2000.
Mirolybov: Vuodesta 2000 lähtien Jarmo Laitisen apuvalmentajana 1986-syntyneiden poikien maajoukkueessa ja vuodesta 2005 lähtien 1991-syntyneiden päävalmentajana.
Ailus: Pelaajana 52 nuorten ottelua, kahdet EM-kisat.

Koripallouran tähtihetket? 

Salminen: Ruotsin mestaruus 2003 sekä koulujen MM-turnaus ja -pronssi 1999.
Mirolybov: Ne ulottuvat pitkälti maajoukkueuraani. Parhaimpana muistona tähän mennessä on varmasti Mannheimissa pelattu Albert Schweitzer -turnaus 2004, jossa olimme kuudensia. Muutenkin tuon aikaisen valmennustiimin kanssa koetut retket eri puolille Eurooppaan ovat jääneet parhaina mieleen. Unohtaa ei sovi kuitenkaan niitä hetkiä seuravalmentajana, kun huomaa pelaajien menevän eteenpäin ja nauttivan sekä harjoittelusta että pelaamisesta. Valmentajana pienimuotoisia tähtihetkiä kokee viikoittain.
Ailus: Pelaajana mestaruus HNMKY:n riveissä, valmentajana Turun Riennon vuodet.

Kommentit tulevasta maajoukkuepestistä ja -kesästä? 

Salminen: Suurella innolla odotellaan uutta kesää. Motivoituneita eteenpäin pyrkiviä urheilijoita, kovia matseja, matkoja korismaihin, uusia kokemuksia, oppimista – koripalloa! Ikäluokkahan on erinomainen, mahdollisuudet päästä A-kisoihin ovat hyvät. Muuta tavoitetta ei joukkueena ole, tärkein tavoite on kuitenkin antaa pojille lopullinen potku eteenpäin urallaan. Viime kesänä homma toimi tältä osin erinomaisesti: Petteri (Koponen) singahti suoraan miesten maajoukkueeseen ja Santtu (Samuel) Haanpää tekee tällä hetkellä kovaa jälkeä NCAA:ssa. Mikko Koivisto ja Junnu (Gerald Jr.) Lee ovat myös lyöneet itsensä läpi Jenkeissä.
Mirolybov: Minulle tulee varmasti erittäin kiireinen kesä, mitä kuitenkin odotan innolla. Saan etuoikeutettuna olla mukana kahden hyvän ikäluokan toiminnassa ja kahden todella hyvän, mutta erilaisen päävalmentajan alaisuudessa. Uskon, että molemmat projektit tulevat olemaan antoisia ja ikimuistettavia. Erityisesti toivon, että 20-vuotiaissa pystymme siihen, mistä viime vuonna jäi puuttumaan vaivaiset kuusi minuuttia. 16-vuotiaiden ikäluokan kanssa taasen olen toiminut intensiivisesti nyt puolitoista vuotta ja ryhmä tuntuu omalta. Se on täynnä innokkaita pelaajia, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon. Tavoitteena tietenkin on, että heinäkuun lopulla voidaan juhlistaa kahta A-divisioonan paikkaa.
Ailus: Suurin odotuksin, virtaa ja intoa täynnä uusista haasteista ja kokemuksista nauttien. On kunnia-asia päästä edustamaan Suomea.

Tutustu myös...

Lue myös



Lisätietoja: /maajoukkueet/
 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

8.12.2012 13:59 EM-karsinnat

Nuorten maajoukkueiden EM-vastukset arvottu

Itä-Eurooppa tulee jälleen tutuksi Suomen nuorten maajoukkueille kesän maajoukkuesavotan aikana. ”Sudenpennut” ottavat mittaa muista B-divisioonamaista EM-kisojen merkeissä Unkarissa, Bosniassa, Makedoniassa ja Romaniassa. EM-vastustajat Suomen maajoukkueille arvottiin lauantaina Saksassa.

18.12.2008 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisojen 2009 pelipaikat ja –päivät julkaistu

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) on julkaissut vuonna 2009 pelattavien nuorten EM-turnausten järjestäjämaat, pelipaikat ja –päivät. Suomen 16-vuotiaat tytöt pelaavat Euroopan mestaruudesta A-divisioonan EM-lopputurnauksessa, jonka lisäksi Suomi lähtee neljän maajoukkueen voimin hakemaan nousua A-divisioonaan.

16.2.2008 EM-karsinnat

Nuorten EM-kisojen alkulohkovastustajat selvillä

Kesällä 2008 järjestettävissä koripallon nuorten EM-kilpailuissa on mukana ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi tavoittelee viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. Suomalaisnuorten alkulohkovastustajat arvottiin lauantaina Italian Venetsiassa.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

1.2.2007 Katsojat

Suomen koripallonuorten EM-kisavastustajat selvillä

Ensi kesänä pelattavien koripallonuorten A- ja B-divisioonien EM-kilpailuiden lohkoarvonnat on suoritettu. Suomi on mukana 16- ja 18-vuotiaiden poikien sekä tyttöjen kilpailuissa, joiden lisäksi ikäluokkansa kisoihin matkaavat 20-vuotiaat miehet. Kaikki Suomen maajoukkueet pyrkivät B-divisioonasta sarjaporrasta ylemmäs A-divisioonaan.

Näytä lisää vastaavia