PeKa vei runkosarjan voiton, Nokia viimeisen pudotuspelipaikan

24.2.2007 Kotkalainen Peli-Karhut varmisti naisten SM-runkosarjan voiton kukistamalla lauantain päätöskierroksella vieraissa BC Nokian näytöstyyliin ja 95-68-lukemin. Päätösotteluiden toinen ratkaistava asia oli viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo. Mitalijahtiin pääsi lauantaisesta tappiostaan huolimatta BC Nokia, kun Helsingin NMKY ei onnistunut yllättämään Lappeenrannan Catzia.

Peli-Karhut nousi Nokia-voitollaan tasapisteisiin Äänekosken Huiman kanssa. PeKa nappasi ykkössijan keskinäisten otteluiden paremmuuden turvin. Ero ei ollut iso, sillä PeKa ja Huima tasasivat voitot kauden neljässä kohtaamisessa. Viimeisen ottelun Peli-Karhut kuitenkin voitti 18 pisteen erolla, joka nosti sen korieron kolme pistettä plussalle.

Sekä PeKa että Huima selviytyvät sarjataulukon kärkisijojensa turvin suoraan välieriin. Samalla joukkueet saavat ylimääräistä valmistautumisaikaa, sillä välierät käynnistyvät vasta 10. maaliskuuta.

Koskinen vs. Koskinen

Kahden muun välieräpaikan kohtalon ratkovat runkosarjasijoitusten perusteella otteluparit 3-6 ja 4-5 eli Catz – BC Nokia ja Pussihukat – Espoo Team.

Catz oli varmistanut jo aiemmin runkosarjan kolmossijansa. BC Nokia otti kuudennen sijan, kun HNMKY ei onnistunut voittamaan Catzia lauantain päätöspelissä, vaan kärsi 67-77-kotitappion. Nokia ja HNMKY jäivät sarjataulukossa tasapisteisiin, mutta BC Nokia kiilasi pudotuspeleihin voitettuaan joukkueiden keskinäiset kohtaamiset 3-1. Jo ennen lauantaita oli selvillä, että PuHu sijoittuu neljänneksi ja Espoo Team viidenneksi muodostaen näin toisen puolivälieräparin.

Puolivälieräpari Catz-Nokia käynnistää taistonsa Lappeenrannassa perjantaina 2.3. Lisämielenkiintoa ottelupariin tuo se, että Catzia luotsaa Tommi Koskinen, kun BC Nokian penkin päässä on hänen aviopuolisonsa Marianne Koskinen. Ensimmäinen PuHun ja Espoon välinen kohtaaminen on ohjelmassa lauantaina 3.3. Kaksi voittoa riittää välieräpaikkaan.

Välierissä vastakkain asetetaan jatkoon selviytyneistä joukkueista parhaiten ja heikoiten runkosarjassa sijoittunut joukkue sekä toiseksi parhaiten ja toiseksi heikoiten sijoittunut. Ennakkoon on selvää, että välierät käynnistyvät 10.3. PeKan kotiluolassa Karhulassa ja Äänekosken Liikuntatalolla. Finaalipaikat heltiävät kolmella voitolla.

Noususarja kolmen kauppa

Helsingin NMKY:n ja Forssan Alun kohtaloiksi muodostui SM-runkosarjan kahtena heikoimpana joutua SM-noususarjaan. Joukkueiden tie silottui hieman, kun noususarjaan lähtee vain kolme joukkuetta. HNMKY ja FoA saavat seurakseen ToPon Helsingistä.

Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan, jonka kahta parasta odottaa paikka SM-sarjassa kaudella 2007-08. SM-noususarja käynnistyy lauantaina 3.3. ja päättyy 18.3.

Alun perin naisten SM-noususarjassa oli määrä olla naisten SM-sarjan jumbokaksikon lisäksi divisioonan kakkonen ja kolmonen. Jyväskyläläinen HoNsU voitti divisioonan ja on oikeutettu suoraan sarjanousuun. Divisioonan kakkos- ja kolmossijat ratkeavat sunnuntaina pelattavan päätöskierroksen myötä, jolloin ToPon, Espoo Akatemian, Puhuttarien ja ToPo II:n välinen paremmuus selviää sijoilla 2-5. Kyseisestä nelikosta vain ToPo on halukas lähteä kokeilemaan nousua SM-sarjaan.

SM-noususarjan otteluohjelma julkaistaan myöhemmin.

Naisten SM-puolivälierien otteluohjelma

Pv

 

 

 

 

Klo

Paikka 

pe

2.3.

Catz

-

BC Nokia

19:00

Lappeenrannan urheilutalo

la

3.3.

PuHu

-

Espoo Team

17:30

Myyrmäen urheilutalo

 

 

 

 

 

 

 

su

4.3.

BC Nokia

-

Catz

14:00

Nokian palloiluhalli

su

4.3.

Espoo Team

-

PuHu

17:00

Tapiolan urheiluhalli

 

 

 

 

 

 

 

ti

6.3.

Catz

-

BC Nokia *

18:30

Lappeenrannan urheilutalo

ke

7.3.

PuHu

-

Espoo Team *

18:30

Myyrmäen urheilutalo

* = tarvittaessa. Välierät käynnistyvät Peli-Karhujen ja Äänekosken Huiman kotikentiltä 10.3.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/pudotuspelien_ohjelma/
 

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

29.9.2016 Katsojat

Naisten Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi alkaa tulevana viikonloppuna. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet pelaavat? Kuka siirtyi kesän aikana ja mihin? Koska naisten Korisliigaa pelataan ja missä? Mitkä ovat joukkueiden tavoitteet? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat muutaman klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.1.2016 Katsojat

Catzin Tallinnan otteluista live-lähetykset 15.-16.1.

Naisten hallitseva Suomen mestari Catz Lappeenranta jatkaa viikonvaihteessa otteluitaan kansainvälisessä Latvia-Estonia-liigassa. Avausottelunsa voittaneen Catzin otteluita voi perjantaina (15.1.) ja lauantaina (16.1.) seurata suorina lähetyksinä Catzin nettisivuilta.

29.9.2015 Katsojat

Naisten Korisliiga -kauden 2015-16 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy miesten pääsarjan tavoin tulevana viikonloppuna. Miten joukkueiden kokoonpanot muuttuivat kesällä? Miten sarja pelataan, milloin pelataan ja missä? Millaisin tavoittein joukkueet liigakauteen lähtevät? Seuraavassa naisten Korisliiga-kauden infopaketti.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

24.5.2015 Katsojat

Vielä ehtii mukaan Korisliigan päätösristeilylle 27.-28.5.

Korisväki kokoontuu keskiviikkona Itämerelle Tallink Baltic Queenillä. Vuorokauden risteilyllä palkitaan koriskauden parhaat, juhlitaan Brädin ja Nevöhööd DJ's Julmarin ja Jaban johdolla. Vielä ehtii mukaan!

18.3.2015 Katsojat

Naisten Korisliigan puolivälierien otteluohjelma

Naisten Korisliigan pudotuspelit starttaavat käyntiin välierillä 19.3. Lappeenrannassa, Kotkassa, Helsingissä sekä Äänekoskella. Toiset puolivälieräkamppailut käydään sunnuntaina 22.3. ja kolmannet tiistaina 24.3. sekä keskiviikkona 25.3.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

29.9.2014 Katsojat

Naisten Korisliiga-kauden 2014-15 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy miesten pääsarjan tavoin tällä viikolla. Miten joukkueiden kokoonpanot muuttuivat kesällä? Miten sarja pelataan, milloin pelataan ja missä? Millaisin tavoittein joukkueet liigakauteen lähtevät? Seuraavassa naisten Korisliiga-kauden infopaketti.

Näytä lisää vastaavia